Skip to main content

Documentar la History despre căutările unei comori pe epava RMS Republic

 
Documentar la History despre căutările unei comori pe epava RMS Republic

Pe urmele unele unei comori. History va difuza un documentar în opt episoade despre o comoară care s-ar afla pe epava RMS Republic, un vas scufundat la începutul anilor 1900, cu trei ani înaintea Titanicului.

Publicitate

Primul episod al serie Comoara de pe RMS Republic va fi difuzat duminică, 30 octombrie, de la ora 21.00.

Documentarul difuzat în 8 episoade prezintă încercarea vânătorului de comori Martin Bayerle de a găsi presupusa comoară de la bordul vasului de linie RMS Republic, care s-a scufundat cu trei ani înaintea Titanicului.

Seria prezintă o a doua încercare lui Bayerle de a găsi presupusa comoară de pe vasul RMS Republic, o comoară despre care se spune că ar fi alcătuită din 150.000 de monede de aur American Eagle, care, în economia de azi, ar valora un miliard de dolari.

În 1987, Martin Bayerle a strâns milioane de dolari pentru o expediţie de recuperare a comorii, dar a căutat în partea greşită a uriaşului vapor şi s-a întors acasă cu mâna goală. Eşecul l-a lăsat falit, a fost dat în judecată, soţia l-a părăsit şi, în cele din urmă, a ajuns la închisoare.

În primul episod al serialului, Martin Bayerle şi fiul acestuia se întorc pe epava care aproape le-a destrămat familia, într-o nouă expediţie pentru a rezolva misterul de pe vas şi a recupera comoara.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dr. Dan Patru Dr. Dan Patru
    ***

Trimite un comentariu

sus