Skip to main content

Tolontan, băgat în „proces” la Mihai Gâdea: „Sunteţi ridicol, domnule Tolontan”. Replica lui Tolo

 
Tolontan, băgat în „proces” la Mihai Gâdea: „Sunteţi ridicol, domnule Tolontan”. Replica lui Tolo

A fost mai bine de jumătate de oră de emisiune, la Sinteza zilei, în care Cătălin Tolontan - intrat prin telefon - a fost înfierat pentru dezvăluirile pe care le-a făcut ieri despre cum sunt folosite ambulanţele de stat pentru a fi transportate „pe pile” persoane importante.

Publicitate

Monica Pop l-a acuzat că este "Kalaşnikovul" sistemului sanitar. Mihai Gâdea a susţinut "interogatoriul" cu întrebări şi afirmaţii care induceau ideea că Tolontan a greşit în anchete. Un schimb de replici aprins a fost şi între Tolontan şi Raed Arafat.

„Nu v-a interesat deloc faptul că un român a murit în spitalul de arşi de la Sofia?”, l-a chestionat Mihai Gâdea pe Tolontan. Mai apoi, acelaşi Gâdea i-a spus jurnalistului că este „ridicol” pentru că refuză să-şi devoaleze sursele care au făcut declaraţiile. „Nu vă pot spune acest lucru”, i-a răspuns Tolontan. K„Pentru că nu ştiţi”, i-a întors-o Gâdea pe un ton ridicat.

"Sunteţi ridicol, domnule Tolontan. Îmi pare rău să vă spun", a fost una din intervenţiile lui Mihai Gâdea, în dialogul cu Tolontan. "Cum puteţi invoca faptul că este un procuror pe acea listă şi să nu puteţi prezenta nicio probă pentru asta. Că v-a spus un şofer de pe o salvare? E ridicol."

Replica lui Tolontan:

"Atributul dumneavoastră de ridicol s-a aplicat de-a lungul acestor ani multora dintre investigaţiile Gazetei Sporturilor. Din păcate, pentru atributul dumneavoastră, ele au căzut în faţa realităţii pentru că investigaţiile s-au dovedit a fi valide."

Paginademedia.ro redă în continuare câteva din schimburile un scurt dialog din emisiunea Sinteza zilei de joi seara:

Mihai Gâdea: Nu v-a interesat deloc faptul că un român a murit în spitalul de arşi de la Sofia?

Cătălin Tolontan: Ba da, i-am şi răspuns domnului Mircea Badea ieri. Am urmărit cazul, am urmărit felul în care a fost reflectat, am urmărit răspunsul Ministerului Sănătăţii care a divulgate date din dosarul medical al omului care a murit acolo numai ca să-şi apere decizia şi aşteptăm şi noi în continuare să vedem ce s-a întâmplat acolo.

Mihai Gâdea: Aşteptaţi în continuare. Este foarte interesant modul în care abordaţi subiectele şi din cauza asta vă urmăresc cu interes. Pentru că eu am un material în care se vede care era starea omului când a plecat la Sofia, care este starea spitalului de la Sofia şi cumva să nu pară lumea că aveţi o agendă.

Priviţi materialului cu pacientul care a fost transportat la spitalul din Sofia. Dincolo de noaptea minţii. (...)

Despre aceste ambulanţe care au mers şi au salvat vieţi din afara graniţelor ţării cred că trebuie reglementat mâine, dacă nu trebuia reglementat demult. Şi întrebarea este ce se poate face când un copil, cineva care se află într-o situaţie, nu ştiu, este un accident major, ce facem cu accidentaţii din Muntenegru?

Cătălin Tolontan: Dar nu despre ei vorbim, ci de procurorul sau afaceristul care a fost transportat fără să fie făcută nicio intervenţie.

Mihai Gâdea: Domnule, Tolontan, aveţi vreo probă că este un procuror? Aveţi un nume? Aşa pot să vă spun orice bazaconie. Aveţi sau n-aveţi?

Cătălin Tolontan: Nu sunteţi o sursă din fericire, nici pentru dumneavoastră, nici pentru mine.

Mihai Gâdea: Domnule Tolontan, răspundeţi la această întrebare: cine este procurorul cu salvarea?

Cătălin Tolontan: Nu vă pot spune acest lucru.

Mihai Gâdea: Păi înseamnă că nu ştiţi.

Cătălin Tolontan: Nu, înseamnă că nu vă pot spune, domnul Gâdea. E o diferenţă.

Mihai Gâdea: Înseamnă că dumneavoastră spuneţi ceva public pe care nu puteţi susţine.

Cătălin Tolontan: Nu, e o diferenţă. Înseamnă că nu vă pot spune dumneavoastră, nu că nu ştiu.

Mihai Gâdea: Sunteţi ridicol, domnule Tolontan. Îmi pare rău să vă spun. Cum puteţi invoca faptul că este un procuror pe acea listă şi să nu puteţi prezenta nicio probă pentru asta. Că v-a spus un şofer de pe o salvare? E ridicol.

