Skip to main content

Mircea Radu face o emisiune cu Marina Almăşan pe TVR 2. Ce spune despre schimbare

 
Mircea Radu
Mircea Radu

Unde va fi Mircea Radu în grila TVR? Prezentatorul va face echipă cu Marina Almăşan pe TVR 2. Mircea Radu nu va mai realiza Emisiunea de luni la TVR 1, ci va fi partenerul Marinei Almăşan la o emisiune de "infotainment" la TVR 2.

Publicitate

Programul se numeşte "Femei de 10 - Bărbaţi de 10" şi va fi transmis live de TVR 2, poziţionat ca un canal generalist al Televiziunii Române, de luni până joi, în intervalul 10.00 - 11.00. Noua emisiune va fi lansată pe 17 octombrie, după cum a declarat Mircea Radu, într-un scurt interviu pentru Paginademedia.ro.

"Marina Almăşan mi-a propus să realizăm împreună această emisiune. Am acceptat pentru că faţă de Marina Almăşan am o simpatie, mai ales pentru faptul că a reuşit să reziste atât de mult timp la Televiziunea Română. Marina este un om extraordinar de ambiţios, organizat şi tenace", spune Mircea Radu despre noua sa parteneră de emisiune.

Numele emisiunii este inspirat de site-ul Femeide10.ro (deţinut tot de Marina Almăşan), care are şi o rubrică intitulată Bărbaţi de 10.

Până acum, Marina Almăşan realiza emisiunea "Ne vedem la TVR", în fiecare vineri, de la ora 17:00, pe TVR 1, TVR HD şi TVR+. Programul nu se va mai regăsi în grila de toamnă a televiziunii publice.

Interviul acordat de Mircea Radu, pentru Paginademedia.ro, în continuare:

Reporter Paginademedia.ro: Vei mai realiza Emisiunea de luni la TVR 1, având în vedere modificările de grilă anunţate la CNA?

Mircea Radu: Nu. O să fac o emisiune cu Marina Almăşan pe TVR 2, care va deveni post generalist. Programul va fi difuzat de luni până joi, în intervalul 10.00 - 11.00. Va fi o emisiune de tip infotainment, care se va numi Femei de 10 - Bărbaţi de 10. Vor fi invitaţi oameni cunoscuţi, oameni cu poveşti frumoase. Va fi o “confruntare” între bărbaţi şi femei cu o temă aleasă, în spiritul unei competiţii relaxante. Nu ne vom certa.

Emisiunea va începe pe 17 octombrie.

Ţi-ai dorit să realizei o astfel de emisiune?

Mircea Radu: Nu. Eu am propus un alt format, dar Televiziunea Română a uitat să-mi dea un răspuns.

Atunci de ce ai acceptat această propunere?

Mircea Radu: Marina Almăşan mi-a propus să realizăm împreună această emisiune. Am acceptat pentru că faţă de Marina Almăşan am o simpatie, mai ales pentru faptul că a reuşit să reziste atât de mult timp la Televiziunea Română. Marina este un om extraordinar de ambiţios, organizat şi tenace.

Te-ai gândit că te poate dezavantaja trecerea de pe TVR 1 pe TVR 2, din perspectiva audienţei?

Mircea Radu: S-ar putea ca TVR 2 să aibă, după decizia de a modifica profilul principalelor posturi publice, o audienţă mai mare decât TVR 1 în jumătate de an.

Ţi-ai dorit să treci de la ştiri şi o emisiune pe teme sociale la divertisment?

Mircea Radu: Nu. Categoric nu. Dorinţele mele nu prea contează acum. Important e că fac emisiunea asta cu Marina Almăşan. Dar cum nu credeam vreodată să mă întorc la ştiri, aşa nu mă aşteptam să revin la divertisment. Haosul ăsta nu mi se datorează.

Ce public vizaţi cu acest tip de emisiune?

Mircea Radu: Oricine e acasă si deschide televizorul in acel interval orar.

Cine a conceput formatul? Ştiu că Marina Almăşan are şi o publicaţie online care se numeşte Femeide10.ro. Ai fost consultat asupra titlului emisiunii?

Mircea Radu: Formatul, de la titlu la structură, este al Marinei.

Parcursul profesional al lui Mircea Radu, via tvr.ro:

  • În 1991 a debutat în media, devenind animator pentru Radio Contact Bucureşti, iar din 1993 - pentru UniPlus Radio.
  • A studiat la Missouri School of Journalism (SUA, 1996) şi la BBC School of Journalism (1998).
  • În televiziune a început ca ştirist. Între anii 1994 şi 2000 a fost prezentatorul jurnalului de Actualităţi de prime-time şi de noapte, la TVR 1. Tot în 1994, telespectatorii TVR l-au putut urmări şi duminica dimineaţa, într-un program de infotainment.
  • În 1996 a făcut parte din echipa CNN România, iar în 1997 a moderat un talk-show politic de weekend tot la TVR 1.
  • Din anul 2000 a intrat în echipa Antena 1, mai întâi ca prezentator al Observatorului, apoi ca gazdă a emisiunii Din dragoste, cel mai longeviv show de televiziune din România (18 sezoane).
  • Tot la Antena 1, Mircea Radu a mai prezentat emisiuni precum Geniali (2005, 2006) sau Noaptea erorilor, în 2008, dar a avut un rol şi în serialul Secretul Mariei (2006).
  • Din toamna anului 2010, până la sfârşitul anului 2011, Mircea a fost gazda emisiunii ÎnTrecerea anilor, difuzată la TVR 1 şi TVR HD în fiecare sâmbătă seară.
  • Din primăvara anului 2012, Mircea Radu s-a întors la prima sa dragoste - ştirile. El a fost prezentatorul Jurnalului TVR, principala emisiune informativă a săptămânii, difuzată la TVR 1 şi TVR INFO, cu începere de la ora 7 fără 7, seara. O perioadă, Mircea Radu a făcut echipă cu Dorina Florea la prezentarea Telejurnalului de weekend.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jordan Danilencu Jordan Danilencu
    Ziua buna,
    amma urmarit emisiunea despre VERGINATATE care a fost o idee excelenta, problema majora despre care nu s-a vorbit este FAPTUL PREGATITOR DE A DEVENI FEMEIE, iar aici sunt diverse tehnici naturopatice uitatate de omenire: LOGODNA.
    Fiind de profesie, ca doctor naturopat, va pot spune doar ca :
    1. Selectia se face de om, natural, pentru a proteja decaderea umanitatii in toate sensurile.
    2. Preventia miasmelor sì al patologiilor.
    3. Verificarea sì consolidarea miasmelor pozitive.
    4. Maturizarea masculina incepe implinind varsta de 40 ani, deci dupa.
    5. Maturizarea feminina este mult mai prematura.
    6. Ce se intampla in caz de pierderea de verginitate.
    7. Cum facem ca sa aflam tehnicile pierdute ori "omise".

    Si asa mai departe se poate discuta foarte mult despre verginitate si rolul uman.
    Imi pare rau ca nu am reusit sa intru in direct pentru a va ajuta si a deslusi acest mare pas hotarator in viata umana.
    Va doresc sanatate sì emisiuni educative frumoase cu impact evolutiv uman.

    Presedinte Internationale ACTMN :
    ND. Jordan Danilencu
  • livia pila livia pila
    @livia pila Un ultim avertisment. Esti o impostoare si dacă recidivezi, va fi vai de pielea ta.
  • an an
    Cred ca va fi o emisiune interesanta, de ce sa nu o creditam cu un potential OK ?!
  • livia pila livia pila
    Angajatul la departamentul *** in functia de reporter prezinta emisiuni de divertisment la TVR2? Nasol bre. Macar ai invatat intre timp sa citesti de pe prompter? DNA ceva, ca tot zicea artistul de curatenie!
  • Cristian Cristian
    Bravo!
    Însă emisiunea asta ar putea să fie un program matinal care să înceapă pe la 8 și să aibă încă un invitat și la ora nouă, nu doar la 10.

    Adică să concureze și cu Răzvan și Dani de la Antena 1, nu doar cu Vorbește Lumea de la Pro TV.
  • Adi Adi
    Mircea, ai o admiratie deosebita pentru Marina Almasan?? Si pareai un tip OK. Ne auzim peste cateva luni.

Trimite un comentariu

sus