Skip to main content

Ordin de la şeful Radioului: Angajatii nu mai au voie sa anunte public nereguli in institutie, inainte sa informeze conducerea

 
Ordin de la şeful Radioului: Angajatii nu mai au voie sa anunte public nereguli in institutie, inainte sa informeze conducerea

Seful Radioului public da ordin: angajatii nu mai au voie sa anunte public nereguli in institutie, inainte sa informeze conducerea, scrie HotNews.

Publicitate

Zilele acestea, angajatilor Radioului public li s-a cerut sa semneze ca au luat la cunostinta de un nou ordin al presedintelui-director general Ovidiu Miculescu: Ordinul PDG 1055/7.11.2016 referitor la "Procedura privind semnalarea neregularitatilor in SRR". Documentul ridica o serie de obstacole in calea celor care vor sa faca publice nereguli sesizate in institutie.

Ce spune ordinul, via HotNews:

•Daca legea prevede ca un avertizor public poate semnala "alternativ sau cumulativ" nereguli, ordinul sefului SRR prevede ca cel care face sesizarea trebuie sa completeze un formular pe care sa il transmita sefului compartimentului unde s-a constatat neregularitatea sau sefului ierarhic superior al acestuia, presedintelui Consiliului de Onoare al SRR, Consilierului pe probleme de etica al SRR, presedintelui-director general al SRR.

•Doar daca nu primeste niciun raspuns de la sefi in 30 de zile, el "se poate adresa organelor externe prevazute de lege".

•Dar poate primi raspuns, de exemplu, ca, dupa investigatiile facute de cei responsabili, s-a constatat ca nu ar fi nicio problema in situatia semnalata de el. Iar ordinul prevede, intre altele: "nerespectarea prevederilor prezentei proceduri constituie abatere disciplinara". Or, procedura prevede ca sesizarea poate fi facuta publica doar daca nu primeste un raspuns.

Ordinul lui Miculescu vine după cazul jurnaliştilor Cătălin Gomboş şi Alexandru Rusu, cercetaţi disciplinar pentru că au vorbit despre o campanie a radioului.

Istoricul cazului:

Jurnaliştii Alexandru Rusu şi Cătălin Gomboş, de la Radioul Public au acuzat public modul dezechilibrat în care postul public a dus o campanie împotriva ideii de modificare a legii de funcţionare şi faptul că au fost impuse pe post ştiri sub standardele profesionale.

CAMPANIA. În primăvara acestui an, pe postul public de radio au fost difuzate mai multe clipuri cu mesajul “Nu distrugeţi Radioul”.
Totodată, pe post erau difuzate ştiri cu personalităţi care se pronunţau împotria schimbării legii şi în favoarea radioului.

Emisiuni speciale au fost difuzate, pe această temă, inclusive la posturile locale. Pentru a dezbate „nocivitatea” modificării Legii 41, la Antena Satelor au fost invitaţi să comenteze inclusiv şeful Federaţiei Crescătorilor de Bovine Claudiu Frânc sau „vocea fermierilor” - preşedintele federaţiei Pro Agro, Emil Dumitru.

Detalii despre campanie, aici. Campania în cauză a fost sancţionată şi de CNA cu comaţie publică, pentru lipsa de imparţialitate a postului public legată de subiectul schimbării legii de funcţionare.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • KlauR KlauR
    Nu stim de va luati mereu de ANtena Satelor, cel mai social radio din romania? Claudiu Franc e unul din oamenii care sunt mereu invitati sa vorbeasca pentru ca face parte din lumea rurala. Cine sa vorbeasca la Antena Satelor? Plesu, Patapievici, Obae?

Trimite un comentariu

sus