Skip to main content

Un documentar regizat de Monica Lăzurean-Gorgan şi produs de HBO Europe, premiat la Sarajevo

 
Un documentar regizat de Monica Lăzurean-Gorgan şi produs de HBO Europe, premiat la Sarajevo

Documentarul Doar o răsuflare, regizat de Monica Lăzurean-Gorgan şi produs de HBO Europe şi Manifest Film, a primit premiul Heart of Sarajevo la cea de-a 22-a ediţie a festivalului Sarajevo Film Festival, care s-a încheiat sâmbătă seară.

Publicitate

Doar o răsuflare va putea fi urmărit la HBO şi pe HBO GO în toamna acestui an. Producţia HBO şi Manifest Film a avut premiera mondială în aprilie 2016, în Elveţia, la festivalul Visions du Réel.

Producător executiv din partea HBO Europe este Hanka Kastelicova; producătorii documentarului din partea HBO România sunt Alina David şi Andra Radu, iar Alexander Nanau este consultant (Editing Consultant HBO Europe).

Este al doilea an consecutiv în care premiul Heart of Sarajevo este acordat unui documentar românesc, produs de HBO Europe. La cea de-a 21 ediţie a Festivalului de film Sarajevo, aceeaşi distincţie i-a fost acordată documentarului Toto şi surorile lui, regizat de Alexander Nanau şi produs de HBO Europe şi Strada Film, în coproducţie cu Alexander Nanau Production.

Despre noul documentar produs de HBO Europe şi premiat la Sarajevo

Doar o răsuflare explorează natura profund contradictorie a iubirii în viaţa de familie. Reprezentând atât o călătorie de iniţiere, cât şi o parabolă teologică, filmul devine martorul a şapte ani din viaţa familei Sicrea care locuieşte într-un sat din România, surprinzând în imagini picturale încercările prin care trec Dobrin, Lia, soţia lui şi cei trei copii.

Dobrin aşteaptă să se întâmple o minune care să o facă pe Denisa, fiica lui cea mică, să se ridice din scaunul cu rotile şi să poată merge.

Pe măsură ce copiii devin adulţi sub ochii noştri, vedem cum relaţia sa apropiată cu Dumnezeu afectează relaţiile din familie.


Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus