Skip to main content

SHARED NEWS. Românii, interesaţi de cum suntem "Prinşi în cleştele Rusiei"

 
SHARED NEWS. Românii, interesaţi de cum suntem "Prinşi în cleştele Rusiei"

Rezultatul alegerilor din Republica Moldova a adus în atenţia românilor situaţia politică a vecinilor noştri din toate cele patru puncte cardinale, influenţată de un curent de dreapta, contrar politicii actuale a ţării noastre de tip liberal.

Publicitate

Informaţiile publicate în presa online românească pe acest subiect au primit numeroase reacţii din partea internauţilor.

Materialul cu titlul “Romania, prinsa tot mai strans in clestele Rusiei: Moldova si Bulgaria si-au ales presedinti pro-Kremlin, care se alatura liderilor din Ungaria, Serbia, Cehia si Slovacia”, semnat de jurnaliştii Costin Ionescu şi Cristian Pantazi pe HotNews, a adunat aproape 6.500 de aprecieri şi distribuiri pe facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din materialul de pe HotNews.ro:

“Victoria socialistului Igor Dodon in prezidentialele din Republica Moldova si cea a candidatului sustinut de stanga in prezidentialele din Bulgaria, Rumen Radev, intaresc influenta rusa la nivelul puterii politice in tarile din jurul Romaniei, tara ce gazduieste elemente ale scutului antiracheta american.

Lasand deoparte situatia exceptionala a Ucrainei, acum Moldova, Bulgaria, Serbia si Ungaria au la conducere oameni favorabili, daca nu de-a dreptul supusi Kremlinului. Lideri pro-rusi au si Cehia si Slovacia.”

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri pe platformele de ştiri au intrat trei articole de pe HotNews.ro, unul de pe Digi24.ro şi unul de pe B1.ro.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite cinci articole publicate ieri pe site-urile de ştiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Hotnews.ro, “Romania, prinsa tot mai strans in clestele Rusiei: Moldova si Bulgaria si-au ales presedinti pro-Kremlin, care se alatura liderilor din Ungaria, Serbia, Cehia si Slovacia”, de Costin Ionescu si C. Pantazi

- 6477 likes & shares;

Pe ce aliati se mai bazeaza Romania in zona? Romania a ramas una dintre putinele tari din zona unde liderii politici refuza sa adopte o politica pro-rusa. In jurul sau au mai ramas putine astfel de state. Polonia e cel mai puternic aliat regional, iar Romania coopereaza puternic cu regimul de la Varsovia in plan politic si militar.

2. Hotnews.ro, “Conducerea PNL a votat un protocol cu Coalitia pentru Familie/ Referendumul de revizuire a Constitutiei ar putea avea loc in aprilie 2017”, de Iulia Rosca

- 2392 likes & shares;

Biroul Politic al PNL a votat luni ratificarea unui protocol cu Coalitia pentru Familie prin care vor sustine organizarea referendumului de revizuire a Constitutiei in privinta definirii familiei. Seful de campanie al liberalilor, Gheorghe Falca, a precizat ca sustine aceasta initiativa pentru ca a fost semnata de 3 milioane de romani si ca PNL a calculat un calendar care arata ca referendumul poate avea loc in aprilie anul viitor. Si liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ca referendumul ar trebui organizat in primavara anului viitor.

3. Digi24.ro, “Defrişările vor fi cercetate de magistraţi specializaţi”

- 1421 likes & shares;

Defrişările masive şi necontrolate vor fi cercetate de magistraţi specializaţi pe probleme de mediu. Anunţul a fost făcut de procurorul general al României, care spune că pentru a-i pedepsi pe cei care taie ilegal pădurile, judecătorii, dar şi procurorii au nevoie de pregătire specială. România pierde trei hectare de pădure pe oră, din cauza defrişărilor ilegale, arată un raport Greenpeace România, care a monitorizat tăierile în perioada 2013 -2014.

4. B1.ro, “Fraudă coordonată de Guvernul moldovean, pentru a câştiga candidatul prorus. Moldovenii nu sunt lăsaţi să voteze la secţii din Bucureşti, Londra, Paris, Dublin, Frankfurt şi Bologna “

- 1058 likes & shares;

Fraudă coordonată de Guvernul din Moldova, pentru a câştiga candidatul prorus Igor Dodon.

Cozi uriaşe au format moldovenii în încercarea de a vota la secţii din Bucureşti, Londra, Paris, Dublin, Frankfurt şi Bologna şi degeaba. Ei nu mai sunt lăsaţi să se folosească de dreptul lor pe motiv că nu mai există buletine de vot.

5. Hotnews.ro, “Ironie maxima: B1 TV l-a chemat pe Titus Corlatean sa comenteze alegerile din Moldova, unde mii de cetateni stau la cozi uriase in strainatate”

- 1055 likes & shares.

B1 TV il are invitat duminica seara pe senatorul PSD Titus Corlatean pentru a comenta situatia de la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, unde mii de cetateni stau la cozi uriase in diaspora din cauza procedurilor greoaie si a lipsei de buletine de vot. Corlatean este artizanul uriasului scandal de la alegerile prezidentiale din Romania in 2014, cand fostul ministru de Externe a refuzta deschiderea mai multor sectii de vot in strainatate.

Facebrands logo
Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus