Skip to main content

RESTRICŢIE: Ziariştii pot intra în Radio doar cu aprobarea directorului, dată cu cel puţin o zi înainte

 
RESTRICŢIE: Ziariştii pot intra în Radio doar cu aprobarea directorului, dată cu cel puţin o zi înainte

DOCUMENT. O circulară trimisă în Radio România de conducerea instituţiei precizează că ziariştii din afara instituţiei nu au voie să intre în clădire decât cu acordul preşedintelui Ovidiu Miculescu, obţinut cu cel puţin 24 de ore înainte.

Publicitate

Documentul a fost publicat de jurnalistul Cătălin Tolontan şi precizează că:

"Reprezentanţii mass-media, alţii decât cei aparţinând Societăţii Române de Radiodifuziune, au acces în instituţie prin întocmirea unui tabel de acces în SRR, doar cu aprobarea Preşedintelui Director General obţinută cu cel puţin 24 de ore înainte de începerea evenimentului la care urmează să ia parte"

"Serviciul public de radio se dezvăluie în toată statura sa de instituţie menţinută într-o stare gotică la 27 de ani de la Revoluţia din 1989", scrie Cătălin Tolontan. "E o restricţie care nu e valabilă la nicio instituţie publică din România", notează jurnalistul.

Contextul:

"Vineri, 23 septembrie 2016, cîţiva jurnalişti au intrat în clădirea Radio România. Ei au asistat şi au scris despre cercetările disciplinare ale conducerii radioului public la adresa propriilor ziarişti.

"Relatările din Gazeta Sporturilor, Hotnews, Paginademedia.ro şi Epoch Times l-au supărat atît de tare pe preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, încît el a solicitat departamentului de resurse umane să trimită o circulară în instituţie", scrie Tolontan.

Tolontan:

Dacă mîine dimineaţă la Radio România are loc un protest al angajaţilor, presa poate intra ca să relateze abia poimîine pe la prînz, asta dacă directorul general Ovidiu Miculescu e de găsit şi vrea să dea aprobarea.

Nici la Palatul Parlamentului, nici la Guvern, nici la Cotroceni, nici la Înalta Curte de Justiţie nu trebuie să anunţi cu 24 de ore înainte şi să obţii aprobarea obligatorie a şefului instituţiei!

Documentul publicat de Cătălin Tolontan. Sursa: Tolo.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    Omul Securității, omul lui Ceaușescu, omul lui Năstase, omul lui Ponta acest Miculescu. Bravo, Radio Romania, bravo Parlament. Cu irina Radu si cu Miculescu la TVR e sfirșitul media electronice publice din România. Dumnezeu să le ierte și să le odihnească! Pe Radu și pe Miculescu, ba!
  • geo geo
    Radio Romania organizează mare festival...RadiRo - orchestre simfonice...habar n-am ce de public meloman e pe acolo...si cam fiecare declaratie a oaspetilor de afara difuzata pe post apreciaza organizarea foarte buna, il felicita pe președintelui Ovidiu Miculescu...

Trimite un comentariu

sus