Skip to main content

Românii, ploaie de comentarii pe contul de Twitter al jurnalistului Sky News după reportajul cu traficanţii de arme. Striblea şi Petreanu, printre ei

 
Românii, ploaie de comentarii pe contul de Twitter al jurnalistului Sky News după reportajul cu traficanţii de arme. Striblea şi Petreanu, printre ei

Românii l-au luat cu asalt pe Twitter pe jurnalistul de la Sky News, despre care procurorii DIICOT spun că ar fi regizat reportajul despre traficul de arme de la noi din ţară. Printre aceştia: Cătălin Striblea (Digi FM), Vlad Petreanu (Europa FM) şi Patrick Andre de Hillerin (Caţavencii). Lucian Mîndruţă i-a dedicat un text pe blog.

Publicitate

Pe contul de Twitter al jurnalistului britanic Stuart Ramsay au apărut astăzi zeci de mesaje din partea românilor care îl apostrofează pentru reportajul în care câţiva conaţionali ar fi jucat rolul unor "traficanţi ce vând arme oricui este dispus să plătească, chiar şi teroriştilor".

Românii au comentat la următorul mesaj postat de Ramsay duminică, 7 august, pe reţeaua de socializare:

"Sincer, trolilor, râd cu gura până la urechi. Proşti care pur şi simplu nu înţeleg jurnalismul, pur şi simplu nu-l înţeleg. Hehe".

"Acesta este jurnalismul despre care vorbeşti? Să plăteşti cu 2.000 de euro pentru o înşelătorie? Să scrii replicile unor 'contrabandişti'. Ce patetic! Tu şi aroganţa ta englezească!", i-a scris Dan Paul.

Alţi utilizatori au publicat poze cu pistoale de jucărie şi i-au spus lui Ramsay "Şi noi avem arme. Nu vrei să faci un reportaj şi cu asta?".

Jurnalistul Cătălin Striblea i-a transmis lui Ramsay un link la un text scris în engleză de Lucian Mândruţă, pe blogul său, cu titlul: "Pentru toţi prietenii mei britanici care au crezut că România ar putea vinde arme teroriştilor".

"Povestea prezintă România drept o ţară nesigură, care permite crimei organizate să importe arme periculoase în UE şi, eventual, în Marea Britanie. Este parte a unei dezinformări, este o campanie de ură care nu face niciun bine nici britanicilor", a scris, printre altele, Mândruţă în mesajul său către britanici pe care îl semnează "fost jurnalist, care nu se mai califică pentru această profesie în conformitate cu standardele Sky News.

Ramsay este unul dintre cei mai importanţi corespondenţi ai Sky News. El a realizat reportaje despre cartelurile de droguri din Mexic, a relatat despre maidanul de la Kiev şi despre catastrofa avionului MH17, prăbuşit în estul Ucrainei.

Postul Sky News susţine varianta jurnalistului britanic, scrie pe Facebook Adelin Petrisor, reporter special la TVR.

"Stuart Ramsay şi echipa sa au prezentat un raport solid privind traficul de arme din România, iar Sky News susţine pe deplin povestea", se arată în răspunsul primit de Adelin Petrişor din partea PR-ului Sky News.

Mai multe informaţii despre reportajul Sky News care a iscat reacţii atât din partea autorităţilor române, cât şi din partea oamenilor simpli, găsiţi pe Paginademedia.ro AICI şi AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • neo neo
    Hillerin nu e marele jurnalist care a investigat el si a demonstrat ca Sorin Ovidiu Vantu nu i-a dat spaga lui Bogdan Olteanu? Cu astia se face presa (basca moralitate) in Romania. ***.

Trimite un comentariu

sus