Skip to main content

În sfârşit. Şedinţele CNA, transmise în direct pe internet. Cu un an şi jumătate întârziere

 
În sfârşit. Şedinţele CNA, transmise în direct pe internet. Cu un an şi jumătate întârziere

După aproape un an şi jumătate de discuţii în contradictoriu, certuri, şedinţe rămase fără cvorum (atunci când s-a discutat despre subiect), CNA transmite astăzi prima sa şedinţă online. Acestea pot fi văzute online, AICI.

Publicitate

În şedinţa publică de astăzi sunt prezenţi Răsvan Popescu, vicepreşedinte, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat şi Lorand Turos, Valentin Jucan şi Florin Gabrea. Absenţi sunt Radu Călin Cristea şi Laura Georgescu.

Propunerea de a se transmite şedinţele live a venit din partea lui Valentin Jucan, membru CNA, cu aproape doi ani în urmă. El a şi încercat să transmită din propria iniţiativă şedinţele, însă membrii s-au opus. Aşa că s-a luat decizia de a se modifica Regulamentul de Ordine şi Funcţionare a instituţiei (ROF).

Şedinţele publice ale Consiliului Naţional al Audiovizualului ar fi trebuit să fie live încâ de la 1 aprilie 2015 atunci când majoritatea membrilor CNA a fost pentru modificarea ROF a instituţiei, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Iniţial au fost probleme de ordin tehnic în legătură cu transmiterea acestora, însă apoi unii membri s-au opus, boiotând şedinţele.

Chiar la ultima şedinţă CNA, din 4 august au fost astfel de discuţii. Monica Gubernat, membru CNA, cea care a condus şedinţa de la acel moment s-a opus transmiterii live a şedinţelor. Membrul CNA a spus atunci pentru presă că „transparentizarea instituţiei trebuie să pornească din interior" şi că nu este normal să afle din presă despre echipamentul achiziţionat de CNA pentru transmisiunile live. Detalii, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Valentin Jucan Valentin Jucan
    Buna ziua, intr-adevar, în ședința de marți, transmisiunea a avut o problemă de sunet. A fost remediată.
    Valentin Jucan
  • alexdcd alexdcd
    degeaba, transmisia nu are sunet,e inutila
  • Iuli Iuli
    Audienta Supravietuitorul?

Trimite un comentariu

sus