Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: „15 ani de la 9/11. Români care au fost acolo”

 
PRESA DE AZI. Adevărul: „15 ani de la 9/11. Români care au fost acolo”

Poveştile românilor, martori la atacul terorist din 11 septembrie 2001, de la World Trade Center şi povestea fostului Guvernator BNR, aproapte de a fi lichidat de Nicolae Ceauşescu, printre subiectele din presa de azi.

Publicitate

Adevărul deschide ediţia de azi cu poveştile a doi români care au trăit pe viu evenimentele din data de 11 septembrie 2001, de la World Trade Center, New York.

Cotidianul titrează pe prima pagină de azi: „15 ani de la 9/11. Români care au fost acolo

„Pe 11 septembrie se împlinesc 15 ani de la atentatele teroriste de la World Trade Center, din New York. 'Adevărul' prezintă poveştile a doi români care au trăit pe viu acele momente”, scrie Adevărul în prima pagină.

Evenimentul zilei îşi deschide ediţia de astăzi cu povestea fostului Guvernator BNR, foarte aproape să fie ucis de Ceauşescu din cauza tonului prea ridicat la un moment dat, în faţa fostului lider comunist.

Evz titrează în prima pagină a ediţiei de azi: „Florea Dumitrescu, guvernatorul BNR, înainte de Isărescu, povesteşte cum era să fie asasinat de Ceauşescu pentru că nu a vrut să schimbe bugetul

Potrivit cotidianului, Florea Dumitrescu „a pornit de jos, ca funcţionar în Banca Naţională şi a ajuns să stea la masă cu cei mai mari bancheri ai lumii. Este primul ministru de Finanţe dintr-o ţară socialistă membră CAER care a semnat acorduri cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, determinându-l pe Robert Mc- Namara, şeful Băncii Mondiale, să schimbe politica de creditare. A intrat în numeroase conflicte cu Ceauşescu, care i-a apreciat însă întotdeauna tonul franc. În cea mai „strânsă” discuţie a fost la un pas să primească un glonţ în cap pentru că ridicase vocea la dictator.”

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, principalele subiecte din presa scrisă de azi:

România liberă: „Complice la furtul DIPI, iertat de DNA

„Silviu Dumitrescu, considerat numărul 3 în serviciul secret al Internelor, ar fi fost, potrivit procurorilor anticorupţie, complice în unele deturnări de fonduri din dosarul lui Gabriel Oprea. Cu toate acestea, nu a fost pus sub acuzare”, scrie RL în deschiderea ediţiei de azi.

Click!: „Ce prăpăd a lăsat în urmă cofetarul de la ProTV!

Conform ziarului tabloid, „Tudor Constantinescu, fostul jurat de la 'Bake Off ', se află în mijlocul unui scandal monstru. După ce a fost somat să evacueze spaţiul în care îşi avea restaurantul 'Chocolat' din Dorobanţi, el a dărâmat la propriu localul. Proprietarul cădirii îl acuză că i-a lăsat o 'gaură' de 100.000 de euro.”

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus