Skip to main content

Site-ul de comerţ Alibaba va avea grup de media. Bugetul: 1,5 miliarde de dolari

 
foto: Forbes.com
foto: Forbes.com

Cel mai mare site de comerţ electronic chinezesc - Alibaba - îşi lansează şi un grup de media.

Publicitate

Alibaba Media Group este numele noii aripi din componenţa grupului Alibaba, care va avea la dispoziţie un buget de 1.5 miliarde de dolari, scrie Variety.com.

Decizia grupului Alibaba, care deţine cel mai mare site chinezesc de comerţ electronic, vine în contextul unei reorganizări a afacerilor pe care compania le desfăşoară în zona digitală şi în cea de divertisment.

Potrivit Variety.com, care citează agenţia Reuters, Yu Yongfu, cel care conduce în acest moment departamentul de afaceri în mobile a companiei, va conduce şi sectorul de divertisment, noul departament fiind numit Alibaba Digital Media and Entertainment.

Mişcarea are drept scop consolidarea serviciului de găzduire video Youku Tudou, a browserului personal UCWeb şi a grupului Alibaba Pictures, precum şi a diviziilor de sport, jocuri, literatură, muzică şi de divertisment ale companiei.

Serviciul de găzduire video Youku Tudou a fost achiziţionat de grupul Alibaba în octombrie anul trecut, pentru suma de 3.5 miliarde de dolari.

Prin intermediul grupului Alibaba Pictures, listat pe bursele din Hong Kong şi Singapore, compania chineză a intrat pe piaţa de film de la Hollywood.

O înţelegere a fost deja încheiată în data de 9 octombrie a acestui an, mai precis un parteneriat cu compania Amblin Pictures, deţinută de Steven Spielberg, în urma căreia Alibaba Pictures se va implica în co-producerea şi finanţarea de filme, potrivit Fortune.com.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus