Skip to main content

PRESA DE AZI. Ţeapa Bechtel, caz închis

 
PRESA DE AZI. Ţeapa Bechtel, caz închis

Subiecte diverse în presa de azi. Clasarea dosarului Bechtel, noua lege a plagiatorilor şi doctoratul Codruţei Kovesi ţin primele pagini pe print.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi subiectele din presa de azi.

România liberă titrează azi: “Procurorii au pus cruce afacerii Bechtel”

“Final stupefiant în ancheta ce urma să ducă la găsirea contractului original încheiat de către România cu compania americană: documentul nu a fost găsit, dar dosarul penal a fost închis fără ca vreun vinovat de pierderea şi/sau distrugerea lui să fi fost identificat. Motivul: faptele penale, dacă au existat, s-au prescris”, scrie RL în deschiderea ediţiei de azi.

Adevărul iese azi în prima pagină cu titlul: “PSD luptă făţiş împotriva Educaţiei”

Potrivit cotidianului, “majoritatea PSD-ALDE din Senat a adoptat ieri aşa-numita ordonanţă a plagiatorilor, în pofida observaţiilor formulate de preşedintele Klaus Iohannis.”

Evenimentul zilei: “Teza lui Kovesi, aprobată de un profesor racolat de Securitate”

Evz scrie astăzi că “singurul membru din Comisia de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, inclus la solicitarea conducătorului lucrării ştiinţifice, a fost racolat de Securitate cu aproape un an înainte de Revoluţie. Profesorul de Drept care scria note informative sub apelativul “Sandu” a fost inclus între cei cinci membri ai comisiei la cererea expresă a fostului procuror şef al Procuraturii Judeţene Timiş dinainte de 1989, Viorel Paşca.”

Libertatea: “Învârt hora cu megaprofit”

“Niculina Stoican, Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian, Cornelia şi Lupu Rednic, Steliana Sima, Nicoleta Voica, Mariana Ionescu Căpitănescu, Maria Dragomiroiu, Mioara Velicu, Gică Coadă şi Ionuş Dolănescu adună din cântări multe peste 100.000 de euro pe an”, potrivit informaţiilor cu care Libertatea deschide ziarul astăzi.

Click: “Viaţa mea cu mână de robot”

“Îmblânzitoarea de roboţi, aşa îşi spune, cu umor, Tedy Ursuleanu, de când pe braţul stâng i-a fost montată o mână bionică. Tânăra, care a rămas fără degetele de la mâna stângă în incendiul de la Colectiv, învaţă, pur şi simplu, sî facă lucruri care până acum un an i se păreau banale”, scrie tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus