Skip to main content

Oancea şi Guşă, declaraţii în instanţă în dosarul lui Ludovic Orban

 
Oancea şi Guşă, declaraţii în instanţă în dosarul lui Ludovic Orban

Doi patroni, de presă, la Curtea Supremă în dosarul în care Ludovic Orban. Este vorba de Sorin Oancea, care deţine B1 TV, şi Cozmin Guşă, acţionar la Realitatea TV. Cei doi au dat explicaţii despre întâlnirile pe care le-au avut cu Ludovic Orban înainte de începerea campaniei electorale pentru primărie.

Publicitate

Oancea a spus că intenţionează să îl dea în judecată pe Tiberiu Urdăreanu pentru declaraţia potrivit căreia o parte din cei 50.000 de euro ceruţi de Orban ar fi urmat să ajungă la el, şi nu la televiziunea B1, potrivit relatărilor agenţiei de presă News.ro . Guşă a spus că declaraţiile lui Urdăreanu sunt "nişte prostii”, iar acesta este "un om de afaceri disperat, dispus la orice”

Ce le-a spus Sorin Oancea judecătorilor:


„Ludovic Orban m-a sunat şi mi-a solicitat să ne întâlnim pentru o discuţie. Ne-am văzut la mine în birou, cel târziu a două seară. Am discutat chestiuni politice legate de campania electorală. Mi-a zis că el contează pe sprijinul nostru.

Nu s-a făcut nicio clipă vorbire despre pretenţii financiare pentru promovarea sa. Campania la locale este gratuită prin lege, nu putea fi vreo discuţie pe bani. Ştiam că Orban face parte din conducerea PNL şi că este candidatul PNL la funcţia de primar în Bucureşti.

Chiar dacă campania era gratuită, înainte de declanşarea acesteia trebuiau purtate nişte discuţii administrative, pe care am încercat să le port cu conducerea partidului, respectiv Blaga, Predoiu şi Gorghiu. Recomandările acestora au fost în sensul de a lua legătură cu Orban Ludovic”, le-a spus Oancea judecătorilor, conform agenţiei de presă News.ro.

El a precizat că, la ultima întâlnire, Orban a venit la el la fără să îl anunţe. „Nu eram acolo, i-am transmis să mă aştepte, dacă doreşte, 30 minute. Atunci, colegii de la comercial şi de la site-ul b1tv.ro s-au întâlnit cu el şi i-au prezentat oferta de publicitate pe online”, a mai spus Oancea.

Conform News.ro, Sorin Oancea s-a arătat convins că audierea sa în instanţă este un act de intimidare a postului de televiziune pe care-l patronează.

„Faptul că eu am fost băgat în acest dosar pentru simplul fapt că m-am întâlnit cu Ludovic Orban, mie mi se pare că este un act de intimidare asupra B1 TV, pentru că, ceea ce nu se ştie deocamdată, este că am avut mandat de supraveghere 30 de zile, supraveghere ambientală, supraveghere telefonică. Bănuiesc că dacă ar fi fost acolo cel mai mic element că s-ar fi discutat ceva nepotrivit sau ilegal, n-aş fi avut calitatea de martor.

Or, să rămâi în dosar cu calitatea de martor şi să se dea pe surse că banii ar fi fost mai mult pentru mine personal şi mai puţin pentru televiziune, să te trezeşti apoi cu reacţia unor colegi cum este Mircea Marian în care spune că el muncea gratis la B1 TV, iar eu luam şpagă, este destul de neplăcut şi pentru asta cineva trebuie să răspundă, evident. Rămâne de văzut dacă domnul Urdăreanu a inventat acesta formulă sau dacă i-a spus-o Ludovic Orban. Aici ne vom lămuri foarte curând”, a mai spus Oancea.

Cozmin Guşă, în faţa judecătorilor:

M-a căutat în calitatea de candidat al unui partid politic şi ţinând cont de calitatea mea de consultant politic şi chiar mi-a cerut păreri şi sfaturi legate de evoluţia publică a acestuia. M-a şi rugat să ne întâlnim. Nu a fost posibil imediat, datorită programului meu.

La o luna, ne-am întâlnit, pe 24 martie, în salonul unui hotel unde eram cu mai mulţi prieteni. Temele care ne interesau pe mine şi pe Rareş Bogdan erau legate de mersul campaniei electorale, susţinerea sau nesusţinerea domnului Orban de către partidul din care făcea parte şi modalităţile de colaborare pe durata campaniei.

I-am zis lui Orban că am avut o discuţie în urmă cu două săptămâni cu copreşedintele partidului său, Vasile Blaga, discuţie în care am hotărât ca, la momentul începerii campaniei, procedurile de colaborare între Realitatea TV şi PNL să fie discutate de către secretarul general al partidului, Ilie Bolojan şi un reprezentant legal al trustului, pe care urma să-l desemnez”, a spus Guşă în faţa instanţei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tbancu tbancu
    Si Pro-ul era scutit de TVA ... tot o mita de la politicieni se numeste
  • protopopescu protopopescu
    Daca te iei dupa papagalii astia doi, mai ca iti vine sa crezi ca niciodata posturile de stiri nu au luat bani in campaniile electorale. bai mincinosilor, voi din asta traiti. asteptati cu sufletul la gira sa vina alegerile ca sa mai bagati ceva in buzunar. Nea Oancea nu asa faceai si in trustul lui Felix? Daca v-ar injecta cineva serul adevarului si voua si politicienilor, Doamne ce serial. Tanar si Nelinistit e un scurt metraj banal pe langa voi.

Trimite un comentariu

sus