Skip to main content

Atenţie, cad nori! Un fonfleu din Italia, subiect apocaliptic în presa de la noi

 
Atenţie, cad nori! Un fonfleu din Italia, subiect apocaliptic în presa de la noi

ŞTIRI DIN NORI. „Fenomen fără precedent la nivel mondial”. Evz.ro, Realitatea.net, Cancan.ro sau Spynews.ro au scris despre un fenomen "incredibil", "aplocaliptic", care de fapt ...nu a existat.

Publicitate

S-au rupt norii în Italia! Fenomenul unic în istoria umanităţii, scrie EVZ.ro despre "O cădere de nori care a avut loc în Italia."

"Să fie acesta un semn al Apocalipsei?", se întreabă Realitatea.net.

"Ce s-a întâmplat cu norul rupt din cerul Italiei! Fenomenul a făcut prăpăd în ţară, iar explicaţia te va şocat", titrează SpyNews, care ţine să aducă o valoare adăugată ştirii, venind cu explicaţii "avizate" pentru fenomenul "fără precedent la nivel mondial":

"Analistul militar Sebastian Sârbu a venit cu explicaţia acestui fenomen. 'Este vorba în mod clar de o anomalie electromagnetică. Este clar că ceea ce se întâmplă este o perturbare a câmpului electromagnetic protector al Pământului.

Este vorba de acelaşi fenomen care a produs şi cutremurul de pe 24 august', susţine analistul, comparând incidentul cu cel din august 2016, când Italia a fost zguduită."

Site-ul Libertatea.ro a preluat şi el acest subiect, titrând “Imaginea care a îngrozit internauţii: ‘S-au rupt norii în Italia!’”. În lead-ul articolului se precizează însă că totul a fost "o glumă" a unei publicaţii online din Italia.

Articolul care "s-a rostogolit" în online-ul românesc are ca punct de plecare un material de pe site-ul ilfattoquotidaino.it

„Monza. Nori cad din cer, prima dată în lume”, a scris site-ul din peninsulă. Articolul vine cu o poză, cu un martor, care "a văzut fenomenul când îşi plimba câinele" şi chiar cu opinia unui “avizat”.

De fapt, poza pe care site-ul italian o prezintă este ruptă dintr-un clip dat în februarie de publicaţia tabloidă Mirror.co.uk, care vorbeşte tot despre "nori căzuţi din cer", de data asta în Maroc. Ştirea cu video AICI.

Imaginile seamănă cu un fenomen real suprins în urmă cu trei ani în Australia, fără nicio legătură cu norii: spumă de mare adusă din larg, pe plajă.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tiby Tiby
    Si eu am intalnit un astfel de nor acu catva ani a venit din cer era din spuma avea dimensiunea unui balot era rotund dupa ce a picat mam dus la el si cand am pus mana pe el se topea , ca si cum ai arunca apa pe zapada si se topeste
  • iQ iQ
    ***
  • Stefan Stefan
    In ultimul timp se intampla cam multe nenorociri in Italia.Cutremure peste cutremure,crime,jafuri iar acum cad norii.Oare sa fie pedepse de sus pentru Vatican si banii spalati acolo?
  • Vicentiu Vicentiu
    De când așteptați să folosiți cuvântul "fonfleu" într-o propoziție. Din ziua în care l-ați cumpărat din bazar de la femeia aia cu un singur ochi.
  • Afi Afi
    „Presa”.

Trimite un comentariu

sus