Skip to main content

Ultima parte din seria Wild Carpathia, luna viitoare la TVR. Carrefour România, câteva zeci de mii de euro pentru postproducţie

 
Ultima parte din seria Wild Carpathia, luna viitoare la TVR. Carrefour România, câteva zeci de mii de euro pentru postproducţie

Cel de-al patrulea episod al seriei de documentare Wild Carpathia, care este şi ultimul, va fi difuzat luna viitoare de Televiziunea Română. Noua producţie regizată de prezentatorul britanic Charlie Ottley se numeşte "Seasons of Change" şi promovează frumuseţile, tradiţiile şi zonele rurale pe timpul iernii.

Publicitate

Ultima parte a seriei Wild Carpathia va putea fi urmărită la postul public de televiziune pe data de 9 octombrie.

Pentru noul episod Charlie Ottley şi echipa sa au desfăşurat o campanie de strângere de fonduri. Pe lângă banii strânşi în urma acestei campanii, demersul său a fost susţinut şi de Carrefour România cu peste 20.000 de lire sterline şi de European Nature Trust.

Potrivit site-ului wildcarpathia.tv, Carrefour România a contribuit cu 23.000 de lire sterline (aproximativ 26.000 de euro) pentru operaţiunile de postproducţie.

Charlie Ottley, realizatorul documentarelor:

„Sunt extrem de încântat de acest ultim episod din seria Wild Carpathia. Am lucrat 14 luni la acest proiect şi am prelucrat peste 90 de ore de filmare într-un material de 55 de minute. Cu ajutorul oamenilor, printr-o mare campanie de strângere de fonduri, cu ajutorul Carrefour şi a altor susţinători, am creat un film ce sperăm să schimbe inimile şi mentalităţile oamenilor.

România deţine cea mai mare biodiversitate din Europa, un adevărat habitat pentru speciile sălbatice, în care trăiesc cela mai mari animale carnivore din Europa. De asemenea, ofera un peisaj autentic şi istoric.

Toate aceste comori sunt ameninţate pe termen scurt şi lung. Mesajul central transmis de seria Wild Carpathia este următorul: pentru a asigura un viitor prosper în mediul rural din România, trebuie să găsim modalităţi de a conserva valorile naturale şi culturale ale tării”, povesteşte Charlie Ottley, realizatorul documentarelor.

Ottley, în urmă cu un an:

"Primul episod l-am făcut din resurse proprii. Am primit şi donaţii. Al doilea şi al treilea episod au fost finanţate de guvern, am avut şi donaţii. Pentru al patrulea episod am reuşit deja să strângem 50 de mii de euro. Am văzut că 3 milioane de oameni au vizitat site-ul de strângere de fonduri online", declara Charlie Ottley, în urmă cu an pentru TVR.

Premiera celei de-a patra părţi a seriei de documentare a avut loc vineri, 23 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Bucureşti. Un promo al episodului "Seasons of Change" poate fi urmărit AICI.

Documentarele lui Charlie Ottley despre pădurile virgine din Carpaţi au fost difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion ion
    Eu zic sa taiem toate padurile si le dam austriecilor, apoi sa mergem la vot din 4 in 4 ani sa aiba continuitate proiectul "Romania in fundul gol" Oricum dupa 10 ani de taiat paduri adica prin 2026 sigur o sa respiram betoane. Important este sa platim taxa de mediu la masini iar cu banii sa cumparam gatere performante de taiat copaci. Cati oameni au iesit in strada pt a opri taierile ilegale? La noi ies in strada numai bugetarii nemultumiti de salariile de 2000 de lei minim, eu i-as sfatuii sa mearga la privat pe 1000 de lei sa munceasca si in weekend daca sunt nemultumiti
  • Florin Florin
    ***, ***...daca strainii ar avea asemenea minunatii, cine stie cat ar castiga din turism tarile lor? Ce sa ceri de la o tara in care Guta si Salam sunt valori nationale, iar bautura si mancarea sunt singurele lucruri importante in viata. Puteti sa-mi spuneti ce vreti romanii au luat-o razna, beau pana ajung in coma, tinerii se mai si drogheaza, isi vand parinti si copiii pe bani, aratea crime, violuri auzi la televizor, cum sa fie natia asta *** *** constienti de valoarea naturii? ***.
  • Radu Radu
    Cine stie cat ar fi avut de castigat tarisoara asta daca s-ar fi valorificat potentialul turistic al muntilor si padurilor ca un brand de tara si cat ne-am fi ridicat ca tara daca nu ar fi saraca Romanie populata de o natie de ***, cretini, bauti in majoritate din zi, bolnavi mintal, retardati, ***, degenerati, lipsiti de Dumnezeu, cu un mod animalic de a gandi si a-si trai viata si cu acelasi grad de cultura, educatie si civilizatie ca popoarele africane sau chiar mai rau. Blestemat sa fie poporul roman, natie de iude care ptr bani si-ar vinde mama, am merita inundati, sufocati si suferinzi de foamete, ca oricum suntem prea idioti sa traim pe planeta asta. Tot romanul este las, corupt, egoist, insensibil si neispravit de la ultimul *** *** care vrea sa castige ceva bani taind paduri pentru companii, pana la marii oameni in stat. Cand te gandesti ca sunt tari in care apa potabila este pretioasa si rara, in care se moare de foame din cauza lipsei conditiilor de mediu si de clima propice vietii, iar noi avem tot ce poate avea o tara, si ne batem jos. Imi urasc natie si sincer imi este rusine ca sunt roman, as fi mai mandru de mine daca mi-as schimba cetatenia cu cea de somalez. Nu stiu ce e mai trist, ca una dintre cele mai frumoase tari va ajunge ca o tara desertica nord-africana in cativa ani in loc sa ajunga pe culmile turismului european, sau ca tara mea in care am crescut cu frumusetea si natura ei va ajunge asa? Romanii sunt cei mai *** oameni din lume, pana si indienii ne sunt superiori, de aceea cred ca mai bine ar fi ramas Transilvania la unguri, care cum spunea candva profa mea de geografie, sunt mult mai buni, mai cinstiti si mai muncitori decat romanii.

Trimite un comentariu

sus