Skip to main content

VIDEO. Antena 1 anunţă pe TV trecerea la HD, la sfârşitul lunii

 
VIDEO. Antena 1 anunţă pe TV trecerea la HD, la sfârşitul lunii

UPDATE. Antena 1 a anunţat cu puţin timp în urmă trecerea la emisia HD. „Emisia, producţia şi post-producţia celor 6 staţii vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i”, spun reprezentanţii postului.

Publicitate

Antena 1 a anunţat luni seara, într-un promo difuzat pe post, trecerea la emisia HD. În spotul scurt de câteva secunde se menţionează că Antena 1 HD va începe emisia din data de 28 noiembrie.

De altfel, toate cele şase posturi ale grupului vor începe de la această dată emisia HD: Antena 1, Antena 3, Antena International, Happy Channel, ZU TV şi Antena Stars.

Noua dată de lansare vine după ce, iniţial, postul a anunţat trecerea la emisia HD pentru luna septembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Anunţul fusese făcut în luna mai, după ce şeful grupului de presă, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat, în prima instanţă, pentru şantaj.

Totodată, şi Observatorul va trece printr-un proces de relansare. În luna august, Catinca Marinescu, care a lucrat mai mult timp la marketingul Central European Enterprises (compania-mamă a Pro TV), s-a alăturat, înc alitate de Project Manager echipei Observatorului, unde se ocupă de „strategia de relansare”.

Spotul a fost obţinut cu ajutorul agenţiei de monitorizare MediaTRUST.

GALERIE FOTO

Promo Antena 1 HD:

Comunicatul integral al Antenei 1, în continuare:

Antena 1, Happy Channel, Antena Stars, Zu TV, Antena Internaţional şi Antena 3 vor putea fi recepţionate la standard full HD începând cu 28 noiembrie.

Ultima etapă din procesul de relocare a staţiilor TV în noile studiouri implică cele mai performante echipamente de emisie HD şi studiouri construite special pentru acestea. Telespectatorii vor avea parte de o experienţă de vizionare superioară a producţiilor difuzate de canalele TV Intact.

“Procesul de retehnologizare a implicat un ritm de muncă extrem de alert şi un efort uriaş, în care profesioniştii echipelor tehnice şi de IT ale Antenei Group au colaborat cu reprezentanţi ai companiilor internaţionale lider în noile tehnologii. Rezultatul este pe măsură: producţia, post-producţia şi emisia Antenelor vor fi la nivelul celor mai avansate staţii de televiziune la nivel mondial. Vrem să oferim publicului o experienţă de vizionare superioară, o conexiune mai puternică, mai intensă, cu producţiile noastre“, a declarat Isabella Carmu, CEO Antena Group.

Emisia, producţia şi post-producţia celor 6 staţii vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i. Infrastructura tehnică este complet nouă, full HD, echipamentele si sistemele digitale integrate sunt vârfuri de gamă, fiind achiziţionate de la cei mai mari furnizori de echipamente şi soluţii de broadcast din lume: Harmonic, SAM, Evertz, Grass Valley, Quantum, Oracle-Front Porch, etc.

Managementul sistemelor de producţie, post-producţie şi play-out sunt asigurate de Primestream, unul dintre liderii mondiali în materie de media asset management. Printre clienţii Primestream se numără VICE Media, Microsoft Studios, Cisco Studios, CNN, NYSE, NASCAR, NFL, CNBC, AOL, Reuters, RTL, Disney, Yahoo Studios, The Wall Street Journal şi mulţi alţii. Tranziţia la HD înseamnă implicit şi decoruri noi pentru Observator şi studiourile Antena 3, decoruri ce se întind pe o suprafaţă de peste 1200 de metri patrati.

Fonoizolaţia şi tratamentul acustic al studiourilor sunt unice în România, fiind asigurate de Pro Performance, companie ce a proiectat şi implementat tratamentul acustic pentru Opera din Viena şi pentru ORF, televiziunea publică din Austria. Odata cu acest proces de retehnologizare, producţiile de prime time vor fi realizate folosind un OBVAN propriu cu 12 camere full HD, precum si studiouri full HD.

„Am început acest proces de la zero, chiar sub zero, din toate punctele de vedere: loc, echipamente, proiecte. Vorbim de proiecte tehnice, de amenajare şi arhitecturale. În toată această perioadă au avut loc retehnologizări şi în celelalte studiouri Antena Group, şi anume Excelsior, Romexpo şi studiourile Antenei Stars.

Echipamentele şi sistemele folosite sunt vârfuri de gamă, am lucrat cu cei mai buni oameni din domeniu, iar rezultatul îl veţi putea vedea începând cu 28 noiembrie”, a declarat Mihai Moga, cel care, împreună cu echipele tehnice şi de IT ale Antenei Group, a implementat şi supervizat întregul proces de retehnologizare. Semnalele canalelor TV din portofoliul Antena Group, cât şi Antena 3 vor putea fi recepţionate în ambele moduri, atât SD cât şi HD.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cr Cr
    Eu cred ca pe 2 noiembrie doar Antena 1 va emite in HD! Ati vazut vreun promo si la celelalte? Oricum la RDS nu va intra.
  • Dr. Dan Patru Dr. Dan Patru
    Ma uit pe comentarii si mi-e clar ca sunt o caruta de postaci. Adevaru e ca la cateva sute de lei pe luna, niste institutii solide nici nu simt banii, iar laudele conteaza. Sau criticile spre concurenta.

    Altfel, am vazut titlul si pentru cateva secunde am crezut ca m-am trezit de dimineata in 1991. Nu mai urmaresc TV-ul de aproape un deceniu, ca am tot ce vreau pe net, dar nu pot sa cred ca in 2016 o televiziune de top din Romania inca nu emite HD.
  • Lucian Lucian
    Ce chestie! Inseamna ca ProTV trece la 4k.
  • Expertul, Expertul,
    Foarte bine, in HD se va vedea mizeria de la intact mult mai clar! Dupa ce ProTV a introdus formatul HD in 2006, la 10 ani vine si antenuta cu HD, dar tot pe locul 2 - 3 va ramane in audiente.
  • marian marian
    Poate cand o zbura porci atunci sa le mearga ,,, au uitat sa puna IULI HD si MILE HD ca sa i faca fericiti ca de mult au vrut
  • david david
    Degeaba, ***
  • Qwerty Qwerty
    Hdd nu full hd ..lol
  • geo geo
    Sunt curios să văd și când se va ”vedea” această trecere.
    Pentru că mă îndoiesc că toți operatorii de cablu vor prelua din prima zi semnalul HD și vor face loc în grilele lor celor 6 (șase) programe HD.
  • Iuli Iuli
    Happy Channel*, nu Euforia

Trimite un comentariu

sus