Skip to main content

VIDEO. Record de audienţă. Confruntare Hillary Clinton vs. Donald Trump, mai urmărită decât dezbaterea Jimmy Carter - Ronald Reagan

 
Foto: AP Photo/ Evan Vucci, via Variety
Foto: AP Photo/ Evan Vucci, via Variety

Confruntarea de luni seară dintre Hillary Clinton vs. Donald Trump a fost cea mai urmărită dezbatere prezidenţială din istoria televiziunii din Statele Unite, potrivit ccn.com.

Publicitate

Potrivit companiei de cercetare Nielsen, prima dezbatere a celor doi candidaţi, care a avut loc luni seară, a fost urmărită de 84 de milioane de telespectatori pe cele 13 canale de televiziune care au transmis confruntarea. Această cifră de audienţă nu a luat în calcul milioanele de americani care au urmărit dezbaterea Clinton - Trump în online, în baruri sau alte spaţii publice. Asta înseamnă că audienţa dezbaterii a fost mult mai mare.

Recordul anterior fusese stabilit în 1980 de emisiunea electorală la care au participat Jimmy Carter şi Ronald Reagan, când în faţa micilor ecrane au stat 80,6 milioane de americani.

Cum şi-au împărţit audienţa principalele televiziuni din SUA

  • NBC a atras cea mai mare parte a publicului (18 milioane de persoane) datorită faptului că moderatorul dezbaterii a fost Lester Holt, o vedetă a acestei reţele de televiziune.
  • ABC a fost urmărit, pe intervalul dezbaterii, de 13,5 milioane de telespectatori.
  • CBS a ţinut în faţa micilor ecrane 12,1 milioane de persoane.
  • Fox News a avut 11,4 milioane de privitori.
  • CNN a avut o audienţă de 9,9 milioane de telespectatori.
  • MSNBC a atras 4,9 milioane de telespectatori.
  • Univision, televiziune care emite în limba spaniolă, a fost urmărită de 2,5 milioane de persoane, iar Telemundo - 1,8 milioane de persoane.

Istoria recentă arată că prima dezbatere Obama-Romney, din 2012, a avut o audienţă de 67 de milioane de americani.

VIDEO. Fragmente din confruntare Hilary Clinton - Donald Trump

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus