Skip to main content

Fostul preşedinte Fox News, care a demisionat din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală, îl consiliază pe Donald Trump

 
Foto: salon.com
Foto: salon.com

Fostul preşedinteal Fox News Roger Ailes, îndepărtat din funcţie luna trecută din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală primite din partea mai multor prezentatoare ale televiziunii de ştiri, îl consiliază pe Donald Trump, potrivit The New York Times.

Publicitate

Ziarul american scrie că Roger Ailes a fost angajat să-l ajute pe Donald J Trump să se pregătească pentru cele mai importante dezbateri prezidenţiale la care va participa candidatul republican în lupta pentru fotoliul de la Casa Albă.

Prima dezbatere între Donald Trump şi Hillary Clinton, cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite, este programată pe 26 septembrie, pe Long Island, potrivit The New York Times, care citează trei surse la curent cu această informaţie.

Două dintre aceste surse afirmă că rolul lui Ailes se poate extinde dincolo de dezbateri, în contextul în care consilierii lui Trump consideră extrem de importantă o revenire a acestuia în cursă, după o serie de lovituri pe care magnatul şi le-a aplicat singur şi care i-au erodat poziţia în sondaje.

Pentru Ailes, legătura cu campania lui Donald Trump ar putea fi o formă de revenire după ce a fost îndepărtat din fruntea reţelei de televiziune pentru care a lucrat încă de la înfiinţare (1996). Despre demisia lui Ailes din funcţia de preşedinte - director executiv al Fox News, care i-a adus 40 de milioane de dolari ca urmare a unei înţelegeri cu trustul de presă american, Paginademedia.ro a scris AICI.

Având în vedere faptul că Roger Ailes cunoaşte foarte bine felul în care Fox News se implică în dezbateri îi poate oferi lui Trump un avantaj, pentru că unul dintre jurnaliştii reţelei de televiziune ar trebui să modereze una dintre cele trei evenimente televizate ale acestei campanii electorale.

Nu se ştie cu precizie când a început Ailes să lucreze pentru campania lui Trump. De asemenea, nu se ştie cu cât va fi plătit fostul preşedinte al Fox News pentru sfaturile oferite lui candidatului republican şi nici cât timp va dedica acestei activităţi, mai scrie The New York Times.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus