Skip to main content

Orlando Nicoară: două ştiri externe ar putea influenţa piaţa de la noi. Compania-mamă a Pro TV, posibile discuţii pentru vânzare

 
Central European Media Enterprises
Central European Media Enterprises

Două ştiri din zona media internaţională ar putea avea efecte şi în România, la Pro TV, scrie Orlando Nicoară.

Publicitate

1. Pe de o parte, Bloomberg anunţă că gigantul AT&T ar fi în discuţii pentru o posibilă fuziune.

2. De cealată parte, Seeking Alpha, site-ul cu informaţii despre companiile listate la bursă, anunţă că există informaţii în presa locală că Penta Investmens, o companie media cu afaceri în print în Cehia şi Slovacia, ar fi în discuţii pentru preluarea companiei-mamă a Pro TV.

Orlando Nicoară analizează pe blogul personal implicaţiile posibile în cazul celor două ştiri:

Ce înseamnă pentru Pro TV o posibilă fuziune TimeWarner - AT&T: „Daca TimeWarner se vinde catre AT&T atunci, foarte probabil, AT&T va vinde actiunile pe care TW le are in CME pentru ca AT&T nu opereaza decat in SUA si Mexic, iar in planurile lor de dezvoltare Europa nu exista (focus pe India, China si America Latina).”

Ce înseamnă pentru Pro TV o posibilă achiziţie de către Penta Investments a companiei-mamă: „Daca CME vinde operatiunile din Cehia si Slovacia, renunta la 44% din business-ul sau, ramanand sa opereze pe pietele din Croatia, Bulgaria, Slovenia si Romania. E greu de crezut ca CME va continua sa opereze doar pe cele 4 piete si e foarte probabil ca va cauta exituri pentru televiziunile din cele 3/4 tari (probabil Croatia si Slovenia pot fi luate la pachet). Daca TimeWarner se vinde atunci managerii CME deja cauta solutii de exit.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Informația este corectă, însă ar fi de dorit ca deznodământul să nu fie cel scontat.
    CME este un organism sănătos care deține cele mai puternice televiziuni din 6 țări, cu rating cumulat al tuturor posturilor de peste 50% în fiecare din cele 6 țări.
    Tot sănătos ar fi:
    - CME să nu fie dezmembrată,
    - CME să caute să se extindă și în alte țări din regiune,
    - CME să devină distribuitor în Europa de Est a altor canale Times Warner.

    Nu cred că este în interesul Times Warner să vândă compania Est-Europeană.

Trimite un comentariu

sus