Skip to main content

Postul public vrea oferte pentru trei emisiuni la TVR Moldova

 
Sursa foto: Deschide.md
Sursa foto: Deschide.md

TVR lansează o cerere de oferă pentru trei emisiuni ce vor fi difuzare la TVR Moldova. Mai exact, postul cere până la 22 august propuneri pentru o producţie despre Uniunea Europeană, o alta istorică şi o emisiune de interviuri la Bruxelles şi Strasbourg.

Publicitate

Emisiunea Abecedar Uniunea Europeană ar trebui „să fie un îndreptar de bune practici al Uniunii Europene, în special pe palierele social şi economic”.

Emisiunea de interviuri îşi propune să arate „imaginea pe care o are Republica Moldova în ochii europarlamentarilor şi ai înalţilor funcţionari din structurile Uniunii Europene”, se arată în cererea de ofertă a celor de la TVR.

Paginademedia.ro prezintă în continuare detalii despre cele trei producţii:

1. Emisiunea Abecedar Uniunea Europeană

Intenţie: TVR Moldova solicită proiecte de programe care să constituie un îndreptar de bune practici al Uniunii Europene, în special pe palierele social şi economic ale comunităţii din Republica Moldova.

Conţinut: Programul trebuie să exemplifice, activ, instructiv şi atractiv, cum politicile Uniunii Europene în diverse domenii pot contribui fundamental la dezvoltarea unei comunităţi. Formatul este prezentarea unor studii de caz comentate de specialişti.

Studiile de caz pot fi luate din experienţa României cu programele Uniunii Europene. Un prezentator/gazdă va lega materialele de arhivă, reportajele la faţa locului şi explicaţiile specialiştilor.

Durata: 55 de minute – 16:9/HD – înregistrat

Frecvenţa: Săptămânal – Sâmbătă/Duminică

Public ţintă: Audienţă generală

* Proiectul trebuie să cuprindă o descriere pe scurt a tematicii abordate, perioada de filmare optimă, soluţii regizorale îndrăzneţe, pachet grafic, variante de promovare şi un buget estimat

2. Emisiune de istorie

TVR Moldova solicită proiecte de programe care să aducă în lumină istoria Republicii Moldova (Basarabia) în foarte strânsă legătură (dialog) cu istoria României.

Conţinut: Programul trebuie să pună în lumină momentele interesante, importante, definitorii care, în ţeserea lor cronologică, au modelat istoria Ţărilor Române (Muntenia, Moldova, Basarabia, Transilvania), au aşezat-o pe făgaşul actual. Personaje şi personalităţi, întâmplări şi evenimente trebuie POVESTITE atractiv şi convingător. Ne dorim o abordare neconvenţională, pe cât se poate inedită, obligatoriu cinstită a trecutului, văzut acesta ca o «lecţie» pentru prezent.

Programul are un prezentator/gazdă (carismatic şi chiar… istoric de profesie, în măsura posibilului) şi îmbină prezentarea stand-up în locuri semnificative pentru subiectul ediţiei cu imagini de arhivă comentate, dezbatere în studio susţinută de specialişti din România şi Republica Moldova, chiar şi frânturi de docudrama.

Durată: 55 de minute – 16:9/HD - înregistrat

Frecvenţă: Săptămânal - Sâmbătă/Duminică

Public ţintă: Audienţă generală

* Proiectul trebuie să cuprindă o descriere pe scurt a tematicii abordate, perioada de filmare optimă, soluţii regizorale îndrăzneţe, pachet grafic, variante de promovare şşi un buget estimativ pe ediţie, în cel mult cinci pagini. Prezentarea unei ediţii pilot constituie un avantaj.

3. Emisiune de interviuri la Bruxelles şi Strasbourg

Intenţie: TVR Moldova solicită proiecte de programe care să prezinte opinii avizate ale factorilor de decizie din organismele/instituţiile Uniunii Europene despre Republica Moldova.

Conţinut: Programul îşi propune să aducă în atenţie imaginea pe care o are Republica Moldova în ochii europarlamentarilor şi ai înalţilor funcţionari din structurile Uniunii Europene. Vor fi intervievaţi oameni politici cu specializări în varii domenii. Chestiunile aduse în discuţie vor acoperi istoria şi prezentul Republicii Moldova, climatul politic, economic, social, cultural, dinamica mentalităţii colective. Formatul este unul de interviu clasic, eventual ilustrat cu materiale din arhivă şi reportaje.

Durata: 55 de minute – 16:9/HD – înregistrat

Frecvenţa: Săptămânal – Sâmbătă/Duminică

Public ţintă: Audienţă generală

* Proiectul trebuie să cuprindă o descriere pe scurt a tematicii abordate, perioada de filmare optimă, soluţii regizorale îndrăzneţe, pachet grafic, decor, variante de promovare şşi un buget estimativ pe ediţie, în cel mult cinci pagini. Prezentarea unei ediţii pilot constituie un avantaj.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Ideile nu sunt proaste, abia acum prin aceste emisiuni s-ar justifica existența TVR Moldova.
    Susțin totuși că un post 3 în 1, TVR Internațonal + TVR Moldova + TVR 1, la care să fie difuzate inclusiv aceste emisiuni, ar putea fi o idee mai bună.
  • Sanda Tarce Sanda Tarce
    Ideile proaste ale Irinei Radu curg cu nemiluita
  • Iuli Iuli
    Alta emisiune de muls lapte(bani) by sefi tvr.

    Dupa ce TVR merge in jos, ei vor sa faca emisiuni in Moldova la care nu se uita nimeni

Trimite un comentariu

sus