Skip to main content

Melodia Deliei, Gura ta, şi Acele de la Carla’s Dreams, la CNA, dar nesancţionate. Unii membri s-au declarat fani

 
Melodia Deliei, Gura ta, şi Acele de la Carla’s Dreams, la CNA, dar nesancţionate. Unii membri s-au declarat fani

Membrii CNA au decis că nu sunt sancţionabile piesele Gura ta, cântată de Delia, şi nici Acele, de la Carla`s Dreams, după ce cazurile au ajuns pe masa forului audiovizual ca urmare a unor sesizări sau autosesizări, potrivi agenţiei de presă News.ro.

Publicitate

Un membru s-a declarat fan al Deliei, în timp ce Monica Gubernat a spus că şi-a retras autosesizarea fiind impresionată de către solistul trupei Carla`s Dreams care a susţint limba română într-un interviu, spunând că el nu cântă în „limba moldovenească”.

Într-o intervenţie în timpul şedinţei, Radu Călin Cristea, membru CNA, a declarat că este fan al interpretei Delia.

„În privinţa Deliei, sunt fan declarat. Îmi place foarte mult cum se comportă, ca femeie, ca personaj, ca vedetă, ca existenţă publică - e un tip de nonconformism care mie îmi place şi cred că trebuie să ne gândim atunci când discutăm în şedinţă şi la cei care sunt mult mai tineri decât mulţi dintre noi şi care au dreptul la gustul lor şi consideră că un asemena cântec e normal. Mie mi se pare chiar frumoasă melodia Deliei”, a spus Radu Călin Cristea, citat de News.ro.

La rândul ei, Monica Gubernat a spus că a retras autosesizarea pe care a făcut-o în privinţa melodiei ”Acele”, după ce Carla’s Dreams a susţinut limba română într-un interviu în care a declarat că nu cântă în limba ”moldovenească”, care nu există, ci în limba română.

Dorina Rusu a spus că are încredere în opinia fiului ei în vârstă de 16 ani, care nu consideră că melodia ”Acele” incită la consumul de droguri.

Pe de altă parte, Gabriel Tufeanu a spus că nu este de acord cu transmiterea unor mesaje subliminale prin astfel de melodii, dar nu a făcut nicio propunere.

„Mesajele transmise în acest fel nu mi se par potrivite. Sigur, ca să intervenim noi acum după nu ştiu câte luni, când ambele melodii sunt demult trecute, în sensul în care au fost difuzate foarte mult, este puţin tardiv, cam exagerat. Dar chiar nu sunt de acord cu aceste mesaje mai mult sau mai puţin subliminale - cei care înţeleg, înţeleg, e adevărat, cei care nu înţeleg, nu înţeleg. Dar în acelaşi timp, nu este în regulă noi ca instituţie să nu spunem nimic sau să fim alături de astfel de mesaje”, a spus Gabriel Tufeanu.

Cele două melodii au ajuns în vizorul CNA după reclamaţii, respectiv autosesizarea Monicăi Gubernat pentru ”Acele”, întrucât versurile ar include ”sintagme erotice explicite şi indecente”, care dăunează evoluţiei copiilor sau incită la consumul de droguri.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petru Petru
    "Cam tarziu acum..", da, asa este doamna... Cam tarziu acum... Pentru ca asta este promptitudinea CNA.

Trimite un comentariu

sus