Skip to main content

„Limbaj” de jurnalişti: Şefi din conducerea editorială a EVZ, limbaj injurios la adresa celor care îi critică

 
„Limbaj” de jurnalişti: Şefi din conducerea editorială a EVZ, limbaj injurios la adresa celor care îi critică

Hate speech-ul, „predat” direct de jurnalişti de la Evenimentul zilei sau când jurnaliştii duc nivelul limbajului public mai jos decât unii cititori.

Publicitate

Mirel Curea, prim redactor-şef adjunct la EVZ, atac dur la adresa unor comentatori pe Facebook.

„Iar a fătat găina de la evenimentul pui vii!”, a scris un cititor pe pagina de Facebook a Simonei Ionescu, redactor-şef la EVZ. Răspunsul a venit prompt, fără menajamente şi cu toate virgulele puse unde trebuie: „Înaintea ei, însă, a fătat mă-ta!”

„Nu ştiu ce fumează cei de la EVZ, dar vreau şi eu...”, a comentat critic un alt cititor. Şi aici, Mirel Curea a avut un răspuns: „Nu are rost să vă apucaţi de fumat, rămâneţi la supt.”

Schimbul de replici a venit la un text postat pe contul de Facebook al Simonei Ionescu, un articol prezentat drept „investigaţie” şi intitulat „Reţeaua Soroş. Bani „albi” pentru Politicienii şi ONG-urile care se implică în viaţa politică din România”, care a fost şi deschiderea de astăzi din EVZ.

Limbaj de EVZ

Munca de investigaţie a constat în preluarea unor informaţii publice legat de finanţarea anumitor ONG-uri, informaţii ce apar pe site-ul fiecărei instituţii.

Textul semnat de Simona Ionescu vine şi cu o precizare:

„Datele pe care le-am cules de-a lungul unei lungi perioade de investigaţii sunt cele accesibile publicului, fiind acumulate din surse deschise. Detalii asupra comportamentului miliardarului american George Soros şi implicarea sa în politica ţărilor din estul şi centrul Europei sunt relevate în diverse surse pe internet şi mass-media, dar am încercat să distingem între propagandă şi informare.

Am luat în calcul de la bun început faptul că acest material va stârni numeroase comentarii şi atacuri. În special din partea celor vizaţi. Ne-am dori ca fiind promotorii libertăţii de exprimare să accepte că şi activitatea lor este supusă scrutinului opiniei publice, că datoria presei este să pună întrebări şi să caute răspunsuri, indiferent cât de incomode ar fi, unele sau altele.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dorel Dorel
    Johnny Bravo, e vorba de indoeuropeni. Acum te-ai prins?
  • barbu brailoiu barbu brailoiu
    domnul ăsta, Curea *** este acoperit, sau descoperit în ceea ce execută?
  • Ziaristiilu'peste Ziaristiilu'peste
    Derapejele Evz au luat amploare de cand musiu Andronic este bagat in corzi de DNA. Dar cum nu le ajungeau elucurbatiile lui mos Cristoiu pe tema superspionilor israelieni, acum au scos-o de la naftalina si pe nepoata lui Iliescu (nepoata de doctrina, sa fim bine intelesi), care se lupta cu societatea civila mai ceva ca minerii in vara lui 90:))
    Am citit si eu articolul tovarasei in care centralizeaza o serie de cifre publice (cica un copy /paste se cheama "o lunga investigatie jurnalistica" ) cu concluzii a la Cristoiu.Totul pentru ca nu a avut sansa sa devina o "soroista", adica sa-si ia salar' din bani americani, asa cum chiar ea recunoaste in articol:))
    Un articol care imi adduce aminte de cele de prin anii 90, cu intelectualii vanduti americanilor si cu Iliescu care a adus horticultorii din Valea Jiului sa -I salveze pe adevaratii romani de evreii soroisti!
  • johnny bravo johnny bravo
    @Dorel Eu recunosc, nu inteleg ce vrei sa spui. De ce n-ar fi roman daca il cheama Mirel? si daca nu e roman, sa stea in banca lui? Si ce legatura au astea cu subiectul?
  • laur22 laur22
    1 - ala a fost cela mai de succes articol al evenimentului din ultimul an (dupa numarul de vizualizari si comentarii) deci spot on

    2- cele mai jenanta *** nu sunt alea sunt altele intratzi pe site si vetetzi-le si voi deci hate speach-ul jurnalsitilor de le EVZ mai are ceva de invatzat

    *** deoarce in mod evident respectivii nu au limbaj de gentleman
  • geo geo
    Oare ce părere are Tolo despre ”derapajele” celor de la EVZ ?
  • Dorel Dorel
    Eu nu cunosc un român care sa își numească copilul Mirel,daca înțelegeți ce vreau să spun. Nu orice vorbitor de limba română e si neapărat român.
  • Iuli Iuli
    Imi vine sa rad cand vad titlul: "PMP a promis ca il face pe base prim-ministru" :))))
  • Manole Manole
    E pe net.. ce se poate intampla? Aici poti injura cat vrei, pe cine vrei. Nu te bate nimeni.
  • Brutus Brutus
    Ce pretenții să ai la fostele *** băsiste? Aşa stăpân, aşa caracter.

Trimite un comentariu

sus