Skip to main content

GALERIE FOTO. Mike Tyson a filmat o reclamă cu Black Energy la Profi. Retailerul contribuie la bugetul media

 
Foto: Profi, Facebook
Foto: Profi, Facebook

GALERIE FOTO. Fostul boxer Myke Tyson a filmat reclama pentru Black Energy într-unul din magazinele Profi. Retailerul va contribui şi la distribuţia media a spotului. De altfel, lansarea băuturii energizante Black Enery a fost motivul pentru care Myke Tyson a venit în România.

Publicitate

Paginademedia.ro a discutat despre venirea lui Tyson în România cu oficialii oficialii agenţiei Godmother, cei care s-au ocupat de eveniment. Acoperirea media a vizitei lui Tyson a fost peste aşteptări, spun cei de la GodMother.

Reclama din România este inspirată din producţiile străine ale mărcii de energizante, după cum a declarat Valentin Văcăruş, Managing Partner Godmother, agenţia de brand experience care s-a ocupat de lansarea Black Energy în România şi de vizita megastarului în România.

"Spotul este relativ simplu, capitalizează imaginea lui Mike Tyson", a mai spus oficialul Godmother, pentru Paginademedia.ro.

Întrebat de ce au ales lanţul de magazine Profi, Văcăruş a spus că este cea mai mare reţea ca acoperire geografică din România şi că retailerul s-a angajat să susţină financiar distribuţia media a spotului.

"Conceptul creativ a avut la baza asocierea dintre produs si Mike Tyson. Exista un transfer de imagine puternic intre cele doua branduri, care “impartasesc” valori comune: puterea, voinţa de a lupta în viaţa de zi cu zi, succesul, stilul american, luxul", a declarat Valentin Văcăruş, Managin Partner Godmother, într-un scurt interviu pentru Paginademedia.ro.

Întrebat cum vede acoperirea mediatică de care s-a bucurat Mike Tyson, ambasadorul brandului Black Energy la nivel global, pe canalele media din România, reprezentantul agenţiei Godmother a spus că aşteptările le-au fost depăşite.

"Din momentul in care am gandit campania de lansare, eram constienti de notorietatea si impactul pe care Mike le va avea in Romania. Însa, chiar si asa, asteptarile noastre au fost depasite. In toate cercurile in care Mike Tyson a ajuns, de la oficialitati, sportivi, jurnalisti, la iubitori ai boxului sau simpli curiosi sa intalneasca o celebritate mondiala, se declansa automat un val de extaz, agitatie si rumoare", a mai spus Văcăruş.

Acesta a mai spus că inclusiv momentul de la Palatul Parlamentului, când "au fost surprinşi" de numărul mare de oficialităţi şi jurnalişti l-au aşteptat pe celebrul pugilist a fost în avantajul brandului Black Energy.

"Bineinteles ca au fost situatii care ne-au luat prin surprindere, cum a fost cea de la Palatul Parlamentului, cand peste 100 de oameni- oficialitati, celebritati si jurnalisti- ne-au asteptat in fata Senatului mai bine de 40 de minute. Insa chiar si aceste lucruri neprevazute ne-au ajutat sa crestem vizibilitatea campaniei care a avut ecouri si in presa de afara, in publicatii precum The Sun, Daily Mail sau The Telegraph", a mai spus Văcăruş.

CONTEXT. Săptămâna aceasta, legenda boxului mondial Mike Tyson a venit în România pentru a lansa Black Energy, brand de energizant prezent în peste 50 de ţări.

Ambasadorul american al brandului s-a întâlnit în timpul vizitei sale în România cu personalităţi ale sportului românesc şi cu oficialităţi, inclusiv la Palatul Parlamentului, unde a fost primit cu entuziasm, dar şi cu critici din partea lui Călin Popescu Tăriceanu: invitarea lui Mike Tyson în Senat nu este una onorantă pentru instituţia Legislativului, cei care l-au invitat nu au stat să se gândească prea mult.

