Skip to main content

Digi 24: Reportajul "a fost aranjat". "Traficanţii" au fost plătiţi să înveţe replicile

 
Digi 24: Reportajul "a fost aranjat". "Traficanţii" au fost plătiţi să înveţe replicile

UPDATE 2. Într-un răspuns trimis Digi 24, postului de televiziune Sky News susţine în continuare veridicitatea reportajului despre traficul de arme din România şi spune că jurnalistul Stuart Ramsay "a realizat un reportaj solid".

Publicitate

UPDATE 1. "Se confirmă un scenariu care cred că a fost pus la punct de jurnaliştii britanici", a declarat Daniel Horodniceanu, procuror-şef la DIICOT.

Reportajul Sky News "a fost aranjat", jurnalistii indicandu-le presupuşilor traficanti de arme inclusiv ce să spună la filmare. Românii care au apărut în reportajul televiziunii britanice ar fi primit 2.000 de euro de la reprezentanţii Sky News pentru a intra în pielea unor traficanţi, după cum relatează postul Digi 24.

Potrivit relatării Digi 24, echipa Sky News a luat legătura, pe 18 iulie, cu un român care lucra în Marea Britanie pentru a le fi călăuză în România. Jurnaliştii britanici i-au spus acestuia că vor să facă un reportaj despre traficul de arme din Europa şi pentru asta au nevoie de un ghid în România.

Jurnaliştii Sky News au venit pe 29 iulie cu un avion pe aeroportul din Târgu Mureş. Stuart Ramsay le-a cerut "traficanţilor" să facă rost de două cagule şi să participe cu ele la filmare. Echipa postului britanic le-a oferit românilor haine de camuflaj şi le-a impus strict dialogul pe care trebuie să-l poarte cu reporterul.

Intermediarul le-a spus procutoriilor DIICOT că jurnalistul Stuart Ramsay ştia că persoanele care au participat la filmare nu sunt traficanţi de arme. Echipa de televiziune a plătit 2.000 de euro pentru filmare, 1.000 de euro a primit intermediarul, iar restul banilor le-a revenit falşilor traficanţi de arme.

Daniel Horodniceanu, procuror-şef la DIICOT:

"În primul rând la această oră se efectuează câteva percheziţii în locaţii din Târgu Mureş şi Bistriţa Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News. Au fost identificate persoanele care au apărut în reportaj, au fost identificate şi ridicate armele, s-a descoperit şi autoturismul. Vom reveni cu amănunte după ascultarea celor care au apărut în reportajul postului britanic. Se confirmă un scenariu care cred că a fost pus la punct de jurnaliştii britanici."

Intermediarul dintre echipa Sky News şi presupuşii traficanţi a fost reţinut de DIICOT.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Thor Thor
    Mirela bugetara în variantă britanică.
  • F F
    misto. sa vedem ce face skynews.

Trimite un comentariu

sus