Skip to main content

Un membru CNA vrea sesizarea OFCOM în legătură cu reportajele despre un presupus trafic de arme în România

 
Un membru CNA vrea sesizarea OFCOM în legătură cu reportajele despre un presupus trafic de arme în România

Valentin Jucan, membru CNA, spune că a solicitat astăzi instituţiei din care face parte să sesizeze organismul de reglementare în audiovizual din Marea Britanie (OFCOM) în legătură cu materialele difuzate de postul britanic de televiziune Sky News care relatează un posibil trafic de arme desfăşurat pe teritoriul României.

Publicitate

„Ne aflăm în situaţia în care C.N.A. trebuie să sesizeze OFCOM, instituţia omolog din Marea Britanie, în legătură cu reportajele difuzate, pentru a solicita partenerilor englezi să verifice dacă actul jurnalistic a respectat principiile informării corecte, a imparţialităţii şi a difuzării punctelor de vedere ale tuturor părţilor implicate", spune Jucan, într-un comunicat de presă remis Paginademedia.ro.

Acesta subliniază faptul că "astfel de situaţii nu pot fi tratate cu indulgenţă, cu atât mai mult dacă se dovedesc a fi false".

"Având în vedere amploarea luată de reportajul în cauză, modul în care presa internaţională a preluat informaţiile, consider că C.N.A. este obligat la acest demers, fiind în joc imaginea României şi credibilitatea acesteia."

VIDEO. Reportajul realizat Sky News

Din ancheta realizată de televiziunea britanică reiese că există traficanţi în România care le vand arme obţinute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroriştilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus