Skip to main content

VIDEO. Cea mai tare idee creativă din august nu e a publicitarilor. Farsa dinamoviştilor, apreciată de creativi

 
VIDEO. Cea mai tare idee creativă din august nu e a publicitarilor. Farsa dinamoviştilor, apreciată de creativi

Cea mai creativă campanie a lunii august nu este semnată de publicitari ci de...galeria Dinamo. Membrii Art Director Club, organziaţie ce reuneşte publicitari din agenţiile româneşti, au considerat că farsa făcută de galeria Dinamo steliştilor, la meciul Steaua - Manchester City, a fost cea mai isteaţă idee publicitară a lunii trecute.

Publicitate

Răzvan Căpănescu, Chief Creative Officer la McCann Praga, explică: „Am ales să punctez maxim această idee pentru că a reuşit să surprindă ȋntr-un fel colosal. Să facă să vorbească toată lumea despre asta şi pe mulţi rivali să aplaude.

Am apreciat mult, pe lângă efect, lucrul meticulos cu mult timp ȋnainte de meci şi răbdarea de a cumpăra ȋn timp ȋncrederea rivalului, necesară pentru a face farsa posibilă. Am aplaudat şi buzz-ul instantaneu pe care l-a produs - ideea şi nu echipa din spate. Aşa ar trebui să funcţioneze cel mai bine comunicarea - să nu simţi construcţia din spate. Deocamdată cred că este cel mai bun stunt de anul ăsta"

Reamintim că meciul de pe Arena Naţională din play-off-ul Champions League, dintre Steaua şi Manchester City, a început iniţial cu o coregrafie al cărei mesaj părea conceput de fanii stelişti, însă a fost transformat ulterior într-unul de susţinere pentru Dinamo.

„Doar Dinamo Bucureşti” a fost cea mai creativă campanie a lunii august

Graffiti BBDO şi Jazz sunt agenţiile care s-au clasat pe locurile 2 şi 3 în topul ADC.

În campania “Pepsi - Spirit liber cu Tudor Chirilă & Vama Veche”, în timpul concertului susţinut de trupa Vama în Bucureşti, Tudor Chirilă i-a invitat pe cei prezenţi să continue concertul alături de el în Vama Veche. 150 de persoane au acceptat provocarea. Această idee a câştigat locul al doilea.

Vama şi-a dus fanii în...Vamă

Echipa care a lucrat pe proiectul Pepsi este formată din Vlad Socianu / Mihai Calotă (Art Director) & Alex Tocilescu (Copywriter).

Pe cel de-al treilea loc se află campania „Reporneşte-te” realizată de Jazz pentru brandul LITOMOVE, un medicament pentru sănătatea articulaţiilor. Campania spune, într-un mod inedit, povestea lui Stan Turcu, un pensionar de 68 de ani care se antrenează pentru un ultramaraton de 166 de km ce va avea loc în Alpi. Au lucrat pe campanie Alexandru Buta (Art Director & Valentin Suciu / Andrei Stanciu (Copywriter).

Povestea lui Stan Turcu

Următoarele trei menţiuni se oferă campaniilor Mastercard - Priceless surprises at Electric Castle with Alternosfera, ROM - Ȋnvaţă imnul, realizate de McCann Erickson România, şi Festivalul de Film Istoric Râşnov - Cetatea Râşnov @ Air BnB, campanie semnată de Golin & Mullen Lowe.

