Skip to main content

Directorul TV5 povesteşte cum hackerii ruşi "aproape au distrus" postul francez

 
Foto:wsj.ro
Foto:wsj.ro

Directorul-general al TV5 Monde, varianta internaţională a TV5, a povestit pentru BBC că postul public francez pe care îl conduce a fost ţinta unui atac cibernetic "devastator". TV5Monde a fost scos din emisie în aprilie 2015. Un grup numit Cyber Caliphate, cu legături în Statului Islamic, a revendicat iniţial atacul, după cum relatează BBC.com.

Publicitate

Dar acum o nouă investigaţie sugerează faptul că atacul informatic a fost pus la punct, de fapt, de hackerii ruşi. Aceştia au ţintit un software cu scopul de a distruge sistemul cibernetic al televiziunii franceze, potrivit sursei citate.

Cum s-au desfăşurat evenimentele, potrivit şefului TV5 Monde

Directorul-general al TV5Monde, Yves Bigot, a povestit că pe 8 aprilie, în timp ce se afla la un dineu pentru lansarea celui mai nou post de televiziune, s-a întâmplat atacul.

"Este cel mai grav lucru care se poate întâmpla televiziunii pe care o conduci", a spus Mr Bigot. Timp de câteva ore postul nu a fost disponibil, potrivit directorului-general Yves Bigot.

A fost o cursă contra cronometru, tot mai multe sisteme picau cu fiecare minut care trecea. Orice întârziere suplimentare ar fi condus la anularea contractelor cu distribuitorii pe satelit.

"Am fost salvaţi de colapsul total datorită faptului că postul tocmai era lansat şi tehnicienii se aflau la faţa locului", a mai spus Bigot.

"În datorăm totul inginerului care a scos din priză acel aparat. El este un erou aici", a subliniat Mr Bigot.

Atacul informatic a fost mult mai sofisticat şi target-at decât s-a relatat la acea vreme. Hackerii penetraseră sistemul prima dată pe 23 ianuarie, a mai precizat şeful TV5 Monde.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • calm calm
    tovarasa carmen maria andronache, o viata avem, un partid si o viziune. nu-i pacat sa le risipim pe prostii?

    asadar sa invatam jurnalism:
    - la o cautare atenta pe net gasim ca *** de la tv5 au postat pe social media un interviu din redactie in care gaseai user si pass scrise pe o foaie, modalitate prin care "hackerii" au spart site-ul. ramane intrebarea "cat de *** sa fii sa-ti pui parola pe contul de social media si pe urma sa inventezi o poveste cum ca te-ai luptat cu zmeul si-ai transpirat putin?"
    poftim, ca sa nu ziceti ca vorbesc prostii: https://www.rt.com/news/248741-french-tv-isis-passwords/

    deci va multumesc ca m-ati urmarit cu atentie si deci va doresc o zi buna

Trimite un comentariu

sus