Skip to main content

GALERIE FOTO. Grile de 1 Decembrie la TV: vedetele Pro TV apar în Las Fierbinţi, vedetele Antena 1 în Next Star. Parada militară, peste tot

 
GALERIE FOTO. Grile de 1 Decembrie la TV: vedetele Pro TV apar în Las Fierbinţi, vedetele Antena 1 în Next Star. Parada militară, peste tot

GALERIE FOTO. Ce vom vedea la televizor de Ziua Naţională? Principalele posturi TV au pregătit programe speciale de 1 Decembrie. Toate dau parada militară de la prânz. Ce au în rest?

Publicitate

Vedetele Pro TV apar într-un episod special Las Fierbinţi, programul de forţă al serii. Este şi ziua Pro TV, post lansat pe 1 Decembrie 1995. Se vor vedea în episodul special Andreea Esca, Mihai Dedu, Neti Sandu, noii Masterchefi Răzvan Exarhu şi Samuel Le Torriellec, Mihaela Rădulescu, Andi Moisescu, Florin Călinescu, Loredana, Smiley, Andra şi Pavel Bartoş.

Vedetele Antena 1, parte din ele apar, de asemenea, într-un special. La postul Intact, emisiunea principală de seară de 1 Decembrie este NextStar.

Kanal D are speciale cu Teo Trandafir şi Bravo, ai stil.

TVR 1: Adelin Petrişor prezintă parada. După prânz, un spectacol prezentat de Iuliana Tudor la Sibiu: Noi suntem români. Seara, o ediţie specială România 9 cu Ionuţ Cristache

TVR 2 sărbătoreşte cu filme româneşti. Toată ziua. Şi Prima TV are seara film românesc.

La posturile de ştiri: evident, programe speciale:

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, emisiunile speciale pregătite de principalele posturi de televiziune cu ocazia Zilei Naţionale a României:

PRO TV: ziua - speciale Vorbeşte lumea, Măruţă şi Ce spun românii. Seara - Las Fierbinţi cu vedetele postului

Pro TV va avea ediţii speciale ale ştirilor programe adaptate pentru emisiunile zilei şi episod special din serialul Las Fierbinţi, cu vedetele postului. Toate, sub sloganul “România, ai ce trebuie!”

  • Ediţie specială Ştirile Pro TV, cu transmisiune în direct de la parada de 1 Decembrie, de la ora 10.30.
  • Ediţie specială Vorbeşte lumea, invitaţi Irina Loghin, Andrei Rosu, Anca Dumitra, Ramona Bădescu, de la ora 13.00.
  • Ediţie specială La Măruţă, invitaţi Saveta Bogdan, Laura Bretan, finalista America’s got talent şi câştigătoarea ultimului sezon Românii au talent, de la ora 15.30.
  • Ediţie specială Ce spun românii - Cove şi Răzvan Fodor vor conduce două echipe formate din familiile lor, de la ora 18.00.
  • De la ora 19.00, ediţie specială Ştirile Pro TV, prezentate de Andreea Esca, cu poveşti de succes ale unor români din ţară sau din străinătate.
  • Episod special Las Fierbinţi, “Marea petrecere naţională”, în care vor apărea vedete ale postului precum Andreea Esca, Mihai Dedu, Neti Sandu, noii Masterchefi Răzvan Exarhu şi Samuel Le Torriellec, Mihaela Rădulescu, Andi Moisescu, Florin Călinescu, Loredana, Smiley, Andra şi Pavel Bartoş, de la ora 20.30.

ANTENA 1: Ziua - campania RoMândria. Seara - special NextStar cu vedete ale staţiei

Antena 1 continuă seria de ediţii speciale din această săptămână, dedicată trecerii în format High Definition. Detalii despre trecerea Antenelor la HD, aici.

  • De la ora 10.45, ediţie specială Observator, prezentată de Mihaela Călin, în care vor fi difuzate imagini de la parada militară, timp de două ore şi jumătate, care va fi completată de campania RoMândria, demarată de Observator anul trecut, în care se vor prezenta diverse personaje care au participat la parada militară.
  • De la ora 20.30, ediţie specială Next Star. Opt vedete ale Antenei, Ruby, Lidia Buble, Maria Dragomiroiu, Laura Lavric, Marcel Pavel, Cătălin Moroşanu, nea Mărin şi Gelu Voicu vor face echipă cu tot atâţia copii talentaţi care au participat la “Next Star”, într-o competiţie jurizată de Pepe, Alina Eremia, Dorian Popa şi CRBL.

ANTENA 3: Mihai Gâdea, cu Sinteza zilei specială

Antena 3 transmite de dimineaţă, în direct, parada militară de la Arcul de Triumf. În timpul zilei, la postul de ştiri al trustului Intact vor fi difuzate materiale în care vor fi prezentate personaje reprezentative pentru Ziua Naţională. Seara, Antena 3 va difuza o ediţie specială dedicată Zilei Naţionale, moderată de Mihai Gâdea.

