Skip to main content

Şefa EBU, mesaj pentru Iohannis: ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la eliminarea taxei radio-TV

 
Şefa EBU, mesaj pentru Iohannis: ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la eliminarea taxei radio-TV

REACŢIE. Ingrid Deltenre, Directorul General al European Broadcasting Union, organizaţia care reuneşte televiziunile şi radiourile publice din Europa, (EBU) şi-a exprimat îngrijorarea ca urmare a votului dat în unanimitate ieri de Parlamentul României, cu privire la eliminarea taxei radio-TV.

Publicitate

Directorul EBU cere preşedintelui Klaus Iohannis să respingă legea lui Dragnea votată ieri de Camera Deputaţilor: “măsura va înlătura orice impresie că serviciile publice de media pot contribui efectiv şi eficient la crearea unei societăţi unite şi democratice”.

Şefa EBU:

„Vă lansăm apelul de a nu aproba această propunere, care nu va face decât să înrăutăţească situaţia, şi ar putea distruge sistemul public de media din România (radio şi TV) în detrimentul societăţii şi democraţiei din România şi al cetăţenilor săi."

Aceasta a transmis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis şi autorităţilor statului român deopotrivă, în care a punctat, printre altele, faptul că taxa radio-TV asigură, ca de altfel în multe ţări UE, “independenţa faţă de orice formă de ingerinţă politică şi stabileşte o relaţie directă cu publicul, la nivel naţional.”

Ingrid Deltenre a mai spus că “Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, alături de numeroase organizaţii internaţionale, şi-a exprimat, în repetate rânduri, îngrijorarea faţă de situaţia delicată în care se află serviciile publice de media din România.”

“TVR, în mod special, este profund afectată în prezent de un sistem intens politizat de conducere a serviciilor publice de media, având un preşedinte numit de parlament şi care este demis, în mod obişnuit, în fiecare an, prin respingerea Raportului de activitate anual al TVR”, a mai subliniat aceasta.

Conform şefei Uniunii Europene de radio şi televiziune, “măsura de a trece integral finanţarea TVR şi a Radio România la Guvern, se suprapune unei acute lipse de independenţă structurală, în raport cu standardele internaţionale şi ale UE.

Scoaterea taxei radio-TV, în vederea Comisiei Europene.

Ingrid Deltenre a punctat faptul “că un asemenea pas iremediabil cu privire la finanţarea serviciilor publice de radio şi televiziune va fi adus la cunoştinţa Comisiei Europene, în vederea unei noi Măsuri de Ajutor de Stat din UE.”

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • miron miron
    Parazitii societatii sa traiasca din banii lor si nu din bani publici.Sustinem eliminarea taxei Radio-Tv
  • gigi gigi
    Cum tanti Ingrid Deltenre traieste tot din bani publici, reactie ei este una cat se poate de fireasca.
  • Iuli Iuli
    “independenţa faţă de orice formă de ingerinţă politică şi stabileşte o relaţie directă cu publicul, la nivel naţional.”

    Tanti sefa EBU, o televiziune independenta este televiziunea privata comerciala care pe zi ce trece face bani din publicitate, nu ca TVR care face bani si din taxa, dar si din publicitate. Daca TVR si Radio Romania vor taxa, atunci sa renunte la publicitate. De ce ei nu se pot finanta din publicitate, dar alte televiziuni pot? Si sa fim sinceri TVR nu e ProTV sau Antena 1 sa zici ca baga milioane in productii. Tvr da bani pe salariile grosolane alocate lipitorilor din SRTV si SRR
  • Petrisor,ai grija,ca am impresia ca site-ul tau e plin de trolli PSD-isti!
  • Ando Ando
    Merita citite si argumentele lui Dragnea:

    http://www.agerpres.ro/politica/2016/10/26/dragnea-catre-organizatiile-media-eliminarea-taxei-radio-tv-nu-inseamna-bani-mai-putini-21-12-37
  • Vlad Vlad
    Sper sa se faca dreptate pentru poporul roman si sa se elimine taxa radio-tv in cele din urma. Ne-am saturat de comunistii astia care tot cersesc bani de la noi, traiesc pe spinarea noastra si nu ofera nimic in schimb. Daca nu le convine, n-au decat sa inchida televiziunea romana, numai avem nevoie de ea! Eu nici macar nu am radio in casa si totusi sunt obligat sa platesc taxa radio, asta e dreptate?! Bravo partidului PSD, se vede ca acestia intr-adevar incep sa tina cu poporul roman, in timp ce ceilalti sunt niste comunisti care tot cer taxe si biruri de la oamenii saraci ca sa se imbogateasca ei !!!
  • Anonim Anonim
    domnule presedinte al romaniei ce este asa de greu inteles ca taxa tv radio sa fie eliminate , asta vrem noi cetateni romani , asa cum alte legi pentru interesu parlamentului etc se voteaza in 3 - 7 zile asa vrem sa se intample si cu taxa tv radio , jos taxa tv radio sper sa dispara , cai mai bine si pentru tvr si mai ales pentru noi cetateni romani , daca doar cand vin alegerile se mai rezorva ceva atunci macar cand vin alegerile sa se faca ceva in ajantajul cetatenilor romani , ( tvr de cand cu taxa numai porcari dau la tvr filme foarte vechi etc , iar cand era candva fara taxa aveau de toate si super faine , vrem ca tvr sa fie cum era odata dupa revolutie pana sa puna taxa tv daca nu se mai poate sa intre in faliment si sal inched ca neam saturat si de smecherile lor etc ) .
  • Nerăbdătorul Nerăbdătorul
    Îngrijorată îngrijorată, dar cât de mult? Sperăm că tanti din imagine nu are o formă cronică, poate dormi noaptea, nu? Spuneți-mi, vă rog, că simt că mă îngrijorez și eu!

Trimite un comentariu

sus