Skip to main content

Guvernul amână din nou trecerea la televiziunea digitală şi vrea să subvenţioneze achiziţia de set-top box-uri pentru populaţie

 
Guvernul amână din nou trecerea la televiziunea digitală şi vrea să subvenţioneze achiziţia de set-top box-uri pentru populaţie

Guvernul va amâna încă o dată trecerea de la emisia analogică terestră la cea digitală, motivând că un număr mare de români din mediul rural ar rămâne astfel fără nicio sursă de informaţie, neavând bani să cumpere televizoare sau dispozitive de recepţie pentru emisia digitală, scrie Profit.ro. Aceştia ar putea însă primi gratis aceste set-top box-uri, printr-un program finanţat de la buget.

Publicitate

Tranziţia de la emisia analogică terestră de televiziune la cea digitală trebuia să fie încheiată la 17 iunie 2015, conform Acordului Geneva 2006, semnat de România, şi a strategiei din domeniu, ambele adoptate de Guvern. România nu a reuşit însă să respecte prevederile acestui acord, iar autorităţile au prelungit termenul până la 31 decembrie 2016.

Până la expirarea acestui termen, doar programele TVR mai pot fi recepţionate în format analog prin intermediul unei simple antene TV. Restul progamelor TV pot fi recepţionate numai prin încheierea unui abonament cu un furnizor specializat, explică Profit.ro.

Ministrul interimar al Comunicaţiilor, Dragoş Tudorache, a anunţat, ieri, că Guvernul va prelungi din nou acest termen de finalizare a tranziţiei, având în vedere că populaţia din zonele rurale nu dispune de resurse pentru a accesa serviciile digitale şi, în acest fel, foarte mulţi români ar rămâne fără o sursă de informare publică.

Tudorache a arătat că nu a fost decisă încă data până la care va fi amânată acum tranziţia la emisia digitală, dar că Guvernul analizează lansarea unui program prin care să subvenţioneze achiziţia de setbox-uri pentru recepţia programelor de televiziune digitale pentru categoriile de populaţie cu venituri reduse.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adrian Adrian
    De unde ai vazut recptor digital terestru la 50 lei? Unul costa peste 150 ceva bun nu doar carcasa!si antena costa 50,100,150 lei etc in total vei ajunge la aproape 500 lei
  • Danila Danila
    Motivatia e urmatoare: cei din mediul rural nu vor mai plati taxa tv daca se face trecerea. Asta-i ceea ce il deranjeaza pe TVR.
  • Cyberblue Cyberblue
    În DVB-T2 se prinde pachetul complet TVR: 1,2,3,HD, regionale. E nevoie de un televizor care să știe DVB-T2 (nu DVB-T, nu DVB-C) sau receptor extern. Să nu uităm de antenă, în funcție de puterea semnalului din zonă. Totuși treaba a fost din start gândită să nu deranjeze piața de cablu sau satelit. Acolo ai 100 de canale în medie, echipamentul e subvenționat. Pentru terestru investești 100 de lei pentru 9 canale. Cu o investitie de 200 de lei în echipamente de satelit poti sa recepționezi sute de canale free, pachetul TVR cu cartelă plătită o dată în viață, dacă nu vrei să fi legat de un furnizor.
  • Bogdan Bogdan
    Analog terestru doar tvr 1 mai emite pe canalul 6, Muntii Bucegi - Vf. Coștila
  • Iulian Iulian
    Ștefan, TVR HD e transmisie DVBT ca doar altfel cum să fie HD? Ca îl transmit și terestru arată eficienta.

    Până și în India am văzut ca migrează pe digital.

    Cei din mediul rural ce nu își permit un echipament de 50 de lei sa facă bine sa lase televizorul și sa pună mâna și sa muncească
  • Stefan Stefan
    Ba si TVR 2 si chiar si TVR HD in cazul in care are televizor HD.
  • Ujica Cristian Ujica Cristian
    De ce spuneti la plural ca doar tvr 1 se prinde pe antena terestra

Trimite un comentariu

sus