Agenţia de de brand experience Godmother a vorbit, într-un scurt interviu acordat Paginademedia.ro, despre venirea lui Mike Tyson în România şi lansarea pe piaţa locală a brandului de băuturi energizante Black Energy.

Reporter Paginademedia.ro: Care este conceptul creativ din spatele lansării acestui produs pe piaţa din România?

Valentin Văcăruş, Managing Partner Godmother, agentia organizatoare a acestei campanii:

"În Romania, brandul isi propune pozitia de lider in 2 ani, iar tot planul de comunicare este gandit avand in centru acest obiectiv de business. In Polonia au reusit sa-si depaseasca principalul competitor si sa devina lider de piata la scurt timp dupa lansare. Urmeaza o campanie TV (in parteneriat cu Profi- spotul este filmat in Bucuresti, in magazinele Profi), social media si multe activari.

Conceptul creativ a avut la baza asocierea dintre produs si Mike Tyson. Exista un transfer de imagine puternic intre cele doua branduri, care “impartasesc” valori comune: puterea, voinţa de a lupta în viaţa de zi cu zi, succesul, stilul american, luxul. Black înseamnă: premium, puternic şi rapid, prestigiu şi lux, întruchiparea perfectă a stilului american. Black îţi dă doza de energie de care ai nevoie ca să obţii ceea ce îţi doreşti.

Faima si notorietatea starului american sunt premisele pentru o campanie de succes. Aceasta a fost reteta succesului in multe alte tari, fapt care ne-a reconfirmat ca starul american Mike Tyson este foarte iubit si in Europa de Sud Est.

Paginademedia.ro: Am observat că în ultimele săptămâni au existat panouri outdoor care promovau brandul de băuturi energizante Black Energy. Poţi să-mi spui dacă această campanie mai este vizibilă, în prezent, prin Bucureşti? (Dacă da, până când?) Imaginile din outdoor au fost concepute în România sau "au fost importate"?

Campania OOH a fost pentru anuntarea evenimentului de lansare. Conceptul vizual si mesajele brandului sunt cele globale.

Paginademedia.ro: Cum vedeţi voi acoperirea mediatică de care s-a bucurat Mike Tyson, cu ocazia acestei vizite în România? Bănuiesc că ai observat şi reacţia negativă a lui Călin Popescu Tăriceanu. Ce părere aveţi voi despre acest lucru, ajută sau nu brandul?

Din momentul in care am gandit campania de lansare, eram constienti de notorietatea si impactul pe care Mike le va avea in Romania. Insa, chiar si asa, asteptarile noastre au fost depasite.In toate cercurile in care Mike Tyson a ajuns, de la oficialitati, sportivi, jurnalisti, la iubitori ai boxului sau simpli curiosi sa intalneasca o celebritate mondiala, se declansa automat un val de extaz, agitatie si rumoare.

Asadar, fiecare pas pe care starul american il facea, a fost intens mediatizat, fie ca vorbim de intalnirile avute, replici, mancarea din meniu, stil vestimentar, etc. Asadar, rolul nostru, ca agentie, a fost sa fim mereu cu un pas inaintea acestor pasi.

Am avut norocul sa lucram cu o celebritate care s-a simtit confortabil in orice loc, de la Parlament, la casino sau supermarket. Bineinteles ca au fost situatii care ne-au luat prin surprindere, cum a fost cea de la Palatul Parlamentului, cand peste 100 de oameni- oficialitati, celebritati si jurnalisti- ne-au asteptat in fata Senatului mai bine de 40 de minute.

Insa chiar si aceste lucruri neprevazute ne-au ajutat sa crestem vizibilitatea campaniei care a avut ecouri si in presa de afara, in publicatii precum The Sun, Daily Mail sau The Telegraph. Au fost doua zile cat un an.

GALERIE FOTO. Mike Tyson, imagini de la filmarea din România pentru brandul Black Energy

  • Foto: Profi, Facebook
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Danut Danut
    Vai de viata lui... asa rau a ajuns!

Trimite un comentariu

sus