Skip to main content

Vîntu, în ziarele de satiră. Kamikaze: "SOV chiar ne poate scăpa de toată clasa politică. Cu o coală şi un pix! Întăriţi-vă statul la puşcărie, domnilor!"

 
Vîntu, în ziarele de satiră. Kamikaze: "SOV chiar ne poate scăpa de toată clasa politică. Cu o coală şi un pix! Întăriţi-vă statul la puşcărie, domnilor!"

Ziarele de satiră, care s-au desprins din Academia Caţavencu pe vremea când revista se afla "în grădina" lui Vîntu, îl ironizează pe fostul patron al trustului Realitatea Caţavencu, amintind de celebra vorbă a celui numit şi "tatăl FNI": "întăriţi-vă statul".

Publicitate

Săptămânalul Kamikaze, primul care s-a desprins de trustul care a aparţinut lui Vîntu (în martie 2010), scrie pe prima pagină: "Ce Nicuşor Dan? SOV chiar ne poate scăpa de toată clasa politică. Cu o coală şi un pix! Întăriţi-vă statul la puşcărie, domnilor!".

Pe coperta Kamikaze tronează Sorin Ovidiu Vîntu cu al lui tricou pe care stă scris "N-am!", la care jurnaliştii ziarului de satiră au adăugat "N-am produs un leu cinstit. N-am lăsat un politician necorupt. N-am făcut testul, dar cred că iar sunt gravid".

Pe de altă parte, Caţavencii titrează pe prima pagină: "Din cartea Genezei României de azi: La început a fost cu Vântu".

În imaginea de pe prima pagină a săptămânalului condus de Doru Buşcu mai apar Bogdan Olteanu, Alina Gorghiu şi Traian Băsescu.

Sorin Ovidiu Vîntu le spune celor trei: "Domnilor, daţi-mi voie să v-o prezint pe colaboratoarea mea cea mai apropiată. O cheamă Şpaga. E curată, umblată, stilată, a stat numai cu politicieni, jurnalişti, magistaţi, generali şi analişti de prestigiu. La cum arată, cam atrage privirile, aşa că fiţi cu băgare de seamă să nu v-o sufle vreun procuror".

Explicaţia bulei este următoarea: "Fără să mai aibă mult de pierdut, părintele FNI şi-a modificat sloganul publicitar: "Torni liniştit, DNA lucrează pentru tine"

Reamintim că o parte dintre jurnaliştii de la Kamikaze şi Caţavencii au făcut parte din echipa revistei Academia Caţavencu, care în perioada 2006 - 2011 a aparţinut grupului Realitatea Caţavencu, patronat în trecut de Sorin Ovidiu Vîntu.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Oprea şi Ponta: cariere construite pe fraudă". Fostul premier Victor Ponta şi ex-vicepremierul Gabriel Oprea, desemnaţi, recent, de Ministerul Educaţiei, drept plagiatori în obţinerea doctoratelor, au profitat din plin de avantajele acestui titlu academic. Cei doi au sărit treptele afirmării profesionale pe baza titlului de doctor obţinut, mai scrie Adevărul.

Jurnalul Naţional: "Tu ştii ce mai face guvernul tău?". Cotidianul trustului Intact scrie că "în ultimele luni, cabinetul Cioloş a aruncat pe piaţă o avalanşă de strategii futuriste, toate cu iz de bubuială şi găuri la buget"

România liberă: "Ana, regina soldat a României". Ziarul i-a făcut portretul femeii din umbra Regelui Mihai I, căruia i-a stat alături timă de 67 de ani.

Evenimentul zilei: "Cum a plătit Guvernul Ponta peste un milion de euro celui care l-a băgat în puşcărie pe Gabriel Berca, fost ministru de interne". Curtea de Conturi a sesizat că legea nu a fost respectată, dar nu s-a întâmplat nimic. Suma imensă a fost dată unui constructor pentru renovarea unei şcoli de la ţară.

Gazeta Sporturilor: "Îi fac să se creadă invincibili". Christoph Daum explică într-un interviu cum va schimba mentalitatea jucătorilor la echipa naţională. Neamţul dezvăluie de ce Andone l-a impresionat cel mai tare dintre antrenorii români, de ce crede că Ianis Hagi nu trebuie forţat la prima reprezentativă şi cum vrea să facă România să semene cu Dortmundul lui Klopp.

Libertatea: "Halep şi-a luat revanşa. A umplut două străzi cu vile". Simona Halep a contribuit serios la construirea de case noi şi la renovarea celor vechi din proprietatea rudelor, monopolizând o zonă vastă a unui cartier constănţean.

Click!: "Miliardarul român şi cunoscutul manechin, buni prieteni sau mai mult decât atât? Ţiriac, zi perfectă la mare cu mulatra Laurette!"

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus