Skip to main content

VIDEO. Campania Pepsi cu trupa Vama la Vama Veche, în imagini pas cu pas. De la Bucureşti, în autocar şi pe plajă

 
VIDEO. Campania Pepsi cu trupa Vama la Vama Veche, în imagini pas cu pas. De la Bucureşti, în autocar şi pe plajă

Vineri seară, în timpul unui concert susţinut de trupa Vama în clubul Fabrica, din Bucureşti, Tudor Chirilă s-a oprit din cântat "Vara asta" şi a spus "plecăm în Vamă". Aşa a început experienţa de tip "real time marketing" pentru 150 de români care au spus "da" la provocarea lansată de Pepsi şi trupa Vama de a pleca spre mare cu trei autocare.

Publicitate

Imagini cu ce s-a întâmplat în autocare, de la concertul de pe plaja din Vama Veche, dar şi declaraţiile celor care au organizat campania inedită, în continuare.

Ideea a aparţinut agenţiei Graffiti BBDO. Alex Tocilescu, copywriter în agenţie, a şi povestit pe Facebook despre campanie:

„Acum vreo patru luni, noi ăştia de la Graffiti am primit un brief de la Pepsi care zicea să facem o nebunie, orice, despre ‪#‎spiritliber‬, şi eventual să fie cu trupa Vama. Am stat noi aşa şi am aruncat cu idei şi cineva (adică Vlad) a zis că cum ar fi dacă la un moment dat, în timpul unui concert, Tudor Chirilă s-ar opri din cântat şi ar zice „Bă, hai toţi în Vamă şi terminăm acolo concertul!". Că spirit liber, nu?

Le-am povestit-o oamenilor de la Pepsi şi ei au zis „Mişto. Facem." Acum sunt într-un autocar cu alţi 44 de oameni şi mergem către Vama Veche.”

Cum s-a desfăşurat evenimentul de real time marketing organizat vineri seară de Pepsi şi trupa Vama

În timpul concertului susţinut de trupa Vama în Fabrica, Bucureşti, Tudor Chirilă s-a oprit din cântat "Vara asta" şi i-a anunţat pe cei prezenţi că Pepsi le-a pregătit o propunere de nerefuzat: cei cu #spiritliber sunt invitaţi să continue concertul alături de ei în Vama Veche.

Pepsi a pregătit 3 autocare la ieşirea din locaţie cu destinaţia Vama Veche. Cine dorea să asculte concertul până la final trebuia să accepte provocarea de a pleca în toiul nopţii la mare să prindă răsăritul în Vama Veche.

150 de oameni din public. Cei care nu au încăput în cele trei autocare au plecat cu propriile maşini.

La ora 23:30 autocarele au pornit la drum spre mare.

Înregistrarea din autocar:

La ora 04:00 au ajuns în Vama Veche, iar la 04:30 Vama a intrat pe scena amenajată pentru un concert acustic inedit, pe malul mării, la primele raze de soare ale diminetii. Concertul a durat până la ora 05:00, iar la 06:00, după răsărit, participanţii au fost invitaţi în autocare pentru drumul spre casă.

De la concertul de pe plaja din Vama Veche:

Despre campania aniversară Pepsi 50 de ani

Campania aniversară Pepsi „50 de ani de spirit liber în România. Şi ieri. Şi azi.” se adresează tuturor românilor care caută mereu momente de spirit liber.

Partenerii evenimentului "spirit liber": Agenţia de Vise, Roton, Graffiti BBDO, Tribal, OMD, Best Music, Eurolines, Acolo şi Rocco Media.

Oficialii Pepsi despre acest experiment:

"Vorbim adesea despre real-time marketing. Ni-l dorim deoarece ştim că numai aşa putem face diferenţa într-o piaţă sufocată de comunicarea, ba funcţională, ba dorit emoţională. Şi cine altcineva ar putea face acest real-time marketing dacă nu două branduri în adevăratul sens al cuvântului?

Pepsi şi Vama s-au întâlnit, nu pentru prima oară, ce-i drept, s-au placut şi au produs, iată, ceea ce putem numi cu certitudine un brand experience memorabil, a declarat Cristina Radu, Group Brand Manager CSD & Energy Drinks PepsiCo Romania.

Despre acest subiect, Paginademedia.ro a mai scris AICI.

GALERIE FOTO.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    cat ati luat pentru reclama?
  • Hippiotu Hippiotu
    Cel mai bine ar fi sa se numeasca trupa Pepsi si sa lase Vama Veche in pace.

Trimite un comentariu

sus