Skip to main content

Jurnalistul Alexandru Căutiş va candida la alegeri din partea PSD: „M-am dus acolo unde am ştiut, cel mai bine poate, cu cine am de-a face”

 
Jurnalistul Alexandru Căutiş va candida la alegeri din partea PSD: „M-am dus acolo unde am ştiut, cel mai bine poate, cu cine am de-a face”

Jurnalistul Alexandru Căutiş a anunţat că va candida la alegerile parlamentare din decembrie, din partea PSD, pe listele PSD din Constanţa.

Publicitate

De ce PSD? „Eu m-am dus la ei. Am vrut ca gestul meu să fie foarte vizibil. Am vrut ca oamenii să înţeleagă că este singura şansă de a spera într-o schimbare a clasei politice din România. Nu cred că în momentul de faţă este diferenţă între partidele politice consacrate din România”, a spus Căutiş, într-un scurt interviu pentru Paginademedia.ro.

Căutiş, pentru Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: Cum ai ales să intri în politică?

Alexandru Căutiş: În primul rând calea asta a politicii nu este o cale a unor oameni care trebuie să aibă cazier sau intenţii rele. Aş vrea ca gestul ăsta nebunesc, cum cred foarte mulţi, deşi este un gest foarte bine cântărit de mine, ar trebui să fie văzut ca o invitaţie ca oamenii să intre nu numai în PSD, ci în toate partidele.
Chiar cred că societeta românească este înaintea politicii din România. E ca şi cum nişte haine au rămas mici unui copil. A crescut copilul şi hainele i-au rămas mici. Hainele sunt politica, iar copilul este societatea.

E nevoie de haine noi.

Alexandru Căutiş: Cam ăsta este sentimentul meu. Oamenii spun că în PSD sunt nişte nemernici. Năi nene, daca nu-ţi place o chestie, nu ar fi bine să-ţi doreşti să se schimbe ceva? Eu nu mă duc acolo ca să-i schimb pe oamenii ăştia vociferând, trăgându-i de mânecă, aş vrea să-i schimb prin exemplul bun pe care aş vrea să-l pot da. Am vorbit cu duhovnicul meu care mi-a zis: dacă te vei duce acolo şi o să încerci să-i schimbi pe ei, nu vei face nimic. Dacă te duci, în schimb cu ideea de a face nişte lucruri bune, trei, patru, câte ţi-ai propus tu, în acel moment ţi-ai realizat scopul nobil pentru care ai vrut să intri în parlament.

Cred că e o lipsă de surpriză în politica românească. De surprize bune. Ne-am obişnuit aşa: PSD-ul sunt hoţii ăia, PNL-ul sunt tâmpiţii ceilalţi care se asociază cu cine apucă doar ca să facă guevrnul, PDL-ul sunt alţii care au corupţii lor. Trăim fără nicio speranţă, fără a mai spera la o supriză plăcută. De ce să nu facem noi aceste suprize plăcute? Fiecare pe cât e posibil.

Faptul că eu intru în PSD este o undă de şoc, dar cred că oamenii ar trebui să facă lucruri mai normale, fiecare în părticica lui. În primul rând: să se opună oricărui fel de nedreptate pe care o constată.

Ai ales PSD. Ai mai avut discuţii şi cu alte partide?

Da. Am făcut un soi de experiment, dar nu ca să văd unde îmi iese, ci pur şi simplu să văd fiecare ce-mi răspunde. Şi am pus nişte întrebări unora sau altora. Nu aş vrea să dezvălui acum impresiile mele, sunt unele care nu sunt foarte bune pentru partidele acestea, inclusiv pentru cele noi.

Ai fost un ctitic aprig al PSD şi al conducerii partidului. Cum de ai acceptat să te alături acestui partid?

Eu m-am dus la ei. Am vrut ca gestul meu să fie foarte vizibil. Am vrut ca oamenii să înţeleagă că este singura şansă de a spera într-o schimbare a clasei politice din România. Nu cred că în momentul de faţă este diferenţă între partidele politice consacrate din România. Să fim serioşi, au avut alianţe fiecare cu fiecare. Dacă ar fi fost atât de diferite, nu s-ar fi aliat. După ce s-au despărţit, acum trebuie să-l considerăm pe unul alb şi pe altul negru. M-am dus acolo unde am ştiut, cel mai bine poate, cu cine am de-a face.

Cum de te-au acceptat ei pe tine?

Ar trebui să-i întrebi pe ei, dar aş putea să bănuiesc. Eu am mers şi am discutat cu Felix Stroe. Este un om pe care îl consider frecventabil, din PSD, şi mai ales din Constanţa. Eu am nişte dovezi că nu a făcut parte din mafia atât de hulită de mine, Mazăre-Constantinescu. Şi cred că omul ăsta a vrut şi să dea o şansă PSD şi să dea o şansă Constanţei prin acceptarea mea pe lista de candidaţi. O să sune puţin ciudat pentru oamenii care desconsideră PSD-ul în totalitate, fără rezervă şi fără să dea o şansă niciunui om din PSD.

Ţi-ai pregătit programul de campanie?

Nu-mi plac chestiile astea atât de standardizate. Nu o să am un aşa-numit program de campanie. O să merg exclusiv pe trei-patru proiecte. Nu o să propun prosperitate sau mărirea salariului sau a pensiilor. O să propun trei-patru lucruri foarte concrete pe care mi le voi asuma. Oamenii care mă înjură îmi spun: tu erai cineva. Dacă eu, acel cineva, vin şi girez cu numele meu, atunci de ce nu îmi dau o şansă? Oamenii ăştia vor să mă desfiinţeze din start.

Căutiş pe Facebook, despre candidatură:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andipanda andipanda
    Ca s-a dus omul la PSD treaba lui,viata lui.Dar cu justificarile aduse,te face sa-l consideri un om inexistent.Asta e,a disparut unu,Cautis.
  • Septi Septi
    Pai daca i-a zis duhovnicul, te bagi in PSD, nu mai stai la discutii. Ca si Rares Bogdan se duce la duhovnic cand are de luat decizii importante, dupa cum singur a declarat. Spre deosebire de Hoandra, care se duce la baut. Cata ipocrizie si *** incape in astia, dom'le?
  • livia pila livia pila
    De risul lumii. Un pomanagiu. Sunt Livia Pila cea adevărata, nu clona mea nesuferita! Am zis@ Cautis e jalnic. Trist, foarte trist!
  • geo geo
    Ce dragi imi sunt astia care fix cu 2 luni inainte de alegeri se decid sa canidideze. Cum vine asta : ”m-am dus şi am solicitat acest lucru lui Felix Stroe”...adică tu, un jurnalist oarecum cunoscut te duci la un lider politic local si ii ”soliciti” sa te puna pe liste...ca ce chestie...tare interesant.
    Vorba cuiva ”Chiar aşa, azi te înscrii în partid şi mâine eşti pe listele parlamentare?”
  • alex alex
    altul care s-o sucit la 180 de grade ca Ion Cristoiu.Acum cateva luni.injura PSD,zicea ca Dragnea ii scoatea emisiunea de pe post,Ponta e nasol,PSD e rau si comunist,etc.,iar acum candideaza pentru ei.Asta dovedeste ca politica e plina de ***,azi ii injuri si maine le pupi mana.Trist.

Trimite un comentariu

sus