Skip to main content

EVZ, preocupat de afişările Adevărul cu Cioloş pe Facebook: Nici vedetele mondene nu fac atât. Specialiştii spun că e posibil doar cu un soft.

 
EVZ, preocupat de afişările Adevărul cu Cioloş pe Facebook: Nici vedetele mondene nu fac atât. Specialiştii spun că e posibil doar cu un soft.

EVZ este preocupat de afişările pe care Adevărul le-a făcut pe Facebook de pe urma premierului Dacian Cioloş. Publicaţia a avut deschiderea de ziar de joi despre „Culisele transformării Premierulu-Tehnocrat în Premier-Politician”.

Publicitate

„Go Cioloş!”, mai apare în titlul de deschidere, făcând trimitere la o formulă asemănătoare, folosită de Moise Guran în titlul unui text intens distribuit pe Facebook (detalii, AICI).

„Coincidenţă sau nu, ziarul Adevărul a început să-i facă publicitate lui Cioloş pe pagina de Facebook a ziarului”, scriu jurnaliştii EVZ.

Aceştia pun sub semnul întrebării un clip postat pe pagina de Facebook Adevărul, ce reprezintă un scurt fragment din discursul premierului în Parlament.

Ce spune EVZ:

„Suprinzător, videoclipul a strâns 506.000 de vizualizări, aproape 8.000 de distriburi şi 512 români au comentat. Performanţă care nu e atinsă nici măcar de vedetele mondene. Iar specialiştii IT spun că acest lucru e posibil doar cu ajutorul unui soft care generează profile de Facebook cu IP-uri diferite şi care prin intermediul aceluiaş soft acţionează la unison. Adică, dau like-uri şi share-uri la comanda utilizatorului.

A doua variantă este utilizarea de elevi şi studenţi cărora li se alocă fiecăruia în parte câte 100 de IPuri diferite, chestiune relativ uşor de realizat de către un IT-ist profesionist. Respectivii utilizatori execută la unison de pe cele 100 de profile care corespund celor 100 de IP-uri, comanda pe care o primesc. Ei sunt retribuţi în timpul acestor campanii cu sume cuprinse între 500 şi 800 de lei”

Dragoş Stanca, ThinkDigital, a comentat pe Facebook afirmaţiile celor de la EVZ. Teoria celor de la EVZ nu se suţine, spune el:

"Mecanismele anti-fraudă ale Facebook nu permit algoritmii despre care discuta "specialistii IT" citati mai sus. As fi curios sa ii cunosc si sa imi explice concret ce au vrut sa spuna, ca nu se intelege nimic. Iar numarul de conturi false e mult sub 1%", a precizat el.

Cei de la EVZ ţin să precizeze că purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a fost recrutat chiar de la Adevărul. În trecut, Iolu a lucrat şi la Evenimentul zilei, lucru nepunctat în material.

VIDEO. Clipul despre care EVZ spune că a scos cifre pe care nu le obţin nici „vedetele mondene”:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Bahahahaha.... Data viitoare cand te mai gandesti sa scrii un articol despre software mai bine te opresti, iti dai doua palme si scrii o reteta de mancare, ai avea mai mult succes. Foarte prost arficolul si redactat si surse false!
  • X X
    Era mult mai simplu sa bage o promovare pe postarea respectiva.
    Badum tss!
  • marian csosz marian csosz
    te-ai *** in ventilator si ti-a sarit pe tine duduie.
  • Dani Dani
    Halal specialisti IT mai are EVZ, e clara treaba.

    Vreau si io 200 IP-uri cu cine tre sa vorbesc care e acel specialist IT?

Trimite un comentariu

sus