Skip to main content

Poziţia TVR, după ce s-a votat eliminarea taxei: din punctul de vedere al TVR, prima opţiune de finanţare a fost şi rămâne taxa

 
Irina Radu
Irina Radu

„Televiziunea Română a luat act de decizia de astăzi a Camerei Deputaţilor de a elimina taxa TV, începând cu data de 1 ianuarie 2017”, este prima reacţie a televiziunii publice după ce astăzi a fost adoptată legea care elimină mai multe taxe, printre care şi cea radio TV.

Publicitate

„Aşa cum am precizat în comunicările precedente, din punctul de vedere al TVR, prima opţiune de finanţare a fost şi rămâne taxa. Indiferent care va fi sursa de finanţare, Televiziunea Română va servi în continuare interesul telespectatorilor, asemenea celorlalte instituţii media publice din Europa”, se arată într-un punct de vedere al televiziunii publice.

Irina Radu, şefa TVR: „În orice condiţii de finanţare, îmi exprim hotărârea de a continua procesul început, de eficientizare şi reorganizare a instituţiei, conform primei etape de strategie, aprobată de Consiliul de Administraţie.”

Poziţia integrală a TVR, în continuare:

Aşa cum am precizat în comunicările precedente, din punctul de vedere al TVR, prima opţiune de finanţare a fost şi rămâne taxa. Indiferent care va fi sursa de finanţare, Televiziunea Română va servi în continuare interesul telespectatorilor, asemenea celorlalte instituţii media publice din Europa.

Din punctul de vedere al TVR, devine prioritară clarificarea statutului instituţiei, deoarece posibila schimbare a sursei de finanţare nu trebuie să afecteze statutul juridic pe de o parte, şi nici cel de instituţie de presă independentă editorial, pe de altă parte.

„În orice condiţii de finanţare, îmi exprim hotărârea de a continua procesul început, de eficientizare şi reorganizare a instituţiei, conform primei etape de strategie, aprobată de Consiliul de Administraţie”, a declarat Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR.

„Televiziunea Română trebuie să revină între primele televiziuni cele mai urmărite, trebuie să poată să transmită campionate europene şi mondiale, trebuie să organizeze şi să transmită concursul Eurovision, dar toate acestea nu depind doar de deciziile noastre interne. Ce putem face, având în vedere că suntem televiziunea din Europa cu cea mai mică finanţare şi cele mai mari şi diverse probleme, este să fim flexibili şi să luăm cele mai bune decizii, în conjuncturile cărora trebuie să le facem faţă”, a mai subliniat PDG al TVR.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Julia Julia
    Dezbaterea din seara aceasta, de pe TVR1, prestatia parlamentarei PSD a fost o mostra pentru ce se va intampla la TVR daca PSD castiga alegerile. Doamna habar nu avea de legea de functionare a TVR si nu intelegea diferenta esentiala intre taxa platita direct de telespectatori si cea redistribuita de stat, din impozitele platite de toti cetatenii... In s-a si repezit sa le spuna tuturor ca PSD-ul va ajuta la imbunatatirea managementului TVR (ce cauta un partid in reformarea TVR?) In plus in Legea 41/1994, legea organica de functionare a Televiziunii si Radioului publice, in care se stipuleaza ca aceste institutii publice sunt finantate din taxele platite de cetateni. Legea nu a fost modificata asa ca toata actiunea este una populista si electorala.
  • Luminita Rebej Luminita Rebej
    O decizie proasta eliminarea taxei TV. Mai bine gasea domnul Dragnea subventie pentru autobuze care sa transporte copiii la scoala. E plina tara de copii care merg la scoala kilometri intregi si cand ajung la destinatie nu au nici toalete civilizate si nici apa curenta. Doamna de la PSD, a fost lamentabila, s-a purtat ca o mahalagioaica, fara sa aduca argumente concrete. Din pacate nici restul asistentei nu a putut sa bareze atacul doamnei. Imi pare rau ca nici domnul Mihai Constantin nu a reusit sa pareze in calitate de moderator. Asta nu inseamna ca trebuia sa *** ca moderatorii care populeaza alte televiziuni. (Au mai aparut si prin gradina tvr unele exemplare care nu dau bine si nu inteleg nevoia acestor achizitii deoarece tvr are destui oameni competenti pe aceasta ramura a moderatorilor). In fine, nota pentru prima parte a emisiunii Editie speciala, din aceasta seara de marti 25 octombrie, este 4. Cu respect,

Trimite un comentariu

sus