Skip to main content

Cei trei români din reportajul Sky News vor fi eliberaţi din arest preventiv

 
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Românii care au jucat rolul de traficanţi de arme în reportajul realizat de cei de la Sky News în ţara noastră vor fi eliberaţi, potrivit unei decizii a instanţei supreme.

Publicitate

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins definitiv, ieri, cererea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv în cazul celor trei bărbaţi români care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News, relatează Agerpres.

Instanţa supremă a respins contestaţia DIICOT şi a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti, din 5 octombrie, prin care s-a dispus eliberarea din arest preventiv a lui Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics.

Aceştia vor fi plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, informează Agerpres.

Cei trei se aflau în arest preventiv din 12 august, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

CONTEXT. Cine erau cei trei români

Aurelian Mihai Szanto a jucat rolul de intermediar între jurnaliştii britanici şi presupuşii traficanţi de arme, iar Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics apar cu feţele acoperite în materialul Sky News, în care descriu şi manipulează armele de foc oferite spre vânzare.

De asemenea, trei membri ai echipei de la postul de televiziune britanic care au participat la realizarea reportajului au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false.

Procurorii spun că jurnaliştii britanici i-au oferit lui Aurelian Szanto suma de 2.000 de euro, pentru realizarea "investigaţiei jurnalistice", din care acesta a oprit 1.000 euro, iar restul de 1.000 euro urma să fie împărţit între Attila Pantics şi Levente Pantics.

Reportajul a fost realizat pe data de 31 iulie, iar Attila Csaba Pantics, Levente Pantics şi Aurelian Szanto au jucat rolul de traficanţi de arme, purtând cagule pe cap.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus