Skip to main content

Andrei Gheorghe, contract neprelungit cu Pro FM: “Ultimul an la Pro FM a fost straniu”

 
Andrei Gheorghe (2)
Andrei Gheorghe (2)

Matinalul Pro FM va fi fără Andrei Gheorghe din această toamnă. Noua formulă a emisiunii de dimineaţă va fi realizată de Greeg şi Marius Onuc. Ce spun oficialii Pro FM? Dar Andrei Gheorghe?

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Marius Dobre, directorul Pro FM, a declarat că Andrei Gheorghe a avut un contract de doi ani cu postul de radio, care a expirat şi nu a mai fost prelungit.

“Sigur că aş fi vrut să merg mai departe cu emisiunea, cu radioul. Dar filozofia mea nu mai are nimic de a face cu noul Pro FM”, a declarat Andrei Gheorghe într-un scurt interviu acordat Paginademedia.ro.

Andrei Gheorghe a realizat matinalul cu Greeg la Pro FM în ultimii doi ani. Înainte de Gheorghe, matinalul Pro FM era prezentat de Greeg cu Marius Onuc, formulă care este acum realuată.

Paginademedia.ro: În momentul în care ai fost anunţat că nu se mai prelungeşte contractul, ce ţi s-a spus?
Andrei Gheorghe:
Nimic.

Nu ai întrebat?
Nu. Ei trebuie să răspundă. Chiar în prima zi de la mutarea studioului Pro FM în sediul Digi, am aflat că ar fi sunat Cosmin Prelipceanu să întrebe când voi fi dat afară.

Oricum, ultimul an la Pro FM a fost puţin straniu. Primeam semnale că voi fi dat afară, că nu mă vor, chiar a fost un fel de CNA intern.

Adică?
S-a discutat scriptul emisiunii într-o şedinţă. Ce anume am spus într-o ediţie, cuvânt cu cuvânt.

Sunt om de radio, îmi place ceea ce fac. Sigur că aş fi vrut să merg mai departe cu emisiunea. Dar filozofia mea nu mai are nimic de a face cu noul Pro FM.

Ce s-a schimbat?
Digi nu e o organizaţie de presă, nu e media, după părerea mea. Media e atunci când vrei să fii numărul unu. Este atunci când trăieşti din banii încasaţi. Când trăieşti, când exiti pentru nevoile publicului tău. Orice altceva nu e media. Dacă banii nu sunt făcuţi din rating, e altceva.

Mie mi-e foarte greu să nu vreau să fiu numărul 1.

Dar ce s-ar fi dorit?
Orice, dar să nu deranjeze pe nimeni. În primul rând pe cei din interior. Telefonul scurt. Să fie linişte.

Ţi s-a atras atenţia că ai fi sărit calul?
Cum am spus, s-a făcut un board pentru scriptul unei emisiuni, să se discute ce am zis. Era ceva inocuu, o prostie, nu mai ţin minte.

Ce faci?
Cred că mă retrag din media. Sunt om de radio şi am făcut cu mare drag tot ce am făcut până acum. Sunt pe Facebook, nu dispar de tot din lume. E de ajuns. Sunt bătrân. Mi s-a reproşat asta.

Şi la Pro FM?
La greu! Probabil au şi ei dreptate. There is no country for old men.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Daniel Alex Daniel
    Cine este acest Prelipceanu sa l dea afara pe Gheorghe? Ce știe el despre radio? A crescut cumva cu Pro fm? Nimic si nimeni din toate astea. Acest personaj este un nimeni si nimic pt radioul din România. Oamenii de valoare au plecat sau au fost îndepărtați . De Pro fm nu mai este decât numele. Am crescut cu acest radio cu emisiunile de la inceput cu titanii Pro fm: Andrei Gheorghe, Marius Vintilă, George Vintilă,Andi Moisescu,Florin Călinescu,Gabi Dobroiu.Cum era Pro Fm in 90 si ceva si ce este azi. Un playlist care se repeta mereu si realizatori care nu mai au de a face cu radioul..Poate unul doi maxim.Nici la 15 Aprilie nu mai stiu ce sărbătoresc, deși susțin toți ca atunci s a născut Pro fm singurul post comercial care si a păstrat numele..... degeaba acum.Asa ca Prelipceanu sa si vadă de Digi si sa lase Pro fm ca habar nu are de nimic
  • Daniel Daniel
    m-am fortat sa ascult in mai multe dimineti emisiunea lui Gheorghe de la radio si nu am rezistat. Era super penibil omul, pacat ca si-a pierdut farmecul fata de alti ani pe cand facea 13-14.
  • Crisu' Crisu'
    Bogdan Nicolai are trosonul de seară de la Europa FM.
    Cine știe, poate se întoarce și Gheorghe la Radio 21 sau la Europa FM.

    Gheorghe e unul din oamenii care are un talent extraordinar în a-și face foarte ușor prieteni, însă cu aceeași ușurință își face și dușmani, supără grabnic judecând oamenii cu care nu are decât o simplă convorbire telefonică, cere foarte mult de la interlocutori, nu are răbdare cu proștii.

    De-asta proștii îl urăsc...
  • Adrian Adrian
    Ca intotdeauna...omul isi da seama una alta despre Digi doar la plecare. Acest Cristoiu al radioului trebuia sa sara ca ars cand ProFM a ajuns in curtea Digi, sau cand in prima zi a aflat ca ¨ar fi sunat Cosmin Prelipceanu să întrebe când voi fi dat afară.¨ Atunci ar fi avut cojones si valoare. dar unde nu e niciuna nici alta ...... pacat ca unii nu stiu sa se pensioneze la timp
  • filip filip
    emisiune slab pregatita, glume sexuale facute dimineata de un mosneag + un grig care ar fi slab chiar si pentru radio buzau. pe scurt, o reteta slaba! sper sa-l aduceti inapoi pe nicolai. dupa el, potopul
  • Andrei Andrei
    Locul lui Gheorghe e la Guerilla sau Rock. Alt format nu il pune in valoare ca anuntator de piese si ora exacta. El e un om care face radio "ca pe vremuri". Depinde acum de capacitatea lui de negociere si dorinta de a ramane in FM. Nu o sa ii mai dea nimeni banii de pe vremea Pro ului lui Sarbu desi HOward Stern castiga in continuare foarte bine:) Haterii care il acuza ca a tras pe nas sint ridicoli. Prefer oricand unu ca Gheorghe care trage pe nas decat un Buzdugan religios sau Morar parvenit de Bucuresti.
  • Remus Harabagiu Remus Harabagiu
    Sara si Nicolai au fost cea mai tare echipa de la matinalul ProFM. Restul au fost doar incercari esuate...
  • Mm Mm
    Ma alatur celorlaltor comentatori care au aceeasi parere ca mine: nu sunt deloc un fan al lui Gheorghe, dar il cred cand spune ca cei de la Digi isi trag banii din altceva, nu din audiente, si ca asta nu e media adevarata. Se simte un suflu dintr-o anumita directie si cu cat ne apropiem mai mult de alegeri cu atat se vede tot mai tare pentru ce a fost creat acest imperiu media care isi trage banii din cablu sau din imprumuturi. Sa nu mai zic de acele "reportaje" agasante legate de energie si ca nu ii lasa statul pe ei sa intre si in afacerea de transport si distributie, gretoasa propaganda. Nu vom mai avea niciodata presa, radio sau TV de calitate iar pe internet circula numai balarii.
  • adi adi
    Astia de la Digi chiar isi bat joc de banii lor.Nu intamplator se imprumuta iar de 600 de milioane De Euro!!.Cu asemenea decizii se duc spre faliment.Sa ai un brand ca Andrei Gheorghe si sa il arunci la gunoi e dovada cel putin de infantilism. Si nu ma numar printre marii admiratori ai lui. Dar daca unul ca Prelipceanu hotaraste soarta lui Andrei Gheorghe spune multe despre ,,priceperea,,celor de la Digi.Si se vede asta si la Digi sport.La cate tampenii se fac acolo probabil ca tot el decide.
  • tbancu tbancu
    Nu sunt fan Gheorghe, dar am retinut urmatorul pasaj din ce a spus:
    "Digi nu e o organizație de presă, nu e media, după părerea mea. Media e atunci când vrei să fii numărul unu. Este atunci când trăiești din banii încasați. Când trăiești, când exiti pentru nevoile publicului tău. Orice altceva nu e media. Dacă banii nu sunt făcuți din rating, e altceva."

    Deci, nu doar eu aveam aceasta impresie
  • madalina sterie madalina sterie
    ProFM a facut cea mai mare greseala cand l-a scos de pe matinal pe Nicolai. Inca imi e dor de glumele lui., noroc ca unele sunt pe yoyutube si le mai pot asculta
  • Thor Thor
    Postul amicului Dobro tocmai a rămas fără realizator pe intervalul 13-14 (interval definitoriu pentru cariera lui Gheorghe de om de radio). Ar mai fi și postul lui Tucă, unde s-au dus tot felul de oameni de radio cu experiență.

    Prelipceanu nu are nicio treabă cu radioul. Va reuși să distrugă două rețele. E o diferență enormă între ce s-a dorit să fie Digi FM (unde chiar ar fi ocupat o nișă consistentă) și ceea ce este acum (o copie palidă a unui post destul de prăfuit și el - Europa FM). Să îl ai în curte pe cel mai cunoscut om de radio din România și tu să ataci piața cu Mîndruță... Well done, Prelipceanule! Apropo, teleshopping pe Digi 18 când bagi? Nu mai e mult până acolo.
  • Marian Marian
    Imi pare rau, era un matinal curajos insa tocmai asta schimba peisajul media. Cu siguranta va exista un alt post de radio sa il ia pe Andrei.
  • Klaus von Bubunstein Klaus von Bubunstein
    Un mosulica a carui era glorioasa a trecut de multa vreme. Spre deosebire de alti oameni de radio sau/si tv, AG n-a avut cine stie ce succese. Un fel de Adrian Mutu al mass-media, ambii avand cel putin un lucru in comun.
  • dana dana
    ***

Trimite un comentariu

sus