Art Directors Club România (ADC*RO) a fost înfiinţat în 2008 şi reprezintă o asociaţie non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova şi de a recunoaşte excelenţa în creativitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tei tei
    ciprian, esti exponentul romanului prost. O sa te usture toata viata ta DOAR DINAMO BUCURESTI, stii foarte bine asta. Oricat incerci sa te minti, ustura!
    Si ca sa vezi cat de prost esti: doarpetrolul . ro , numaiu . ro , etc (sterge tu spatiile)
  • pino pino
    ofticatii... DOAR DINAMO BUCURESTI!!
  • johhny bravo johhny bravo
    O "idee creativa" bazata pe minciuna si inselatorie? Pe bune "așa ar trebui să funcționeze cel mai bine comunicarea"? Asta e "colosal", ceva ce "am aplaudat mult"?? Pai la mai mare domnilor "Chief Creative Officer" si restul de experti! Voi sunteti viitorul!
  • Iuli Iuli
    Audienta Acces direct? Sau acum ca au batut emisiunea Ce spun romanii, nu mai dati audientele? Aveti interdictie de la Pro?
  • Ionut Ionut
    @pro-creatie Dupa " pentru a stii ca o farsa" n-are sens sa mai citesc.
    @ciprian Idem: "acele mi de euro".
    1. Cate mii de euro mai exact? Zero euro?
    2. Nu vad legatura, dar ma rog... argumentul tau inseamna ca stelistii sunt doar persoanele care intra in tribunele unui stadion?
    3. Toate articolele externe referitoare la subiect (pe care le-am vazut) au fost admirative. Daca ar fi sa-mi aduc aminte ce se spunea acolo mi-ar ajunge un cuvant: RESPECT. Cum s-a facut Romania de ras... chiar nu vad. Iar ideea de intrajutorare, deja... e o idee de batut campii in conditiile in care Becali se roaga in fiecare an sa juace DOAR FCSB in Europa asa incat sa incaseze el toti banii din drepturile TV. Si asta e doar o zgarietura la suprafata subiectului. Sunt multe motive pentru care as putea spune ca FCSB s-a catarat unde este pe "cadavre".
  • pro-creatie pro-creatie
    Sa nu intelegeti gresit comentariul meu, sunt de accord ca ideea +efortul logistic si de planificare merita retinute, dar de aici si pana la creativitate este cale lunga.
    Incerc sa justific afirmatia:
    Problema mare a fost mesajul"Doar Dinamo Bucuresti", care este absolut anost. Un text fara niciun mesaj. Cea mai buna dovada este ca aproape 12h toata lumea spunea ca este vorba de o ironie a celor de la Steaua la adresa Dinamovistilor, cunoscuta fiind lipsa de performanta a lui Dinamo cand vine vorba de participare in cupele europene. A fost nevoie de explicatii si paraexplicatii pentru a afla ca de fapt cei de la Dinamo au facut o farsa.
    Nu trebuie sa fii director de creatie pentru a stii ca o farsa care trebuie explicata nu mai este farsa. Nu vorbim de opera de arta abstracte!
    Si eu am avut nevoie de 3 luni pentru a pregati schimbarea instalatiei sanitare in casa (meseriasi de 3 tipuri antamati in ordinea operatiilor, stabilit ordinea operatiilor si traseul, materiale, mutat familie etc), astfel incat sa pot termina lucrarea in 2 zile, dar asta nu inseamna ca sunt creativ ci doar ca-mi planific actiunile bine si din timp.
    Eu as fi premiat aceasta farsa pentru lipsa de creativitate . Este un exemplu classic in care o campanie bazata pe o idee buna, care implica multa munca, esueaza datorita lipsei de inspiratie a textului. Nici nu stiu daca aveau nevoie de text, o coregrafie cu un cioban care mana o *** ros-albastra cred ca avea mai mult success.
  • Tei Tei
    DOAR DINAMO BUCURESTI
  • ciprian ciprian
    Nu sunt de acord cu alegerea voastra si am sa ma explic:
    1. A fost inselatorie. Au luat bani de la un om care daca nu le dadea lor acele mi de euro poate ca ajuta niste oameni saraci cu acei bani
    2. ei au vazut la televizor cea ce noi traim pe stadion.
    3. au facut de ras Romania nu pe Steaua caci Steaua = Romania si toti au vazut la televizor in toata lumea ca noi romani nu ne ajutam intre noi da ne place sa ne facem rau.

Trimite un comentariu

sus