Skip to main content

Albumul ”Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară”, de Adelin Petrişor, tradus în coreeană şi lansat la Seul

 
Adelin Petrişor (Foto: Editura Polirom)
Adelin Petrişor (Foto: Editura Polirom)

Albumul de fotografii ”Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară”, semnat de jurnalistul Adelin Petrişor, a fost lansat, astăzi, în capitala Coreei de Sud, sub titlul ”A Weekend in Pyongyang, North Korea”, scrie News.ro.

Publicitate

Albumul a apărut într-o ediţie bilingvă, coreeană-engleză, tradus de Virgil Mihai Ţâru, la una dintre cele mai mari edituri din Seul, Hollym Publishing.

”Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară”, apărut la editura Polirom în 2012, cu o prefaţă semnată de Cătălin Tolontan, cuprinde fotografii ce au obţinut trofeul Editorial Non-pro, la International Photography Awards, şi au fost nominalizate la ”Discovery Of The Year”, Lucie Awards 2012.

”Într-o epocă în care televiziunea transmite totul şi nu comunică nimic, Adelin Petrişor a ales să realizeze un incitant periplu fotografic în cea mai închisă ţară a lumii - Coreea de Nord. Cât de greu i-a fost lui Adelin Petrişor să pătrundă în această ţară, care au fost demersurile până la obţinerea vizei şi mai ales când s-a născut ideea acestei călătorii puteţi afla chiar din primele pagini ale albumului”, au transmis reprezentanţii editurii Polirom.

”Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară” reprezintă un avertisment privind riscul de a repeta greşelile istoriei, aşa cum mărturiseşte Adelin Petrişor în deschiderea volumului.

”Contactul cu ţara lui Kim a fost, aşa cum mă şi aşteptam, dur. Am întâlnit imagini familiare: cozi la magazine, străzi uriaşe aproape pustii, clădiri faraonice. La fiecare colţ de stradă, din difuzoare se auzeau discursuri mobilizatoare, iar bannerele uriaşe conţineau doar sloganuri ale propagandei partidului unic... Imaginile orwelliene mi-au dat fiori şi m-au făcut să mă gândesc că aşa ar fi arătat România dacă nu ar fi existat decembrie 1989”, a spus Adelin Petrişor.

Adelin Petrişor şi-a început cariera în anul 1994, la postul de radio 2M+. A lucrat la Tele 7abc, TVR, Antena 1 şi Realitatea TV. În prezent, este corespondent special al televiziunii publice. A transmis din Irak, Afganistan, Liban, Israel, Algeria, Albania, Egipt, Tunisia, Siria şi alte zone de conflict.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • stefan stefan
    Ai grijă, Adeline, să nu trimită ăia din Nord un „commando” să pună *** pe tine!... Nu de alta, dar acel „commando” trebuie condus de Singurul Președinte Gras din țară!... Care le știe pe toate!... :)
  • livia pila livia pila
    Bravo, Adelin!
  • Ronnie Ronnie
    Bravo, Adelin. Esti un mare plus pt TVR.

Trimite un comentariu

sus