Cătălin Tolontan: Atributul dumneavoastră de ridicol s-a aplicat de-a lungul acestor ani multora dintre investigaţiile Gazetei Sporturilor. Din păcate, pentru atributul dumneavoastră, ele au căzut în faţa realităţii pentru că investigaţiile s-au dovedit a fi valide.

Medicul Monica Pop, la Sinteza zilei: „Sunteţi pur şi simplu autorul moral al unor decese din ţara”

Monica Pop: „Îmi permiteţi, domnule Tolontan să vă ppun nişte întrebări pentru că deja v-aţi erijat în kalaşnikovul sistemului de sănătate din ţara asta. Să ştiţi că lumea medicală, cu medici, asistente, infirmiere, este foarte revoltată pentru asta asta şi tot pe surse pot să spun că se pregăteşte un fel de ieşire în stradă împotriva dumneavoastră şi a doamnei Mirela Neag, pentru că ştiţi foarte bine că dezinformaţi cu bună ştiinţă şi nu înţeleg de ce sau încercăm să înţelegem de ce tot ce se întâmplă.

Ştiţi foarte bine că unul dintre colegii foarte talentaţi ai domnului Gâdea a spus un lucru: faptul că distribuiţi în spaţiul public ştiri false pentru că nu aveţi niciun fel de dovadă. Şi eu sper din tot sufeltul meu ca instituţiile statului să îşi intre în drepturi şi să vă cheme şi să vă oblige să prezentaţi dovezile la ei întâi şi pe urmă în faţa tuturor. Pentru că ştiţi bine că nu aveţi niciun fel de dovezi şi astea sunt toate invenţiile dumneavoastră.

Cătălin Tolontan: Stimată doamnă, în Coreea de Nord se fac toate lucrurile astea: cheamă jurnaliştii la procuratură şi apoi publică.

Monica Pop: „Sunteţi pur şi simplu autorul moral al unor decese din ţara asta pentru că pacienţi, din cauza afirmaţiilor dumneavoastră aberante, nu s-au mai dus la spital şi unii dintre ei nu mai sunt în viaţă. Atacaţi insistent, cu tot ce puteţi, cu invenţiile dumneavoastră şi aşa mmai departe, numai sistemul de sănătate. Şi începem să ne întrebăm de ce. Deci, încă o data vă spun: vom ieşi în faţa ministerului sănătăţii şi al justiţiei să vedem pentru care motiv dumneavaostră, care faceţi nişte afirmaţii absolut aberante unele dintre ele… Eu am văzut lista despre care vorbeşte doamna doctor: nu e nicio persoană cunoscută acolo.

Raed Arafat, polemică cu Tolontan

Schimbul de replici dintre Raed Arafat şi Tolontan a fost sintetizat de GSP.ro:

Raed Arafat: ”dacă ajungem să întrebăm de baza legală atunci ne oprim de mîine şi dau telefonul domnului Tolontan să sune pacienţii la dânsul”. Ziaristul a replicat: ”Deci răspunsul e că dacă vă întrebăm de lege nu mai faceţi nimic şi, mai mult, puneţi oamenii să ne sune pe noi să ne înjure. Asta răspundeţi oamenilor?!”, a spus ziaristul.

Raed Arafat a mai adăugat că ”Nu vă pricepeţi!”, iar Tolontan a replicat: ”Deci nu puteţi preciza conform cărei legi statul român transportă cu ambulanţele publice în străinătate doar pe pacienţii care au bani”.

Raed Arafat a spus că ”Vă daţi seama cîţi oameni ar vrea să fie transportaţi în străinătate de ambulanţe dacă ar fi gratis? Am avea nevoie de o nouă flotă de ambulanţe!”, moment în care ziaristul Gazetei a spus: ”Dumneavoastră vă auziţi ce spuneţi, domnule secretar de stat?! Tocmai aţi spus că aţi aplicat criteriul discriminant al banilor. Ceea ce legea vă interzice explicit”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    Arafat, singurul om care salveaza, mortii.
  • Mihai Mihai
    Urmaresc amuzant acest "razboi de ochii lumii" din interiorul trustului Intact. Sa nu uitam ca si Tolontan este pe statul de plata al Varanului securist Voiculescu, fiind tot in trustul Intact. Aceste "razboaie" sunt doar un paravan pentru a ajuta Antena 3 sa revina in audiente dupa ce a scazut dramatic. Iar "investigatiile" lui tolontan sunt doar sa il ajute pe voiculescu in afacerile sale. Nu va lasati pacaliti.
  • alex2 alex2
    Eu am fost ferm convins ca ura absolut fanatica a antenistilor fata de Tolontan nu pleaca din invidie, de la faptul ca doar ei au dreptul sa faca investigatii (toti ceilalti fiind comandati de altcineva), ci pentru ca protejeaza pe cineva implicat in problemele sanatatii. Nu am idee care e miza, probabil ceva legat de PSD, dar sper sa aflam intr-un viitor.
    Alt lucru care mi se pare amuzant e ca nimeni nu-l intreaba pe Radu Tudor niciodata nimic, el fiind totusi "mare" director in Fundatia Smurd, alaturi de Arafat, Emil Hurezeanu si altii.

Trimite un comentariu

sus