Skip to main content

Jurnalistul Alexandru Căutiș va candida la alegeri din partea PSD: „M-am dus acolo unde am știut, cel mai bine poate, cu cine am de-a face”

 
Jurnalistul Alexandru Căutiș va candida la alegeri din partea PSD: „M-am dus acolo unde am știut, cel mai bine poate, cu cine am de-a face”

Jurnalistul Alexandru Căutiș a anunțat că va candida la alegerile parlamentare din decembrie, din partea PSD, pe listele PSD din Constanța. 

De ce PSD? „Eu m-am dus la ei. Am vrut ca gestul meu să fie foarte vizibil. Am vrut ca oamenii să înțeleagă că este singura șansă de a spera într-o schimbare a clasei politice din România. Nu cred că în momentul de față este diferență între partidele politice consacrate din România”, a spus Căutiș, într-un scurt interviu pentru Paginademedia.ro. 

Publicitate

Căutiș, pentru Paginademedia.ro: 

Paginademedia.ro: Cum ai ales să intri în politică?

Alexandru Căutiș: În primul rând calea asta a politicii nu este o cale a unor oameni care trebuie să aibă cazier sau intenții rele. Aș vrea ca gestul ăsta nebunesc, cum cred foarte mulți, deși este un gest foarte bine cântărit de mine, ar trebui să fie văzut ca o invitație ca oamenii să intre nu numai în PSD, ci în toate partidele. 
Chiar cred că societeta românească este înaintea politicii din România. E ca și cum niște haine au rămas mici unui copil. A crescut copilul și hainele i-au rămas mici. Hainele sunt politica, iar copilul este societatea. 

E nevoie de haine noi. 

Alexandru Căutiș: Cam ăsta este sentimentul meu. Oamenii spun că în PSD sunt niște nemernici. Năi nene, daca nu-ți place o chestie, nu ar fi bine să-ți dorești să se schimbe ceva? Eu nu mă duc acolo ca să-i schimb pe oamenii ăștia vociferând, trăgându-i de mânecă, aș vrea să-i schimb prin exemplul bun pe care aș vrea să-l pot da. Am vorbit cu duhovnicul meu care mi-a zis: dacă te vei duce acolo și o să încerci să-i schimbi pe ei, nu vei face nimic. Dacă te duci, în schimb cu ideea de a face niște lucruri bune, trei, patru, câte ți-ai propus tu, în acel moment ți-ai realizat scopul nobil pentru care ai vrut să intri în parlament.

Cred că e o lipsă de surpriză în politica românească. De surprize bune. Ne-am obișnuit așa: PSD-ul sunt hoții ăia, PNL-ul sunt tâmpiții ceilalți care se asociază cu cine apucă doar ca să facă guevrnul, PDL-ul sunt alții care au corupții lor. Trăim fără nicio speranță, fără a mai spera la o supriză plăcută. De ce să nu facem noi aceste suprize plăcute? Fiecare pe cât e posibil. 

Faptul că eu intru în PSD este o undă de șoc, dar cred că oamenii ar trebui să facă lucruri mai normale, fiecare în părticica lui. În primul rând: să se opună oricărui fel de nedreptate pe care o constată. 

Ai ales PSD. Ai mai avut discuții și cu alte partide?

Da. Am făcut un soi de experiment, dar nu ca să văd unde îmi iese, ci pur și simplu să văd fiecare ce-mi răspunde. Și am pus niște întrebări unora sau altora. Nu aș vrea să dezvălui acum impresiile mele, sunt unele care nu sunt foarte bune pentru partidele acestea, inclusiv pentru cele noi. 

Ai fost un ctitic aprig al PSD și al conducerii partidului. Cum de ai acceptat să te alături acestui partid?

Eu m-am dus la ei. Am vrut ca gestul meu să fie foarte vizibil. Am vrut ca oamenii să înțeleagă că este singura șansă de a spera într-o schimbare a clasei politice din România. Nu cred că în momentul de față este diferență între partidele politice consacrate din România. Să fim serioși, au avut alianțe fiecare cu fiecare. Dacă ar fi fost atât de diferite, nu s-ar fi aliat. După ce s-au despărțit, acum trebuie să-l considerăm pe unul alb și pe altul negru. M-am dus acolo unde am știut, cel mai bine poate, cu cine am de-a face. 

Cum de te-au acceptat ei pe tine?

Ar trebui să-i întrebi pe ei, dar aș putea să bănuiesc. Eu am mers și am discutat cu Felix Stroe. Este un om pe care îl consider frecventabil, din PSD, și mai ales din Constanța. Eu am niște dovezi că nu a făcut parte din mafia atât de hulită de mine, Mazăre-Constantinescu. Și cred că omul ăsta a vrut și să dea o șansă PSD și să dea o șansă Constanței prin acceptarea mea pe lista de candidați. O să sune puțin ciudat pentru oamenii care desconsideră PSD-ul în totalitate, fără rezervă și fără să dea o șansă niciunui om din PSD. 

Ți-ai pregătit programul de campanie?

Nu-mi plac chestiile astea atât de standardizate. Nu o să am un așa-numit program de campanie. O să merg exclusiv pe trei-patru proiecte. Nu o să propun prosperitate sau mărirea salariului sau a pensiilor. O să propun trei-patru lucruri foarte concrete pe care mi le voi asuma. Oamenii care mă înjură îmi spun: tu erai cineva. Dacă eu, acel cineva, vin și girez cu numele meu, atunci de ce nu îmi dau o șansă? Oamenii ăștia vor să mă desființeze din start. 

 

Căutiș pe Facebook, despre candidatură:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ca s-a dus omul la PSD treaba lui,viata lui.Dar cu justificarile aduse,te face sa-l consideri un om inexistent.Asta e,a disparut unu,Cautis.
  • Pai daca i-a zis duhovnicul, te bagi in PSD, nu mai stai la discutii. Ca si Rares Bogdan se duce la duhovnic cand are de luat decizii importante, dupa cum singur a declarat. Spre deosebire de Hoandra, care se duce la baut. Cata ipocrizie si *** incape in astia, dom'le?
  • De risul lumii. Un pomanagiu. Sunt Livia Pila cea adevărata, nu clona mea nesuferita! Am [email protected] Cautis e jalnic. Trist, foarte trist!
  • Ce dragi imi sunt astia care fix cu 2 luni inainte de alegeri se decid sa canidideze. Cum vine asta : ”m-am dus şi am solicitat acest lucru lui Felix Stroe”...adică tu, un jurnalist oarecum cunoscut te duci la un lider politic local si ii ”soliciti” sa te puna pe liste...ca ce chestie...tare interesant.
    Vorba cuiva ”Chiar aşa, azi te înscrii în partid şi mâine eşti pe listele parlamentare?”
  • altul care s-o sucit la 180 de grade ca Ion Cristoiu.Acum cateva luni.injura PSD,zicea ca Dragnea ii scoatea emisiunea de pe post,Ponta e nasol,PSD e rau si comunist,etc.,iar acum candideaza pentru ei.Asta dovedeste ca politica e plina de ***,azi ii injuri si maine le pupi mana.Trist.

Trimite un comentariu