Skip to main content

PRESA DE AZI. Lansez pentru tine şi famiglia tradiţională, în ziarele de satiră

 
PRESA DE AZI. Lansez pentru tine şi famiglia tradiţională, în ziarele de satiră

Famiglia tradiţională, Tusea şi Junghiul şi Lansez pentru tine, subiectele de azi din ziarele de satiră.

Publicitate

Caţavencii propun azi o nouă emisiune, cu Iohannis şi Cioloş în prim-plan, Kamikaze scrie azi despre Tusea şi Junghiul, parte din “familia tradiţională uselistă”, iar Academia Caţavencu titrează întrebător: “susţineţi famiglia tradiţională?”.

Caţavencii titrează azi: “Lansez pentru tine”

Publicaţia de satiră scrie azi că, “după succesul înregistrat cu ‘România show-ului bine făcut’, Klaus Iohannis aruncă pe piaţa de divertisment o nouă provocare, cu Dacian Cioloş în rol principal: Lansez pentru tine.”

Declaraţie a lui Klaus Iohannis din prima pagină, în viziunea Caţavencilor:

“Daciane, n-am ce să-ţi fac, dar publicul nostru ţintă sînt hipsterii din Piaţa Universităţii. În ei o să trag. O să fie dureros, că aştia au toţi biciclete şi-o să te loveşti nasol. Oricum, roagă-te să nu ratez, că dacă nimereşti cu botul în colţul Arhitecturii, şase luni de-aici încolo o să vorbeşti la fel de mult ca mine.”

Kamikaze iese în titlul din prima pagină de azi cu “Familia tradiţională uselistă: Tusea şi Junghiul”

Satiricii de la Kamikaze au plasat în prima pagină de azi o fotografie care înfăţişează doi miri, cu Liviu Dragnea în postura miresei şi cu Călin Popescu Tăriceanu în locul mirelui, şi întrebarea: “Ştiţi cum i se mai spune lui Dragnea de când promite că le măreşte pe toate cu 25%? Viagra săracului.”

Academia Caţavencu iese cu un titlu asemănător celor de la Kamikaze, însă cu un aer mai “famigliar”: “Susţineţi famiglia tradiţională?”

Potrivit Academiei Caţavencu, “în decembrie, alegătorii vor avea de optat pentru calea cea dreaptă şi de răspuns la o întrebare dificilă: susţineţi famiglia tradiţională?”

“Pretinzând, fiecare, că ştie calea sigură spre propăşirea României, aceşti penali, membri de bază ai ‘Coaliţiei pentru Famiglie’ - tatăl Liviu, mama Abramburica, fiii Victor-Viorel şi Ăla Micu şi fiica Olguţa - s-au pus primii pe listele de Partid şi acum se roagă intens ca nu cumva, din 11 decembrie, celula de bază a societăţii lor să fie la Jilava”, adaugă Academia Caţavencu în deschiderea ediţiei.

Declaraţiile protagoniştilor de pe prima pagină a satiricului:

  • Victor Ponta: “Să-mi crape mie lentilele de la ochelari dacă n-am respectat cele zece porunci! Păi ce, a văzut careva că scrie prin Evanghelie ‘Să nu plagiezi?’”
  • Liviu Dragnea: “Sunt un fanatic religios! Cred în înmulţirea zahărului şi uleiului şi în învierea morţilor cu drept de vot!”
  • Lia Olguţa Vasilescu: “Muică, la câte minuni făcurăm lunile astea pentru pensionari şi bugetari, n-are cum să nu ne voteze toţi cretinii… aoleo… toţi creştinii vrusei să zic!”
  • Ecaterina Andronescu: “Şi eu sunt credincioasă! Că, dacă nu existau atâţia săraci cu duhul, să cotizeze la particulare, mai ajungeam noi capitalişti de cumetrie?”

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Adevărul: “Guvernul Cioloş atacă majorările salariale”

Potrivit cotidianului, “Executivul sesizează CCR cu privire la majorările de salarii din sănătate şi educaţie, propuse şi adoptate de social-democraţi în pragul campaniei electorale, considerându-le măsuri populiste de natură să preseze bugetul şi să pună orice viitor guvern în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare.”

România liberă: “Mihnea Moţoc: Să trăiţi domnule general Oprea!”

“Avansarea fostului vice-premier, considerată legală de anchetatorii MApN. Comisia de anchetă iniţiată de ministrul Mihnea Moţoc l-a spălat pe fostul vice-premier Gabriel Oprea”, scrie RL în prima pagină.

Evenimentul zilei: “Peste o treime din subiectele date profesorilor au fost greşite”

Evz scrie azi că “cele mai noi anchete ale DNA, din judeţele Suceava şi Mureş, scot la iveală o adevărată caracatiţă a corupţiei din învăţământul românesc. Un precedent periculos a fost creat după ce o comisie de evaluare, din judeţul Dolj, a decis, la presiunea primarului comunei Rast, Iulian Silişteanu, ca o candidată respinsă să fie, până la urmă, declarată câştigătoare.”

Gazeta sporturilor: “Sincer? L-aş băga pe Keşeru!”

“Fair-play desăvârşit: Florin Andone admite că atacantul lui Ludogoreţ e mai în formă şi ar merita să fie titular”, scrie GSP în deschiderea ediţiei de azi.

Libertatea: “Pustia viaţă după Marin Moraru. Văduva îl plânge şi animalele îl caută prin casă”

“La două luni de la moartea maestrului, Lucia, soţia lui îndoliată, face declaraţii cutremurătoare şi nu ascunde faptul că are zâmbetul zdrobit de durere: ‘Îmi este foarte greu. Sper doar să mă pot reface sufleteşte’”, potrivit Libertatea.

Click: “Le mai recunoşti pe starurile epocii de aur?”

“La 80 de ani, Marina Voica nu a renunţat la muzică, ba, mai mult, şi-a lansat un CD, prilej cu care foştii ei colegi de generaţie au venit s-o felicite. Stela Enache, Dorin Anastasiu, Marina Florea au fost doar câţiva dintre cei pe care îi ascultam cu drag în Epoca de Aur şi despre care acum ştim tot mai puţin”, conchide tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus