Skip to main content

Câţi români au urmărit finala de dublu masculin de la Jocurile Olimpice cu Mergea şi Tecău

 
Foto: digisport.ro
Foto: digisport.ro

Finala de dublu masculin, disputată în noaptea de vineri la Rio, a fost urmărită de câteva sute de mii de români, în ciuda orei târzii. Partida în urma căreia tenismenii Florin Mergea şi Horia Tecău au obţinut medaliile de argint la Jocurile Olimpice, după ce au fost învinşi de spaniolii Marc Lopez şi Rafael Nadal, a clasat TVR 1 pe primul loc în topul audienţei la nivel naţional.

Publicitate

Pe intervalul finalei de dublu masculin, care a adus ţării noastre prima medalie din istoria tenisului românesc la Jocurile Olimpice, Pro TV s-a aflat pe prima poziţie la nivel urban şi comercial.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, audienţa televiziunilor pe intervalul finalei de dublu masculin de la Jocurile Olimpice, care s-a desfăşurat în noaptea de vineri, între orele 24:15-03:40.

NAŢIONAL. TVR 1 a fost cea mai urmărită televiziune pe intervalul finalei de tenis la dublu masculin de la Jocurile Olimpice. Postul public a ţinut în faţa micilor ecrane aproape 280.000 de români.

Pro TV s-a aflat pe locul doi în topul audienţei cu filmele Plaja şi Supravieţuitoarea, fiind urmărit de 245.000 de telespectatori, pe intervalul partidei de tenis.

Locul trei a fost ocupat de Kanal D cu Ştirile de la miezul nopţii, Sabbagh în acţiune şi reality show-ul prezentat de Cătălin Crişan, Adio, dar te iubesc.

TVR 1, minutul de aur la nivel naţional: 352.000 de telespectatori, 18,2% cotă de piaţă, la ora 01.27.

URBAN. Pro TV s-a aflat pe primul loc la oraşe, televiziunea fiind urmărită de 170.000 de persoane, pe intervalul meciului de tenis de la Rio. Pe locul doi s-a aflat TVR 1 cu peste 160.000 de persoane. Iar pe locul trei s-a clasat Kanal D cu 82.000 de persoane din mediul urban.

TVR 1, minutul de aur la nivel urban: 200.000 de telespectatori, 20,7% cotă de piaţă, la ora 01.55.

COMERCIAL. În privinţa publicului comercial, lider a fost tot Pro TV, cu o audienţă de peste 100.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani. TVR 1 s-a aflat pe locul secund, partida jucată de Merge şi Tecău împotriva spaniolilor Lopez şi Nadal fiind urmărită de aproape 50.000 de telespectatori din targetul comercial. Pe locul trei s-a aflat Kanal D cu 42.000 de persoane.

TVR 1, minutul de aur la nivel comercial: 68.000 de telespectatori, 20,9% cotă de piaţă, la ora 03.23.

Audienţa posturilor TV, vineri noaptea, 12 august, pe intervalul finalei de tenis la dublu masculin de la Jocurile Olimpice, la nivel NAŢIONAL:

NATIONAL Nr persoane Rtg% Share%
1 TVR 1 276.000 1,5 15,2
2 Pro TV 245.000 1,4 13,5
3 Kanal D 152.000 0,8 8,4
4 Antena 3 104.000 0,6 5,7
5 Antena 1 95.000 0,5 5,2

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare din România.

**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV, vineri spre sâmbătă, 12-13 august, pe intervalul finalei de tenis la dublu masculin de la Jocurile Olimpice, la nivel URBAN:

URBAN Nr persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 170.000 1,7 15,8
2 TVR 1 161.000 1,7 15
3 Kanal D 82.000 0,8 7,7
4 Antena 3 58.000 0,6 5,4
5 Antena 1 42.000 0,4 3,9

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.

**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV, vineri spre sâmbătă, 12-13 august, pe intervalul finalei de tenis la dublu masculin de la Jocurile Olimpice, la nivel COMERCIAL:

COMERCIAL Nr persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 102.000 2,3 20,9
2 TVR 1 46.000 1 9,5
3 Kanal D 42.000 0,9 8,7
4 Antena 1 29.000 0,6 5,9
5 Romania TV 16.000 0,4 3,2

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marian marian
    Mile nu sunt suparat pe sportivi nostri atata au putut . sunt suparat pe conducerea COSR si pe toti presedinti si acoliti lor care sug bani si nu fac nimic strica tot trebuie adu se valori .toticare au facut performanta in sport . pe Belu l au criticat si ce s a intamplat cu gimnastica, la fel cu atletismul. cu caiacul unde este Ivan P. si putem continua DEMISIA COSR SI ACOLITI LOR
  • mile mile
    marian , cum sa nu te intereseze si altii , sportivii straini sunt foarte buni , dar nici la fotbal romania nu are succes, de ce esti suparat pe sportivii nostri , asa va fi in viitor , cu succese ca in fotbal
  • marian marian
    Urmaresc doar ce merita unde sunt romani atat . restul nu ma intereseaza . dar cum sunt mari dezamagiri nu ma mai intereseaza . sper sa dispara toti din COSR precum si din federatii dor capuseaza tot , si omul lui PONTA . sane traiesti mile ca fara tine suntem mai saraci
  • mile mile
    toate sporturile trebuie sa fie la olimpiade , tocmai ca cele pe echipe aduc cei mai multi bani, sunt sigur ca te uiti la tvr
  • mile mile
    in europa nu rupe , in italia e pe programul 2 , din cauza interesului scazut
  • marian marian
    Mai mile desteptule . urmaresc Jocurile olimpice de cam demult asa ca stiu cu ce se mananca , te rog frumos nu mai comenta abureli de antenuta ca nu tine cu mine deoarece am facut sport si am doi nepoti unul la scrima si altul este antrenor de tenis oricum multe sporturi nu au ce cauta la olimpiada . spiritul olimpic grecesc ,nu inseamna fotbal . tenis golf etc. DU TE SI APARA ANTENUTA TA
  • F F
    @ mile : ti-am raspuns la ultimul comentariu. nu ti-am citit toate comentariile. in rest, tot pe langa esti. :)) tvr, in conditiile date, cu jocurile olimpice, trebuia sa rupa. e zero concurenta. daca scoate cifrele astea cand joaca Romania, nu vreau sa stiu ce cifre scoate in rest. tvr are nevoie si de rating si de programe bune. dar asta e alta discutie. discutia era ca au fost pe langa cu jocurile olimpice. nu mai repet cum si de ce. gasesti mai jos.
  • mile mile
    f , nu stii ce vorbesti, am spus cu exceptia sua, norvegia , suedia , brazilia , tari bogate sau care nu au tv nationale , sua nu are tv de stat , credeam ca stii , ci doar una publica aunei fundatii , 90% sunt nationale , bbc, rai , spania, germania , france , rusia , doar in sua oamenii se uita mult la olimpiada pt ca au multi participanti , in italia e transmis pe rai 2 si nu pe canalul principal , pt ca nu e de interes general, asa ca mai studiaza, tvr nu are nevoie de rating ci de programe bune , in suedia de exemplu tv nationala nu are publicitate , cine vrea se uita , cine nu trece la mizerii , asa ca nu vad de ce e nevoie daca se finanteaza din bani publici , nu este comerciala
  • F F
    @ mile : tu te uiti la olimpiada de pe tvr? ca pari ca nu stii despre ce e vorba. :)) transmisia nu e aceeasi in toata lumea. fiecare televiziune alege ce da si tvr se cam incurca in transmisii. iar comentatorii sunt specifici unui post imbatranit.

    in America, NBC transmite Olimpiada si a vandut publicitate de 1 miliard de dolari. asa ca din nou nu stii despre ce vorbesti. sunt tari in care Olimpiada are un potential urias. Potentialul in Romania a ramas neatins de Tvr, chiar daca este mai mic.
  • mile mile
    mareane , transmisia e aceeasi in toata lumea , nu filmeaza tvr olimpiada , ce conteaza ce post transmite , tu nu o sa te uiti oricum la olimpiada , santeti penibili , comentatorii pro tv nu au experienta in sporturile de la olimpiada, majoriatatea nici niu stiu cum se joaca , nici tu nu stii regulile la majoritatea disciplinelor , olimpiada e transmisa de tv nationale, cu mici exceptii , comentatoii de la tvr sunt specializati in toate sporturile , tvr transmite pe 3 canale , acopera cam tot , printre putini din lume , eu cred ca nu te uiti pt ca nu intelegi din ea nimic , pro tv daca transmitea , prelua aceeasi imagini de la tv braziliana , nu vad diferente , cine comenteaza la eurosport , ce experienta au ei in olimpiade , asa ca sustine romania , indiferent unde
  • marian marian
    Mai mile nu mai jigni pe toata lumea daca tu esti mai destept sau mai dotat decat alti . eu ma uitam la Eurosport daca transmitea , prefer unde este profesionalism nu unde sunt transmisii de toata jena si cu comentatori fara valoare . daca era ceva ca sa iasa ceva transmitea PRO unde sunt profesionnisti fara sa jignesc pe cineva . astept Tokio sa transmita EUROSPORT
  • Stela Stela
    Va rog mult de tot daca puteti sa postati audientele serialelor tv pe luna iulie 2016 cu un top 30.
  • mile mile
    olimpiadele , in afara tarilor bogate, nu pot transmite cele comerciale , nu sunt rentabile , 16 ore pe zi e mult , nu poate fi rating mare , dar tvr nu are nevoie de bani din publicitate , e finantata public , cei care vor se uita , cei care se uita doar pt ca este la un anumit post sunt prosti , si ce transmitea pro tv daca lua olimpiada , 16 ore pe zi era plictiseala , de ce nu au cumparat ei olimpiada , ca nu a costat mult , avand in vedere ca serbia a platit 1 milion de euro , nici pe noi nu ne costa mult mai mult
  • F F
    @ m : digi nu putea sa cumpere exclusivitatea. oricum, eu doar am dat un exemplu, ca sa nu zic protv. nu poti da vina pe public ca tvr a fost incapabil sa promoveze evenimentul, sa faca programul mai clar si sa isi aleaga niste comentatori care fac si altceva decat sa citeasca biografii, sa dea legatura si sa mentioneze numele producatorilor sau mai stiu eu cui. :))
  • m m
    f , de ce nu a cumparat digi

Trimite un comentariu

sus