DIGI 24: Jurnal de seară în doi: Liana Alexandru şi Tudor Muşat. Special de la Ateneu

Digi24 a pregătit pentru ziua de 1 Decembrie o serie de transmisiuni speciale dedicate Zilei Naţionale şi o ediţie specială de seară de la Ateneul Român.

  • De la ora 07.00, transmisiuni de la ministudioul amplasat la Arcul de Triumf şi interviuri.
  • De la ora 11.00, transmisiune în direct din elicopter a paradei, imagini din tancuri şi prezentarea tehnicii militare.
  • Pe timpul zilei vor fi difuzate imagini cu steagul României, arborat în diferite zone ale ţării şi din afara ei, pe munte, pe Dunăre, pe mare, dar şi la Turnul Eiffel, în Italia sau în Spania.
  • Soldaţii români din teatrele de operaţii din Afganistan îşi spun poveştile la Digi24.
  • Jurnalul de la ora 19.00 va fi prezentat, de 1 Decembrie, de Liana Alexandru şi Tudor Muşat
  • De la ora 20.30, ediţie specială de la Ateneul Român. Emisiunea va dura două ore şi va fi moderată de Marius Pancu. Se va discuta despre campania jurnalistică pornită de Digi24 în urmă cu aproape un an, legată de proiectul de ţară din vremea primului rege constituţional, Carol I. Invitaţi: Elena Vijulie (realizatorul acestui proiect), istoricul Cosmin Popa, medicul Octavian Buda şi expertul în infrastructură feroviară, Toader Popescu.

KANAL D: Programe speciale Te vreau lângă mine, Teo şi Bravo, ai stil

Kanal D va difuza trei emisiuni adaptate zilei de 1 Decembrie: Te vreau lângă mine, Teo Show şi Bravo, ai stil!

  • De la ora 13.30, ediţie specială Te vreau lângă mine, cu mesaje ale românilor din Diaspora de Ziua Naţională.
  • Ediţie specială Teo Show, de la ora 15.45, invitaţi: Vasile Muraru, Nicu Paleru, Vali Vijelie, Emilia Ghinescu, Otilia Bilionera
  • De la ora 17.00, ediţie specială Bravo, ai stil! Tema propusă pentru ediţia de 1 Decembrie este “Reinterpretarea portului popular”.

PRIMA TV: o seară cu Iarna bobocilor

Prima TV a pregătit ediţii speciale Focus şi Focus pe România, o emisiune cu temă specifică zilei şi un film românesc seara.

  • Ediţie Focus Special la orele 12.30 şi 14.00, dedicată zilei de 1 Decembrie
  • Ediţie specială Focus pe România, de la ora 16.00 cu program dedicat Zilei Naţionale

De-a lungul tuturor ediţiilor de Focus din 1 Decembrie, vor fi prezentate poveşti ale unor oameni deosebiţi: Un preot din Urlaţi care are grijă de 30 de copii săraci din localitate şi cărora le oferă o masă calda şi îi ajută la teme. Un primar care a adus cei mai mulţi bani europeni în comuna lui. O doctoriţă din Timişoara care de 8 ani nu şi-a mai luat vreun concediu pentru a putea atrage cât mai mulţi bani europeni - cu care de altfel a şi înfiinţat un centru de investigaţii ultramodern prin care bebeluşii sunt diagnosticaţi înainte de a se fi născut.

  • Ediţe specială Mama mea găteşte mai bine - duel în reţete tradiţionale, de la ora 19.30.
  • De la ora 20.30, filmul românesc Iarna Bobocilor.

TVR 1: Adelin Petrişor la paradă. Iuliana Tudor, pe scenă la Sibiu. Ionuţ Cristache, un special cu România 9

TVR 1 a pregătit transmisiuni speciale din timpul paradelor, ediţii speciale ale emisiunilor de joi şi un documentar la sfârşitul zilei.

  • De la ora 11, TVR 1 transmite în direct, cu titlul Aniversarea Zilei Naţionale a României, paradele militare din Bucureşti şi de la Alba Iulia şi depunerile de coroane.

