Skip to main content

Doi membri CNA iau în calcul un loc în Parlament. Cine intră în cursa alegerilor

 
Doi membri CNA iau în calcul un loc în Parlament. Cine intră în cursa alegerilor

Doi membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului iau în calcul o candidatură la alegerile parlamentare din această toamnă. Este vorba despre Valentin Jucan şi Lorand Turos, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro.

Publicitate

Valentin Jucan are propuneri din partea a două partide pentru a le reprezenta în Camera Deputaţilor. Lorand Turoş şi-a depus dosarul pentru a candida din partea UDMR, dar alegerile interne din partid vor decide dacă actualul membru CNA intră sau nu în cursa electorală pentru Parlament.

Ambii membri CNA au confirmat informaţiile pentru paginademedia.ro:

Lorand Turos, pentru Paginademedia.ro:

„Eu mi-am depus dosarul de candidat pentru UDMR. Urmează alegeri interne, în judeţul Satu Mare. Pe 22 septembrie vor fi alegerile interne, după aceea vedem. În momentul de faţă nu sunt în UDMR, dar dacă se întâmplă, atunci, bineînţeles, înainte de campania electorală, renunţ la această funcţie în CNA şi candidez”.

Valentin Jucan a declarat, la rândul său, că a primit propuneri din partea a două partide pentru a candida la Camera Deputaţilor.

„Sunt interesat să candidez pentru că doresc să duc proiectul de reformare al CNA mai departe şi cred că din Parlament o pot face cel mai bine pentru că, aici în CNA, oricum am extins limitele mandatului mai mult decat a făcut-o oricine aici şi este nevoie ca implicarea sa fie directă din parlament. Este mai bine ca proiectele sa fie propuse şi discutate din Parlament, nu lansate în spaţiul public”, a spus el pentru Paginademedia.ro.

Jucan, pentru Paginademedia.ro:

„Evident că în momentul în care voi vedea soluţia cea mai serioasă o voi analiza şi voi candida în consecinţă. În 2-3 saptamani maximum voi şti asta. În 12 octombrie este data limită până când pot fi depuse listele finale cu candidaturi din partea partidelor politice, deci mai sunt 29 de zile.

Dacă voi candida, trebui să stabilesc un calendar, în sensul că trebuie să anunt supleantul să fie pregătit, va trebui să primesc derogare de la partid pentru vechime. Dupa ce voi primi acea derogare, voi demisiona, tocmai pentru a nu fi nici măcar o zi în incompatibilitate, şi îmi voi depune candidatura.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus