Skip to main content

Ambasada Rusiei, un spot cu trimitere la Cuminţenia celor de la Papaya: "Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori în platoul de filmare”"

 
Ambasada Rusiei, un spot cu trimitere la Cuminţenia celor de la Papaya: "Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori în platoul de filmare”"

"Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori în platoul de filmare”, spune Ambasada Rusiei într-un spot publicat ieri pe pagina oficială de Facebook, chiar pe un cadru cu cei doi copii din campania Hai că se poate, semnată de Papaya Advertising.

Publicitate

Materialul video al ambasadei - axat pe "bunele relaţii" dintre România şi Rusia - conţine mai multe imagini din clipul independent "Cuminţenia Pământului - Ultimul tren", realizat de agenţia Papaya Advertising în luna august, în paralel cu campaniile Ministerului Culturii.

De altfel, spotul, cu trimitere directă la reclama celor de la Papaya, punctează faptul că Ambasada Rusiei donează pentru Cuminţenia Pământului.

Robert Tiderle, şeful agenţiei Papaya, a reacţionat astăzi: "este un film de propagandă, denigrator"

""Copiii trebuie sa invete istoria adevarata" spune filmuletul Ambasadei Ruse la Bucuresti, incercand sa dea o replica la #haicasepoate.
Copiii mei au ras cu pofta. "Cum adica tati, istoria adevarata povestita de rusi"?, a scris Tiderle pe Facebook.

În plus, publicitarul a declarat pentru agenţia de presă News.ro că spotul realizat de Ambasada Rusiei, cu ocazia unei donaţii "modeste" (pe Facebook se vorbeşte de 100 de euro) pentru Cuminţenia Pământului, este "unul de propagandă şi denigrator, iar ministerul ar trebui să reacţioneze".

Robert Tiderle, pentru News.ro:

”Eu nu pot să mă cert cu ei doar pentru că mi-au folosit câteva imagini fără acord, că e Ambasada Rusiei... Nu te poţi folosi de o campanie românească pentru a-ţi face propagandă şi denigra.”

Nu ştiu dacă donaţia este o replică. S-au folosit de ea pentru a-şi face campanie, care este departe de orice adevăr. Ne distrează ruşii în ultima vreme, probabil stau prost la capitolul comunicare. Cred că Ministerul Culturii, care îşi vede «Cuminţenia Pământului» folosită într-un film de propagandă rusă, ar trebuie să aibă o reacţie. Dacă Ambasada Rusiei vrea să-şi facă propagandă, e treaba ei, dar nu cu elemente din campania de subscripţie, iar statul să tacă”, a declarat Robert Tiderle pentru News.ro.

VIDEO. Mesajul postat ieri de Ambasada Rusiei pe Facebook

Ce spune spotul publicat de Ambasada Rusiei:

”Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial - armata rusă şi armata română luptă împreună pentru independenţa României.

Al Doilea Război Mondial - armata sovietică şi armata română luptă împreună pentru independenţa Europei.

Industrializarea României - România se reconstruieşte economic şi social cu sprijinul Uniunii Sovietice.

Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată. Ambasada Federaţiei Ruse în România donează pentru Cuminţenia Pământului.

România trebuie să îşi recupereze valorile, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată".

VIDEO. Spotul celor de la Papaya Advertising

Citeşte şi:
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Spotul celor de la Papaya Advertising trimite la pierderea tezaurului românesc.
    Pe tren se poate citi Rusia scris cu litere chirilice.

    Ambasada Rusiei a făcut un gest onorabil donând o sumă (nu are importanță cât) pentru frumoasa sculptură a lui Brâncuși (iar pretinsul proprietar a fost un mojic că a cerut atât de mult ca să permită statului român să o păstreze în țară).

    Da,
    Rusia a fost un inamic al României mult timp, o jumătate de secol s-a considerat stăpânul acestei țări.
    Însă nu a fost întotdeauna un inamic.

    În 1877 - 1878 comandatul armatei ruse se numea Carol I, era un neamț ajuns rege al României.
    În 1916 regele Ferdinant decide să își calce pe suflet și intră în război împotriva Austro-Ungariei dar și împotriva țării sale Reichul German, dar de partea Rusiei Țariste și la invitația imperiului Britanic.
    (Rusia Țaristă iese din război în 1917 autoînvinsă de revoluția bolșevică, iar România este nevoită să capituleze în primă instanță, pentru că a pierdut sprijinul Rusiei și pierde Transilvania - capturată de Ungaria și Sudul Dobrogei - în favoarea Bulgariei. În cele din urmă Austria, Ungaria și Germania sunt învinse pe frontul de vest iar România primește teritoriile pentru care intrase în război) și păstrează și Moldova estică care fusese ocupată încă din 1812 de Rusia țaristă.

    În cel de-al doilea război mondial Rusia bolșevică ne este inamic, reușește să învingă România pe frontul de răsărit și după ce instalează la București un guvern bolșevic obligă România să reintre în război împotriva foștilor aliați (Germania nazistă), fără însă a elibera prizonierii români care au luptat pe frontul de est.
    După război Moldova estică este din nou ocupată de trupele rusești, și nici până astăzi nu a revenit în componența României.

    Istoria adevărată nu este favorabilă Rusiei.

    Singurii oameni în care puteam avea încredere sunt doar locuitorii acestei țări.
    Alianțele vin și se duc.
    Și George Will Bush când a venit în România și-a amintit că odinioară am fost dușmani, dar că are încredere în curcubeul pe care l-a văzut deasupra mulțimii adunate, are încredere că după ploaie vine vreme bună.

    Noi în schimb am uitat cu totul că și americanii ne-au fost la un moment dat adversari.

    De ce nu ne aducem aminte că deviza sub care PNȚ-ul anilor "30 a câștigat alegerile era „Prin noi înșine!” ?

Trimite un comentariu

sus