Skip to main content

Realizatorul Tv Cătălin Ştefănescu a scris prima piesa de teatru din Romania care organizează casting pentru spectatori

 
Catalin Stefanescu. Foto: tvr.ro
Catalin Stefanescu. Foto: tvr.ro

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu semnează textul şi regia primului spectacol de teatru din România care organizează casting pentru spectatorii care vor să obţină un loc în sală.

Publicitate

Potrivit organizatorilor, Vanilla Skype este "un proiect atipic care depăşeşte graniţele clasice ale teatrului şi setează premisele pentru o implicare autentică din partea spectatorului".

După o piesă scrisă de Cătălin Ştefănescu şi cu o distribuţie remarcabilă - Marcel Iureş, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu şi Vladimir Purdel - Vanilla Skype este pusa în scena în cadrul unui turneu care se va desfăşura în perioada 2-10 septembrie în cinci orase din ţară – Ploieşti, Craiova, Piatra Neamţ, Bacău şi Iaşi.

Programul turneului include două reprezentaţii, de la ora 17:00, respectiv 20:30, în fiecare dintre oraşele incluse in turneu.

Pentru fiecare dintre aceste reprezentaţii, persoanele care doresc să participe la spectacol se pot înscrie la un casting care va fi susţinut pe Skype (contul Vanilla Skype Teatru) de actorul Marcel Iureş şi care va conţine un set de întrebari elementare menite să stabilească dacă participanţii îşi merită cu adevarat locul în sală, potrivit organizatorilor.

Cătălin Ştefănescu, autorul textului si regizorul spectacolului Vanilla Skype:

"Turneul Vanilla Skype e un prilej minunat de a calatori in cinci orase si de a intalni un public in fata caruia rareori avem sansa de a juca. Asteptam cu mare emotie cele 10 reprezentatii. Le propunem spectatorilor nostri o formula de spectacol care se bazeaza pe spunerea unor povesti, intr-un spatiu mic, unde intalnirea intre actori si public se face intr-o atmosfera mai intima decat cea a salii clasice. Si e o experienta diferita de fiecare data, dar intotdeauna vie si generatoare de dorinta de a o repeta, un moment magic pe care il traim impreuna cu spectatorii nostri".

Organizatorii spectacolului Vanilla Skype:

"Textul a fost scris de Catalin Stefanescu special pentru actorii din distributie, ceea ce aduce in prim plan un aspect de multe ori neglijat in teatrul romanesc actual, stransa colaborare dintre dramaturg si actori. Vanilla Skype reprezinta o materializare artistica a unui parteneriat inceput in urma cu aproape 10 ani, in cadrul Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis, si reuneste trei generatii de artisti: Marcel Iures, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, carora li se adauga mai tinerii Alexandru Ion, Mircea Postelnicu si Vladimir Purdel".

Despre spectacol:

Patru pacienti care discuta pe Skype cu psihoterapeutul lor, doi muncitori care analizeaza cu mult umor "gramatica" lumii si a existentei, un detectiv confuz venit parca din filmele anilor '40 si patru actori care participa la un casting- toate aceste personaje isi topesc realitatile intr-o poveste-mozaic despre uriasa putere a naratiunii si despre completa neputinta a naratorului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus