Skip to main content

VIDEO. Un spot la Artroflex Compus, interzis de la difuzare de CNA pentru menţionarea a două substanţe active

 
VIDEO. Un spot la Artroflex Compus, interzis de la difuzare de CNA pentru menţionarea a două substanţe active
Consiliul Naţional al Audiovizualului a interzis de la difuzare forma actuală a unui spot pentru Artroflex Compus, din cauza faptului că cele două substanţe menţionate (controidină şi glucozamină) nu figurează în Directiva Uniunii Europene privind suplimentele alimentare. În consecinţă, ele nu pot fi considerate argumente într-un spot publicitar.
Publicitate
Aceasta a fost şi poziţia exprimată, astăzi, de Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) în faţa membrilor CNA. Reprezentanţii RAC au spus că reclama încalcă prevederi ale Codului de Reglementare în publicitate.

Oficialii Consiliului Român pentru Publicitate a considerat că în cadrul spotului nu pot fi făcute afirmaţii privind sănătate pentru controidină şi glucozamină.

Precizare. Spotul, difuzat în primăvara acestui an, nu mai rulează în prezent pe televiziunile din România.

Spotul Artroflex Compus a fost reclama la CNA de Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare (PRISA). Propunerea de somaţie cu intrare în legalitate, ce echivalează cu interzicerea spotului în forma actuală, a fost făcută de Florin Gabrea şi a primit votul unanim al membrilor prezenţi la şedinţa de astăzi.

Reclama interzisă de la difuzare

LEGISLAŢIE. Articolele de lege în baza cărora CNA a decis "somaţie cu intrare în legalitate"

Codul audiovizualului

ART. 93 "Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale"

ART. 94 "În scopul unei informări corecte, orice informaţie sau avertizare conţinută într-o comunicare comercială audiovizuală se difuzează astfel încât aceasta să fie clar percepută de public, în special prin asigurarea următoarelor măsuri: a) să fie prezentată static, lizibil şi pe o durată suficientă, în cazul informaţiei difuzate sub formă de videotext; dimensiunea caracterelor trebuie să fie de minimum 17 puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 32 în format HD, înaltă definiţie;"

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Yura Yura
    Articolul despre interzicerea de către CNA a unui spot publicitar pentru Artroflex Compus, datorită menționării a două substanțe active, este foarte relevant. Aceasta subliniază importanța reglementărilor stricte în publicitatea produselor medicale. Este esențial să respectăm standardele de siguranță și transparență în comunicarea beneficiilor oricărui supliment sau medicament.https://crema-articulara.com/hondro-frost-gel-site-oficial/

Trimite un comentariu

sus