Parada de la Arcul de Triumf, comentată de Adelin Petrişor

Parada de la Alba Iulia, comentată de Florian Petrică

  • De la ora 15.15 (16.50, partea a doua), Iuliana Tudor va prezenta spectacolul “Noi suntem Români”, de pe scena Sălii Transilvania din Sibiu.
  • De la ora 18.35, ediţie specială Perfect Imperfect, prezentată de Emma Zeicescu. Ediţie împreună cu membrii Grupului Vouă, care vor parodia diverse personaje.
  • De la ora 21.00, ediţie specială România 9, prezentată de Ionuţ Cristache. În cadrul emisiunii vor fi prezentate o serie de materiale în care vor apărea oameni importanţi pentru istoria României, precum Nicolae Iorga, Henri Coandă, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Constantin Noica, Petre Ţuţea, Sergiu Celibidache. Actorul Dan Puric va fi invitat în emisiune pentru a vprbi despre românism, rădăcini şi repere, despre eroi şi valori.
  • De la ora 22.20, ediţie specială Ştirile de mâine, cu Mihai Găinuşă
  • De la ora 23.00, TVR va difuza documentarul Cum s-a făcut 1 Decembrie?, realizat de Ruxandra Ţuchel. Cum s-a făcut 1 Decembrie readuce în prim-plan contextul internaţional de la finalul Primului Război Mondial, context care a făcut posibilă România Mare. Vor fi prezentate imagini de arhivă din timpul Primului Război Mondial, imagini cu principalii „actori” ai momentului - preşedintele american Woodrow Wilson, dar şi delegatul Franţei, Georges Clemenceau - precum şi imagini din timpul Conferinţei de Pace din 1919.

Transmisiunile pregătite de Televiziunea Română pentru ziua de 1 Decembrie pot fi urmărite în direct şi la TVR HD, TVR Internaţional şi la TVR Moldova.

TVR 2: Sărbătoare cu filme româneşti

TVR 2 a programat pentru Ziua Naţională o ediţie specială ale emisiunii Dimineaţa sportivă, emisiunea Străini de 10 într-o Românie de 10, ediţie specială Prtret de secol şi o serie de filme româneşti.

  • Ediţie specială Dimineaţa sportivă, prezentată de Costin Deşliu şi Monica Roşu, de la ora 08.10. Invitaţi: scrimerul Mihai Covaliu, înotătoarea Camelia Potec şi pe preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.
  • De la ora 10.10 (de la 11.20, partea a II-a), ediţie specială Străini de 10 într-o Românie de 10, prezentată de Marina Almăşan şi Mircea Radu. Este vorba despre o ediţie specială în care şase străini care trăiesc la noi în ţară (diplomaţi, artişti, oameni de afaceri, bucătari) se vor întrece în faţa unui juriu de vedete autohtone pentru a demonstra că sunt şi ei buni români! Invitaţi: Eugen Cristea, Laura Lavric, Dan Helciug, Antonio Passarelli (Italia), Biu Marquetti (Cuba), Richard Bruner (SUA), Simone Perauer (Austria), Zhang Zheng (China) şi Violeta Pavel (Rusia).
  • Ediţie specială Portret de secol, prezentată de Cătălin Ştefănescu, de la ora 20.00. Invitaţi: Liviu Tofan, fost jurnalist la Europa Liberă, Dinu Zamfirescu, emigrant în anii ‘70 în Franţa şi jurnalist, activist pentru drepturile omului, Ştefan Popescu, specialist în relaţii internaţionale şi Dennis Deletant, istoric.
  • Ziua filmelor româneşti: Ecaterina Teodoroiu (de la ora 14.10), Capcana mercenarilor (de la ora 16.10), Ultima noapte de dragoste (de la ora 21.10) şi comedia Expresul de Buftea (de la ora 23.10).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    TVR e codasa. Vedete? Almasanca, Cristache, concediat de Gâdea, Zeiceasca , data afara de Pastia si angajati de comunista Radu, de penalul Zgabercea, de noul Jdanov pe nume Calota si de clovnul trist Gherghescu! Trag lantul de la toaleta!
  • marian marian
    Iuli esti sigur . se anunta vreme rea . si nu cred ca tineri toti vor pleca . . poate petrec si babele , eu am vecine babe cum le zici tu care sunt moarte dupa Celentano si compania . mile mai greseste omul daca sunt incult de pro ,
  • mile mile
    mareane, nu se scrie asa corect sau acesta este la nivelul las fierbinti
  • Iuli Iuli
    Cred ca ProTV o sa primeasca bataie pe 1 dec. pe targeturile National si Urban, de la Kanal D. (babele raman in casa, tinerii iasa sa sarbatoreasca)

    P.s.: Abia o astept pe Esca sa zica "Buna seara Romania, buna seara Bucuresti! PROTV te saluta!", bineinteles, in acelasi sacou rosu!
  • doar o parere doar o parere
    Ce amuzant, cica opt vedete ale Antenei...dintre care doar cateva au un contract pe o perioada mai lunga cu ei...si aceia furati toti de la pro, sau vedete facute de pro gen Alina Eremia, Dorian Popa, Ruby etc..
  • marian marian
    Numarul 1 PRO si restul in hd la mile , ude este cultura generala . asa ca uitati va la LAS FIERBINTI restul vezi ca ne prostesti in hd

Trimite un comentariu

sus