Skip to main content

PRESA DE AZI. Candidaţii la fotoliul de premier, în vizorul ziarelor de satiră. Caţavencii: Cei patru premieri ai apocalipsei

 
PRESA DE AZI. Candidaţii la fotoliul de premier, în vizorul ziarelor de satiră. Caţavencii: Cei patru premieri ai apocalipsei

PRESA DE AZI. Urzeli, călăreţi ai apocalipsei şi campanii “de strâns gunoaiele” în satiricele de azi. De stânga, de dreapta sau tehnocrat, ziarele de pamflet au ţintit azi fiecare dintre candidaţi.

Publicitate
  • Academia Caţavencu: “Winter is coming. You win or you die”

Ziarul de satiră scrie astăzi despre posibilităţile pe care premierul Dacian Cioloş le mai are “împotriva urzelii tronurilor şi a iernii ruseşti care se apropie”.

“După ce pesediştii au dat toate tunurile, Dacian Cioloş nu se mai poate bizui, împotriva urzelii tronurilor şi a iernii ruseşti care se apropie, decât pe sabia din mână, pe scutul de la Deveselu şi pe o armă mai de temut decât toate rachetele lui Putin: voturile românilor.”

Dacian Cioloş, în concepţia satiricilor: “Am priceput cum stă treaba: Rusia e roşie, Ungaria - roşie, Bulgaria - roşie, Moldova e şi ea roşie - dar eu nici de-al naibii n-am să trec pe roşu!”

  • Caţavencii: “Cei patru premieri ai apocalipsei”

“După alegeri vine urgia, au apărut nominalizările pentru cine va lua frîiele guvernării.”

Patru călăreţi înflăcăraţi candidaţi la fotoliul de premier încalecă cu spatele, azi, în prima pagină din Caţavencii. Dacian Cioloş dă comanda, Traian Băsescu duce steagul, Tăriceanu şi Ponta completează careul:

Dacian Cioloş: Pentru gloria Bruxelles-ului şi înflorirea României capitaliste, pentru gloria sistemului, înainte!

Traian Băsescu: Tot înainte!

Călin Popescu Tăriceanu: Tot înainte!

Victor Ponta: Tot înainte!

  • Kamikaze: “Let’s do it România!”

Două tomberoane, două busturi arhicunoscute, unul zâmbind frontal, altul gânditor în semiprofil, pe fundalul Casei Poporului. Aceasta este imaginea cu care deschide kamikaze ediţia de azi.

Scopul? Satiricul propune o campanie “de strâns gunoaiele din Parlament”.

“A început Let’s do it România!, campanie de strâns gunoaiele din Parlament. Campania se va încheia pe data de 11 decembrie. Spor!”

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte de azi:

Adevărul: “1979: Ambasada SUA vedea în Iliescu un urmaş al lui Ceauşescu”

“Încă din 1979, americanii analizau potenţiali oameni care ar fi putut să-l înlocuiască imediat pe Nicolae Ceauşescu. Pe lista scurtă a Departamentului de Stat al SUA era Ion Iliescu, dar şi alţi comunişti cu experienţă ca Ilie Verdeţ sau Paul Niculescu - Mizil”, potrivit cotidianului.

România liberă: “Programul PSD, plagiat după USL”

“Liderii PSD îşi dovedesc înclinaţia spre plagiat. Mai bine zis, spre autoplagiat. Mari proiecte de investiţii nu au fost nici măcar începute de guvernul condus de Victor Ponta, deşi au fost promise în Programul cu care a câştigat alegerile în decembrie 2012. La patru ani distanţă, PSD a decis să le mai promită o dată”, scrie azi RL.

Evenimentul zilei: Declaraţii şocante ale lui Narcis Copcă, directorul de la Spitalul Sfânta Maria: “‘Refuz ordinul domnului ministru, care îmi spune să trag în pacienţi, să omor români!”

Libertatea: “‘Da, am influenţat alegerile din SUA’”

Ziarul scrie azi despre “cum a contribuit un orădean de 23 de ani la succesul lui Trump.”

Click: “Corina Chiriac face 5.000 de euro în noaptea de Revelion”

“La cei 67 de ani ai săi, Corina Chiriac este plină de energie. Şi-a lansat recent un album, prezintă emisiunea ‘Opriţi timpul’ şi are concerte pe bandă. Nici de revelion nu se va odihni. Va cânta la un hotel din Ploieşti pentru 5.000 de euro.”

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus