Skip to main content

AT&T, la un pas să cumpere Time Warner, care deține și compania-mamă a Pro TV, într-o tranzacție-record

 
AT&T, la un pas să cumpere Time Warner, care deține și compania-mamă a Pro TV, într-o tranzacție-record

Gigantul AT&T ar fi ajuns la un acord pentru cumpărarea grupului de media Time Warner, într-o tranzacție estimată la peste 80 de miliarde de dolari, anunță The New York Times care citează o persoană apropiată companiilor. Informația a fost confirmată și de The Wall Street Journal. 

Aceasta este o tranzacție care va duce la apariția unui nou colos în lumea media și a telecomunicațiilor. 

Publicitate

Finalizarea tranzacției ar putea fi anunțată în următoarele ore, mai spune sursa citată. 

Time Warner este un conglomerat cu mai multe operațiuni pe zona de media, printre care se numără HBO, CNN și Studiourile Warner Bros. Totodată, gigantul Time Warner a intrat în 2009 în acționariatul Central European Media Enterprises, care deține grupul Pro în România, din care fac parte Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema și Sport.ro. 

Orlando Nicoar, om cu experiență în zona  de media și online, analiza pe blog, vineri, ce înseamnă pentru România o posibilă tranzacție dintre cele doi giganți. „Daca TimeWarner se vinde catre AT&T atunci, foarte probabil, AT&T va vinde actiunile pe care TW le are in CME pentru ca AT&T nu opereaza decat in SUA si Mexic, iar in planurile lor de dezvoltare Europa nu exista (focus pe India, China si America Latina)”, preciza Oralndo Nicoară.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu