Skip to main content

Românii din reportajul Sky News, ridicaţi de DIICOT

 
Românii din reportajul Sky News, ridicaţi de DIICOT

Cei patru români care apar în materialul de la Sky News au fost ridicaţi în această dimineaţă de DIICOT. Aceştia încercau să le vândă arme jurnaliştilor, relatează Digi24.ro.

Publicitate

După apariţia materiarului procurorii de la DIICOT au început verificări şi au decis să deschidă o anchetă pentru fapte de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Au reuşit între timp să îi identifice pe cetăţenii români care apar în materialul dat publicităţii de jurnaliştii de la Sky News la finalul săptămânii trecute.

Sunt şapte percheziţii în desfăşurare în Bistriţa-Năsăud şi Târgul Mureş pentru ridicarea armelor dar şi pentru ridicarea celor patru persoane care apar în material. În cursul nopţii trecute, o a cincea persoană despre care sunt informaţii că ar fi cetăţeanul român care a intermediat relaţia dintre presupuşii contrabandişti de arme şi jurnaliştii de la Sky News a fost deja ridicată şi adusă deja la audieri la sediul DIICOT din Capitală.

Din informaţii strânse de procurori până în momentul de faţă se pare că armele prezentate sunt arme de vânătoare şi erau deţinute legal. Vor fi făcute audieri pentru a se clarifica întreaga situaţie, mai ales că materialul difuzat de Sky News sugera că sunt probleme grave cu traficul de arme în România, arme care ar ajunge chiar la celule teroriste.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Să îl aducă la audieri și pe ”jurnalistul” britanic...dar înainte de asta să îl și expertizeze. Nu de alta dar, în căutare, de senzațional omul nu s-a prins că era vorba doar de arme de vînătoare...care erau deținute și legal...și care cred că nu prezentau un interes prea mare pentru nu știu ce presupuse ”celule teroriste”.

Trimite un comentariu

sus