Skip to main content

Andrei Pleşu, "De bine şi de rău" primul în blogosferă

 
andrei plesu_kanal d
andrei plesu_kanal d

Topul blogosferei de astăzi este condus de un material scris de Andrei Pleşu: De bine şi de rău.

Publicitate

Scriitorul Andrei Pleşu a scris un text despre starea societăţii româneşti cu bune şi cu rele, pornind de la un proiect arhitectural al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei şi până la anchetele în privinţa doctoratelor plagiate.

Materialul publicat pe platforma de blogging a ziarului Adevărul a fost apreciat de internauţii români, care l-au distribuit de aproape 2.300 de ori (like-uri & share-uri), potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articolul publicat pe blogul Adevărul:

"Şi fiindcă veni vorba: am început să cred într-un soi de „candoare” a plagiatorilor! Ei pur şi simplu nu ştiu ce e, ce trebuie să fie, o lucrare de doctorat. Au crezut tot timpul că e un grad onorific, un moft decorativ, sau un mod firesc, democratic, de a trece din clasa a patra într-a cincea.

Păi, dacă scriu lucrări ştiinţifice şi oamenii din puşcării, cum să nu reuşească ei, aflaţi în libertate şi avînd la îndemînă tot felul de cărţi şi de amici săritori? Să fie iertaţi! Cu condiţia să nu facă prostii. Altfel spus, cu condiţia să nu facă nimic. Secretul moralităţii oamenilor publici de pe la noi este netrebnicia, moţăiala cuminte – pe bani publici – în banca proprie."

Topul celor mai distribuite materiale din blogosferă (share plus like), luni, 10 octombrie:

1. Blogurile Adevărul, “De bine şi de rău”, de Andrei Pleşu, - 2271 like-uri & share-uri;

2. tolo.ro, “PRIN DESFIINŢAREA TAXEI RADIO-TV, PSD VREA SĂ TREACĂ TVR ŞI RRA, DE FACTO, SUB CONTROLUL GUVERNULUI!”, - 1306 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Cînd a decis asta, PSD ştie ce face. Partidul lui Liviu Dragnea se bazează pe impopularitatea posturilor publice de televiziune şi de radio, care a rezultat din excesele şefilor instituţiilor şi din lipsa de încredere a publicului. Dar, de fapt, el comite la rîdndu-i un exces şi privează publicul de şansa unor instituţii care să-l servească.

Iar dovada că TVR şi RRA sunt impopulare vor fi cele probabil 90% dintre comentarii care vor susţine că oricum cele două posturi merită ce e mai rău."

3. cabral.ro, “La Iaşi, actorii au fost legitimaţi de către jandarmi pentru că textul piesei conţinea injurii. Actorii nu s-au legitimat… au făcut-o personajele.”, - 518 like-uri & share-uri;

Din articol:

"La Iaşi, în cadrul unei piese de teatru, actorii au avut de jucat un text care conţinea injurii.

Adică… personajele au înjurat. În public.

Drept şi prin urmare jandarmii i-au legitimat pe actori.

Actorii nu s-au legitimat.

În schimb… s-au legitimat personajele.

Nu fac mişto." Filmul evenimentului pe blogul lui Cabral.

4. biziday.ro, “Raluca Prună, la o nouă tentativă de sinucidere accidentală… cu vorbe”, - 306 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Hai să vorbim puţin despre minciună şi despre lipsă de tact. Declaraţia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, făcută în faţa CSM, într-o şedinţă publică, cum că a minţit CEDO cu referire la alocarea banilor pentru penitenciare, este contradictorie. Prună spune că a aflat ulterior că banii nu erau trecuţi în buget, ceea ce înseamnă că n-a minţit ci a dezinformat accidental.
Şi totuşi, eu cred că doamna Prună are proprietatea termenilor în general, cu excepţia unuia singur. Habar nu are ce e ăla ministru, ce trebuie să declare şi ce nu trebuie să declare niciodată un ministru din ăsta."

5. Blogurile Adevărul, “Facem istorie: pe 22 ieşim în stradă pentru Basarabia. Implică-te”, de Lulea Marius Dorin, - 198 like-uri & share-uri.

Din articol:

"Pe 22 octombrie ieşim în stradă pentru Basarabia. Noi nu căutăm un proiect de ţară deoarece avem unul lăsat de înaintaşi: Toţi Românii într-un singur Stat.

Pe fondul crizei profunde de identitate şi coeziune prin care trece Uniunea Europeană, suprapusă peste strategia agresivă a Federaţiei Ruse de a redobândi controlul asupra statelor din estul Europei, singura soluţie pentru românii de dincolo de Prut, dar şi pentru o ţară mai puternică, este Unirea Basarabiei cu România."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alexandru Guzi Alexandru Guzi
    Cu adevarat un om deosebit!

Trimite un comentariu

sus