Skip to main content

Jocurile de strategie dintre Vocea României şi X-Factor în anii trecuți. Cum s-au evitat cele două show-uri care acum iau startul simultan

 
Jocurile de strategie dintre Vocea României şi X-Factor în anii trecuți. Cum s-au evitat cele două show-uri care acum iau startul simultan

În premieră, X Factor și Vocea României încep noul sezon simultan. Se întâmplă mâine, vineri 9 septembrie, de la 20.30. Au mai încercat și anul trecut un debut la duel, dar s-au schimbat în ultimul moment.

Publicitate

De altfel, în ultimii ani, startul X-Factor, dar și al Vocii, a însemnat schimbări de ultimă oră în grilă și mișcări strategice atât în tabăra Intact, cât și la Pro TV.

Cum au pornit cele două show-uri în anii trecuți? Cum s-au "repliat" cei doi concurenți?  Ce cifre au avut la startul sezoanelor trecute?

2015. Antena trage X-Factor o zi mai devreme. Pro contraatacă cu Las Fierbinți

Debutul la bătaie directă a fost în plan și în 2015. X Factor și Vocea erau programate vineri, 18 septembrie. Antena 1 s-a răzgândit însă cu doar câteva zile înainte de debutul anunţat: a pus showu-l cu o zi mai devreme, pe 17 septembrie.

Mișcarea Antenei 1 a atras o modificare şi în grila Pro TV. Canalul din Pache Protopopescu a renunţat la filmul pe care îl avea programat și a scos la înaintare, la luptă cu X-Factor, primul episod al noii serii Las Fierbinți, care trebuia să înceapă o săptămână mai târziu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

În lupta X-Factor-Las Fierbinți, show-ul de pe Antena 1 a fost depășită de serialul de comedie. 

2014. Pro TV, schimbare în ultima săptămână: Vocea de marți

Dacă în anul trecut Antena 1 s-a răzgândit, în 2014 Pro TV a fost cel care a mutat ziua stabilită inițial. În septembrie 2014, cu o săptămână înainte de lansare, Pro TV a schimbat ziua primei ediții a show-ului Vocea României. În loc să înceapă vineri, 19 septembrie, așa cum fusese anunţat şi promovat iniţial, show-ul muzical a debutat marți, 16 septembrie de la 20.30, „cu un episod surpriză în exclusivitate”, după cum a anunțat postul de televiziune atunci.

Această decizie a marcat o premieră. A fost pentru prima dată când postul a făcut o astfel de schimbare pe ultima sută de metri, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • anul asta s-au plictisit. au vazut ca jocurile astea nu ii ajuta cu nimic. oricum, strategii celor doua posturi sunt foarte slabi. noroc cu formatele importate ca sunt puternice. daca era sa le inventeze romanii din cele doua statii tv ar fi iesit ceva prezentat de dan negru cu altceva prezentat de marutza. adica ceva ieftin. formatele insa salveaza tot.
  • Si in acest an ambele televiziuni au dus lupta pe ultima suta de metri.

    Daca la ProTV scria in dreptul logo-ului: "Din 9 septembrie, ai ce trebuie", Antena 1 a pus sub logo "Premiera: X Factor, Vineri, 20.30" iar ProTV a contraatacat cu "Vocea Romaniei: Premiera Vineri 20:30"

Trimite un comentariu