Skip to main content

Sabin Gherman, de mâine la România Liberă

 
Sabin Gherman, de mâine la România Liberă

Jurnalistul Sabin Gherman se alătură, de mâine, echipei de comentatori de la România Liberă. Acesta va scrie, în fiecare vineri, câte un materal pe teme de actualitate în rubrica de comentarii a publicaţiei.

Publicitate

Sabin German vine într-o echipă editorială cu mai multe schimbări în ultima perioadă. Sabin Orcan a fost numit, în iunie, pe poziţia de director editorial al României libere. Ulterior, au venit la ziar Mălin Bot (redactor-şef online), Mihai Duţă, fost B1 (senior editor), Cătălin Prisăcariu (şef departament investigaţii), Mircea Marian, ex EVZ (senior editor) şi Silviu Sergiu, tot de la Evenimentul zilei (senior editor).

Carte de vizită:

Sabin Gherman şi-a început cariera de jurnalist în anul 1992, la TVR. Emisiunile acestuia de la televiziunea Română în care a vorbit despre atrocităţile din decembrie 1989, de la Cluj, împreună cu fostul procuror militar Liviu Tit Domşa şi ziaristul Victo Lungu, drept invitaţi permanenţi, a provocat deschiderea proceselor Revoluţiei şi condamnarea mai multor maiori şi colonei care au deschis focul în 1989.

Publicarea articolului „M-am săturat de România”, în care cere regionalizarea României pe provincii istorice produce un scandal care conduce la concedierea acestuia din cadrul TVR în anul 1999.

Este raportor pentru România în Parlamentul European din partea Alianţei Libere Europene între anii 2000 – 2007 şi fondator al Ligii Transilvania-Nabat, care mai apoi se transformă în Partidul Ardelenilor.

Formaţiunea e scoasă în afara legii în 2003, considerându-se că regionalizarea ar aduce atingere Constituţiei României - după acest episod, legea partidelor va cere 25.000 de fondatori domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti.

În 2004 scrie primul studiu comparativ românesc despre regionalizare, ”Regionalizarea. Discurs despre starea noţiunii” (ed. Etnograph).

Din 2007 până în 2009 conduce AXA Tv din Baia Mare şi diverse publicaţii din Transilvania.

Din 2011 a realizat la Transilvania Live Tv, ulterior Look Plus, în fiecare seară, emisiunea ”România de la A la Z”.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andipanda andipanda
    Sabin Gherman este un castig ,mult peste valoarea multor nou veniti.
  • lara lara
    Era de asteptat ca prietenul Orcan, cu care Gherman isi face revelioanele, sa ii de a o paine de mancat. Dar caracterul si profesionalismul nu il recomanda, dimpotriva! Nu are ce cauta langa Prisecariu & co, cu umorile lui provinciale, cu lipsa de caracter si *** demonstrat prin slugarnicia fata de *** Paszkany, patronul Look tv.
  • Cristian Cristian
    Un șoroșist pur-sânge și un anti-național, dar, culmea, un tip cu un discurs cerebral atunci când discută alte subiecte decât cele care țin de statul național sau de regionalizare.
    Avea o emisiune de comentarii politice la Look Plus, iar aducerea lui la RL arată ce orientare va avea ziarul în cele ce urmează.
  • Andrei Andrei
    Foarte fain . Sabin Gherman , un transilvanist de nota 10 .
  • jurnalist RL jurnalist RL
    Dar salariile se mai dau pe acolo? Mai sunt oamenii dati afara cand isi cer salariile neluate de cate 3-4 luni? Mai sunt oamenii obligati sa vina la redactie, in afara Bucurestiului si fara bani?

Trimite un comentariu

sus